At have et Amerikaner Køleskab er en drenge drøm. Når du lige er flyttet hjemmefra og skal for første gang købe hårde hvidevarer, og står ude i butikken og ser de store amerikaner køleskabe med super seje funktioner og langsomt indser at du ikke har råd til det. Det er den dag, at du lover dig selv, at en dag i fremtiden, måske først om 1 år eller måske om 20 år, så skal du have sådan et køleskab.

Læs også: Coca Cola Køleskab Test 

Men hvorfor den drenge fantasi – Hvorfor vil man være interesseret i at have et overdimensioneret køleskab stående? Et ord: Isterninger! Hvor mange gange har man ikke stået til enten en fest eller en god sommerdag og bare haft lyst til nogle isterninger?  Ligeledes er mange af de nye Amerikaner køleskabe også med flere funktioner såsom: Iskoldt vand, Indbygget Sodastream funktion (Brus),  Små isterninger og selvfølgelig store isterninger.

Det kan måske virke lidt banalt at give en god sjat penge for sådan et stort Amerikaner Køleskab. Men indenfor køleskabe er et Amerikaner Køleskab altså bare = med en fed SUV – Masser af plads og cool funktioner.

Så lad mig præsentere dem vores absolut favoritter – Hvis du ønsker at læse mere omkring amerikaner køleskabe, kan du scrolle ned til Information og læse videre der.

Produkter

Generelt Information

Vær opmærksom på følgende ting

Inden at du køber et amerikaner køleskabe, skal du primært holde øje med 2 forskellige punkter.

Størrelsen

Et amerikaner køleskab er en del større end et almindelige køleskab, ikke bare i bredden, men især i dybden også, fordi du skal have plads til en masse ekstra ting, i forhold til et almindeligt køleskab. Yderligere hvis du vil åbne helt op i f.eks. 90° kræver det tit og ofte mere bredde plads, end hvad køleskabet er. Yderligere hvis du åbne dørene i 120° kræver det dermed endnu mere breddeplads. Så hvis der ingenting står på produkt beskrivelsen, så dobbelt tjek lige med leverandøren inden. Det er super ærgerligt at investere så mange penge, for så ikke at kunne åbne dørene, fordi man har undervurderet bredden.

Tilslutning

Hvis du har et Amerikaner køleskab med is dispenser eller direkte koldt vand eksempelvis, så kræver det fast vandtilslutning. Vær opmærksom på dette, fordi ellers så mister du hele formålet med køleskabet, hvis du ikke har mulighed for at bruge is dispenseren.  Du skal dog ikke have afløb tilslutning.

Pakninger & filtre (bakterierne)

Et amerikaner køleskab er på sin vis ligesom en vandhane i forhold til filtre og pakninger. Dette betyder også at efter lidt tid så begynder der at ophobe sig bakterierne. Før i tiden var frygten ved et amerikaner køleskab alle de bakterierne som ophobede sig efter lidt tid. Men de nyere amerikaner køleskabe er noget bedre til at bekæmpe bakterierne.  Men kræver dog at man husker at udskifte pakninger og filtre løbende, da det ellers kan forurene drikkevandet.

Så husk at når du køber et Amerikaner Køleskab, at dobbelt tjekke at alle pakninger og filtre er med og især hvis du køber et brugt.

Gode råd til rengøring

Selvom at Amerikaner køleskabe er blevet bedre og bedre til at bekæmpe bakterriere, er det altid en god idé at afmonter beholder til både vand og isternings dispenseren og derefter rengøre den grundigt.

Derefter montere beholderne igen og fyld dem op. Sørg for lige at tappe et par glas vand og isterninger, og smid dem direkte ud. Så er du sikker på at det kun er det rene vand der kommer igennem systemet.

Funktions forklaring i Amerikaner køleskabe

Bemærk, at det er meget individuelt hvilke funktioner som Amerikaner køleskabe har. Vi har skrevet omkring de forskellige funktioner på hvert køleskab her.

Dette er blot en forklaring til alle de forskellige funktioner, som man finder på forskellige køleskabe.

