Hver eneste dansker drikker i gennemsnit fire kopper kaffe om dagen, og det gør termokanden til et almindeligt syn i de fleste danske hjem. For nogen er termokanden bare en brugsting, mens den for andre er et pyntende element på bordet, når der skal drikkes kaffe. Hvis du går op i design og gerne vil have en lækker termokande til bordet, kan du læse mere her. Vi har samlet syv af vores favoritter, når det gælder termokander på det danske marked.

Produkter

 • Dette er en termokande, der er baseret på et design fra 1938, af den svenske designer og prins, Sigvard Bernadotte. Gennem sit lange liv designede han et væld af sølvvarer, som gjorde ham til et kendt og elsket navn i hele Skandinavien. Især hans unikke kombinationer af funktionalitet og design gjorde ham meget populær.

  Bernadotte termokanden fra Georg Jensen er en termokande, der vil gøre sig godt på hverdagsbordet, men også på et smukt dækket kaffebord til gæster. Dens unikke form viser, hvordan man kan kombinere det moderne og det traditionelle på en enestående måde, hvilket i dén grad er kendetegnende for skandinavisk design. Kanden er fremstillet af rustfrit stål, der passer perfekt til formen og gør den til en smuk tilføjelse på ethvert kaffebord.

  Denne model af Bernadotte termokanden kan indeholde 1 liter, så den egner sig helt igennem glimrende til større selskaber, hvor det er vigtigt, at der altid er kaffe på kanden. Kan mindre gøre det, så findes der også en model på 0,8 liter. Som alle produkter fra Georg Jensen, så må man forvente, at prisniveauet ligger i den lidt højere ende, men med det flotte design og interessante historie, så kan man sagtens forsvare prisen.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  1.499,00 1.499,00
  Gå til forhandler
 • Stelton kan byde på langt mere end den traditionelle Stelton EM77 termokande, hvilket blandt andet ses ved denne Stelton Kontra termokande.

  Stelton Kontra termokanden er designet i 2012 af Troels Seidenfaden. Termokanden har et harmonisk udseende, som især skabes af, at metallet er formet i et helt og ubrudt forløb, der strækker sig fra kandens hældetud. Selve håndtaget er lavet, så den er en naturlig del af kandens form, hvilket understreger det tidløse design. Kanden er lavet i rustfrit stål og har en spejlindsats, som hjælper den med at holde på varmen.

  Stelton Kontra termokanden kan indeholde 1 liter kaffe eller te, hvilket gør den perfekt til en husstand, hvor der ofte bliver serveret kaffe for gæsterne. Denne termokande er hurtigt blevet et hit i den danske befolkning, og især det strømlinede design har fået meget ros med på vejen.

  Det polerede, rustfrie stål er med til at understrege kandens eksklusive design, og selvom kandens pris placerer den blandt de lidt dyrere termokander, så er det stadig et produkt, hvor man får ufatteligt meget værdi for pengene. Indtil videre forhandles Stelton Kontra termokanden kun i stål, men man kan overveje én af Steltons andre modeller af kander, hvis man gerne vil have et andet materiale eller en anden farve.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  1.399,00 1.399,00
  Gå til forhandler
 • Alfi termokander er kendt for deres høje kvalitet, som gør, at de holder temperaturen længe på både varme og kolde drikkevarer. En Alfi Kugle termokande har en udvendig kappe og en indvendig indsats, som hjælper den med at holde på varmen. Den udvendige kappe består af kunststof, mens den indvendige del er dobbeltvægget og spejlbelagt. Imellem de to vægge er der et lufttomt hulrum, som hjælper med at isolerer varmen inden i kanden.

  Alfi Kugle termokanden er én af de mest kendte termokander fra Alfi, og derfor fås den også i et væld af forskellige farver, så du har mulighed for at finde den termokande, som passer bedst til dit hjem.

  Termokanden er udstyret med et smart skruelåg, som gør det nemt at tage kanden med sig, hvis man for eksempel skal på skovtur. Den kan indeholde 0,94 liter, hvilket er en god størrelse, der sagtens kan bruges til gæster.

  Når du køber en termokande fra Alfi, så får du samtidig en kande, der er kendetegnet ved tysk kvalitet. Det betyder også, at der er to års garanti på kanden, som har et moderne udseende, der også sikrer, at termokanden ikke bliver forældet rent visuelt.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 219,95 258,95
  Gå til forhandler
 • Stelton EM77 har siden 1977 været en dansk designklassiker indenfor termokander i mange år, og det er én af de mest købte termokander på markedet. Den er især blevet populær, fordi den fås i så mange forskellige farver, hvilket gør det nemt at finde en udgave af kanden, som passer til ens personlige stil.

  Den traditionelle version af kanden er beklædt med plastik, som fås i mange forskellige farver. Stelton har dog også udviklet en serie af Stelton EM77 kander, som er beklædt med metal, hvilket giver den et mere eksklusivt look. Denne version af kanden er i messing, men den fås også i mange andre udgaver.

  Ligesom den sorte udgave af Stelton EM77 fås denne kande også med to typer låg, så den både kan anvendes derhjemme, og når man skal på tur.