NoFrost

De fleste nyere Amerikaner køleskabe har NoFrost funktion. Dette er en super lækker funktion, som gør at der ikke opstår tykke lag af rim i fryseren. Fryseren afrimer simpelthen automatisk.

Modsat en almindelig fryser som tit og ofte skal afrimes 2-3 gange om året, da ellers mister det ydeevne og hæver energiforbruget en del. Også er det bare død irriterende at miste en masse plads i fryseren grundet en masse tykke lag is. For ikke at tale om hele opgaven, med at lægge på gulvet med en hår tørrer eller lignende.

Isdispenser

De fleste Amerikaner køleskabet har indbygget isdispenser, det er sådan set det som det er kendt for. Med en is dispenser er du garanteret isterninger altid.

Der er 3 dele indenfor is dispenser funktionen, og de nyere understøtter oftest alle 3.

  • Adgang til frisk isvand løbende.
  • Adgang til knust is – Praktisk i drinks eller bare i saftevand og så videre.
  • Adgang til store isterninger.

Multi Airflow System

I nogen Amerikaner køleskabe får du også funktionen Multi Airflow System. Dette gør at du er sikret en ensartet temperatur i hele køleskabet. Så den kolde luft dermed fordeles jævnt inde i køleskabet. Dette gør at uanset hvor du placere dine madvarer, er du garanteret den samme temperatur. Yderligere holder madvarerne sig også friskere i længere tid på denne måde.

LED Touch display / Knapper

På de ældre Amerikaner køleskabe var der normalt bare knapper til de forskellige funktioner. Men på mange af de nye har du et decideret Touch display, som udover at styrer funktionerne, kan du også se temperatur og så videre.

Alarm ved åben dør

Hvis døren står åben i længere tid, lyder der en alarm som gør at man dermed altid husker at lukke døren til køleskabet. Det er brand surt at glemme at lukke køleskabsdøren om aftenen, og så komme ud næste morgen til et køleskab, hvor man kan starte med at smide alle madvarer ud.

Feriefunktion

Kender du det, at du skal på ferie og tømmer dit køleskab. Så enten lader du det være tændt og bruger unødvendige penge på det, imens du er på ferie, ellers så slukker du det og risikere dermed at have et køleskab med dårlig lugt og måske endda mug når du kommer hjem. Der findes feriefunktion på nogle amerikaner køleskabe, som sætter kompressoren ned på minimalt niveau, så du dermed er sikret at køleskabet stadigvæk kører, men på et meget lavt energiniveau. Dette sikre at der ikke opstår mug eller dårlig lugt i mens du er væk fra køleskabet.

Ekstra frisk Zone

På nogle af køleskabene har du et aktivt blåligt lys i grøntsagsskufferne, som gør at frugt og grønt som er opbevaret deri simpelthen holder sig længere tid end normalt.

SuperFrost & Superkøl

Det kan vise sig at være meget nyttig, hvis du kommer hjem efter indkøb at fryse / køle din varer lidt hurtigere ned normalt. Dette muliggør SuperFrost og Superkøl funktionerne, da hvis du eksempelvis lige har været ude og handle og har varer som helst skal køles med det samme, kan du aktivere funktionen som så kører ”x” antal minutter (Nogle køleskabe understøtter decideret tidsindstilling, hvorimod andre har et fast tid på funktionen).

Kulsyre – Få danskvand direkte (Sodastream)

Nogle modeller understøtter også en form for ”indbygget” sodastreamer. Som gør at du kan tappe vand med kulsyre direkte i.

Bonus: Kompressor garanti

Det dyreste ved et køleskab er klart kompressoren. Det er den som kører hele dit køleskab og hele fryse funktionen. Normalt så har man kun de 2 års normal garanti, hvorimod på nyere Amerikaner køleskabe får du ofte en udvidet garanti. LG kører eksempelvis nogle gange med 10 års garanti. Dette betyder rent praksis at du er garanteret at dit køleskab fungere i 10 år. Selvfølgelig kan der opstå andre ting som skal fikses, men det klart dyreste er kompressoren.

Fordele og ulemper ved et Amerikaner Køleskab

Jeg er kort tidligere kommer ind på fordele og ulemper omkring det at have et amerikaner køleskab. Selvom at det er blevet mere normalt, glemmer nogle folk de ting som det indebærer at have et køleskab i den kalibre. Eksempelvis rengørings opgaverne derved og at man også lige skal have mulighed for vandtilførsel blandt andet.

Før i tiden var der også hele snakken omkring energiniveauet, men er dog ikke så aktuelt mere, da de nyere køleskabe ofte er A+ i energiniveau.

Fordele:

  • Plads – Du er garanteret en god mængde plads ved et amerikaner køleskab. Før i tiden var det store plads behov grundet de komponenter, som is maskinen bruger, men i det at de komponenter bliver mere og mere kompakte, så har man valgt at bibeholde pladsen, så man derimod har plads til alle sine varer i køleskabet.
  • Funktioner – Det er lidt samme princip som at købe den billige bil uden aircondition og varme i sædet. Med et amerikaner køleskab har du utallige muligheder indenfor cool funktioner, som både er praktiske og som bare lige gør det lidt sejere.
  • Konstant isterninger og iskoldt vand – Den største fordel og det som kendetegner amerikaner køleskabet er og bliver isterninger og iskoldt vand funktionen.
  • Udseende / Design – Designet er unikt på de fleste modeller. De har en helt anden form for karakteristiske træk, end et normalt køleskab har. Hvilket vil sige at man får dermed noget unikt og anderledes end hvad mange andre har, og helt sikker en tilføjelse til dit køkken, som kan tåle at stå frit fremme og som vil tiltrække dine gæsters blik.

Ulemper

  • Bakterier – Hver gang at jeg snakker omkring emnet med diverse folk, er det altid bakterie snakken som de kommer ind på først. Der har været utrolig mange skrækhistorier fra før i tiden, med folk som faktisk blev syge af at drikke vandet fra køleskabene. Men skal dog hertil tilføjes, at hvis du sørger for at vedligeholde dit køleskab, vil du ikke have dette problem. Men kræver selvfølgelig at du sørger for at vedligeholde det.
  • Prisen – Du skal selvfølgelig have pengene til at betale for det. Og især i forhold til almindelige køleskabe, så er prisen en del højere.
  • Størrelsen – Jeg har været inde på det i tidligere emner, men størrelsen er altså noget markant større end almindelige køleskabe. Dette betyder at i mange ”standard” køkkener, vil et amerikaner køleskab faktisk ikke passe ind, fordi det simpelthen er for stort. Yderligere skal du være opmærksom på omfanget af dørene, som jeg også er inde på under størrelse i ”Vær opmærksom på”.

Konklusion

Der er ingen tvivl om at et Amerikaner køleskab er lidt en fantasi for rigtig mange, nok primært mænd. Der er ingen tvivl om at årsagen primært er isternings maskinen, som bare er en sej funktion. Der er altså intet federe end et dejligt koldt glas sodavand / saftevand en god aften. Eller lige at kunne smide is oppe i dine drinks til din fest eller arrangement.

Især for os Gadgets nørder, er der også noget cool ved alle de her funktioner, som man har mulighed for at få til de forskellige køleskabe.

Det største minus ved et amerikaner køleskab er klart rengøringen, og den kan du altså bare ikke springe over, hvis du gerne vil have et køleskab hvor du ikke bliver dårlig af isterningerne. Du er nød til at holde den rengøring ved lige. Dette kan godt blive dræbende for mange folk, især hvis man alligevel ikke rigtig bruger isternings maskinen. Fordi så opdager man det først, den dag hvor en gæst eller lignende faktisk bruger maskinen og smager på det.

Men hvis du intet har i mod at rengøre lidt i ny og næ og har pengene og ikke mindst pladsen, så kan jeg kun sige: Gør det! Du vil ikke fortryde det.