  Udover udseendet, adskiller Stelton EM77 termokande i messing sig ikke fra den sorte udgave af termokanden. Du får stadig en god termokande, som kan holde temperaturen på varme drikke i lang tid. Generelt kan du forvente, at termokanden kan holde temperaturen i op til 6 timer, hvilket er mere end rigeligt for de fleste danske kaffeelskere.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 0,00 39,00
  Gå til forhandler
 • Alfi Juwel termokanden er tysk design, og har fået meget ros for sit elegante udseende. Derudover får denne termokande især ros for at være god at hælde af, hvilket ligeledes skyldes det gode design, som gør den til en fornøjelse at kigge på.

  Termokanden er udstyret med et smart vippelåg, som gør det muligt at hælde af kanden med én hånd, hvilket er belejligt, hvis man sidder ved bordet og er ved at spise. Kanden har en indsats, som er dobbeltvægget og spejlbelagt. Denne del kan taget ud og dermed udskiftes, hvis den skulle gå i stykker. Dette sikrer kanden en nærmest ubegrænset levetid, så der er virkelig kvalitet for pengene.  Alfi Juwel fås i forskellige modeller, og det er både muligt at få udgaver af termokanden, som er produceret i metal og plastik.

  Denne termokande udmærker sig især ved at være fantastisk til at holde temperaturen. Vand som er 95° ved påfyldning vil kun være faldet til 65° efter 12 timer. Omvendt kan kanden også holde kolde drikke kølige i op til 24 timer. Hvis du ønsker at holde termokandens indhold varmt endnu længere, kan du skylle den med kogende vand, før du hælder kaffe i den. Dette vil opvarme spejlindsatsen, så den ikke suger varme fra kaffen.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 899,00 899,00
  Gå til forhandler
 • Stelton EM77 blev designet af Erik Magnussen i 1977 og har siden dengang været en almindelig termokande i mange danske hjem. Kanden har et tidløst design, som gør at den ikke virker forældet, selvom den har haft et uændret design i 40 år.

  Selve termokanden er cylinderformet og relativt høj, da den måler 30 centimeter. Kanden kan indeholde op til 1 liter kaffe eller te, og der medfølger to forskellige propper. Til brug derhjemme medfølger der en vippeprop, men der også er et skruelåg, som kan anvendes, hvis termokanden skal med på tur.

  Når du køber en Stelton EM77, så får du en termokande, som kan holde i rigtig mange år. Termokanden har udskiftelige dele, som betyder at både låg og indvendt glasindsats kan skiftes, hvis det bliver nødvendigt. Den sorte Stelton EM77 er en klassiker i mange hjem, men termokanden fås i dag i et væld af forskellige farver – blandt andet hvid, rød, grå, safran og mange andre farver.

  Stelton EM77 har klaret sig rigtig godt i mange tests af termokander, og den holder godt på varmen til trods for at prisen på denne type kande ikke ligger i den høje ende af skalaen.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 399,00 438,00
  Gå til forhandler

Kriterier for en god termokande

Vi kan desværre ikke udpege den optimale termokande, for vi kan ikke tage højde for individuelle smag og behov. Alligevel er der dog visse kriterier, som man kan gå efter, når man skal vælge sin nye termokande. Herunder kan du læse mere om disse kriterier, så du er sikker på, at du får den bedste termokande.

Design

Termokander fås i et væld af forskellige designs, men i Danmark er det primært det skandinaviske look, som er populært. Skandinavisk design er kendetegnet ved at form og æstetik bliver samlet med funktion. Dette er med til at skabe tidløse klassikere, som blandt andet termokanderne fra Stelton.

Dansk design er især kendt for en høj håndværksmæssig kvalitet, som struktureres af et stærkt koncept. Det betyder også, at dansk design sjældent er pyntet. I stedet er der fokus på de små detaljer, som især kommer til udtryk igennem den høje kvalitet på produkterne. Især Normann Copenhagen har en stolt tradition indenfor dansk designhåndværk, hvilket har skabt en serie af termokander som er enkle og minimalistiske, men stadig yderst funktionelle.

Egenskaber

En termokande er ubrugelig, hvis den ikke kan holde drikkevarer varme. Blandt billige termokander er kvaliteten ofte meget varierende. Termokanderne på denne liste er alle af høj kvalitet, og dermed kan du også forvente, at de kan holde dine drikkevarer varme i lang tid. Som tommelfingerregel bør du regne med, at en god termokande kan holde dine drikkevarer varme i omkring 6 timer.

Termokanderne på denne liste har desuden også forskellige størrelser, og derfor skal du vurdere, hvor stor eller lille en termokande, som du har brug for. Hvis du bor alene, kan du ofte nøjes med én af de små kander, mens en større husholdning kan have brug for en stor termokande. Skal termokanden primært bruges, når du har gæster, er det under alle omstændigheder en god idé at vælge en stor kande. I sidste ende er det desuden værd at huske på, at det er bedre at få en kande, som er for stor end for lille.

Pris

Det kan være svært ikke at skæve til prisen, når man handler, og derfor har vi forsøgt at samle de bedste priser på de forskellige termokander.