En barnevogn er en stor og vigtig investering. Den skal bruges i lang tid, og det er derfor vigtigt at den lever op til din families behov.

Der er mange overvejelser, der er vigtige, når I skal vælge den rigtige barnevogn. Det handler først og fremmest om at klarlægge jeres behov. Skal dit barn kunne sove udendørs? Skal den være nem at få op på 1. sal? Hvilken størrelse passer i bilen? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, som man bør stille sig selv.

Der findes rigtig mange barnevogne på markeder. De varierer både i prisklasser og i mærker. Man bør dog ikke altid gå ud fra mærket, men i stedet også kigge på kvaliteten og funktionaliteten. En billig barnevogn kan også opfylde din families behov. Det kan være nemt at forelske sig i design, men hvis barnevognens funktioner ikke passer ind i jeres hverdag, så kan det blive et dyrt fejlkøb. Vær sikker på, at din familie får en barnevogn, som I alle kan være glade for i al den tid, den skal bruges.

Produkter

 • Naturkind Vita XL er en økologisk barnevogn med et enkelt, skandinavisk design. Liggemålet er 98 cm, og I kan derfor få glæde af barnevognen i flere år. Barnevognens liggehøjde er designet med omtanke, så du kan skåne din ryg. Barnevognen har træ som base i vognen samt en kokosmadras for en sund ryg. Dertil er fyldmaterialet i 100% ren økologisk uld.
  Barnevognsdelen kan vendes i begge retninger, så I kan vælge det bedste for jer. Naturkind Vita XL har en stor kurv til indkøb og et indbygget insektnet i kalechen. Der medfølger et ryglæn, der kan indstilles i tre positioner. Barnevognen kan nemt foldes sammen til et lille pakkemål.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  7.799,00 7.799,00
  Gå til forhandler
 • Denne barnevogn er fremstillet i økologiske materialer med træ som base i bunden af vognen. Madrassen er lavet af kokos for god komfort, og fyldmaterialet er af 100% ren økologisk uld. I barnevognskassen er der et ryglæn, som kan indstilles i tre positioner.
  Liggemålet er 98 cm, og Naturkind Varius Pro XL kan derfor benyttes i flere år. Stellet har svingbare forhjul, og det er nemt at folde sammen til et lille pakkemål. Den er derfor optimal for forældre med mindre biler. Barnevognskassen kan vende i begge retninger, og der er et indbygget insektnet i kalechen.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  6.599,00 6.599,00
  Gå til forhandler
 • BabyTrold X-Cellent har fået udmærkelser i forbrugertest indenfor sikkerhed, holdbarhed og brugervenlighed. Det er en robust barnevogn med et stort liggemål. Barnevognen har aluminiumsstel med understøttende ramme under hele barnevognskassen og dobbelt støttende bremse. Dertil er styret regulerbart og overtrukket med EKO-Leather.

  Barnevognskassen er fremstillet i slidstærke materialer med et aftageligt og vaskbart inderbetræk. Forlærredet er vatteret, og kalechen er udstyret med ventilation og solkappe. I bunden af vognkassen er der sørget for god ventilation.

  X-Cellent barnevognen er testet ifølge de europæiske standardkrav EN 1888, og der medfølger lift og pusletaske med købet.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 5.499,00 5.499,00
  Gå til forhandler
 • Trille Hippa Light barnevognen har et fornyet og robust stel, som er testet i Forbrugerlaboratoriet, og den lever op til de europæiske krav EN 1888. Barnevognen har drejelige forhjul, der gør den nem at manøvre samt et justerbart styr som du kan rette til efter behov.

  Barnevognen har en sammenklappelig barnevognskasse, så den fylder mindst muligt i bilen.

  I vognens kaleche er der en ventilations klap, så dit barn kan få ekstra luft ned i vognen, når det er nødvendigt.
  Inderbetrækket er aftageligt og vaskbart. Trille Hippa Light barnevognens liggemål er 80 cm, og den anbefales til brug fra 0-3 år. Der medfølger lift og pusletaske med i købet.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
 • Denne barnevogn har i mange år været danskernes foretrukne valg indenfor Emmaljunga barnevognene på grund af dens moderne og funktionelle design. Emmaljunga Big Star Supreme har en Thermobase bund med gode isolerende egenskaber, der giver mulighed for ventilation i vognen.

  Dertil har barnevognskassen vuggefunktion. Overdelen har EasyFix overdelslås, som gør den nem at tage af stellet, og yderstofferne er produceret i smudsafvisende og vejrbestandigt stof med UV50+, som beskytter mod solens stråler.

  Endvidere har barnevognskassen integreret solsejl og insektnet indbygget i kalechen. De aftagelige, drejbare forhjul gør det nemt at manøvre barnevognen rundt. Du kan vælge imellem 3 forskellige stel. Emmaljunga Big Star Supreme har et liggemål på 98 cm, så dit barn kan bruge barnevognen op til 3 års alderen.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
 • Odder North barnevognen er udviklet med udgangspunkt i det enkle nordiske design. Kalechen er lavet med ventilation, solskygge, indvendig lomme med plads til f.eks. sutter og servietter samt et kliksystem, som holder kalechen på plads på trods af vejret. Dertil er Odder North udstyret med en bygetæt lynlås i forlæderet, der giver en nem adgang til dit barn.

  Betrækket i både barnevognskassen og kalechen er aftageligt og vaskbart, og Odder North barnevognen er derfor nem at holde ren. Barnevognen har et justerbart styr, og den er nem at klappe sammen, så du kan have den med i bilen. Liggemålet i Odder North er 97 cm, så barnevognen kan bruges op til 3 års alderen. Du kan selv vælge stel og luft- eller punkterfri hjul efter dit behov.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  9.999,00 9.999,00
  Gå til forhandler

Generelt Information

Der er nogle enkelte tommelfingerregler, der kan hjælpe dig med at tydeliggøre dine behov i en barnevogn. Ét af dem er vognens højde. Hvis du har planer om at dit barn skal sove middagslure udenfor op til 3 års alderen, så bør du kigge efter en barnevognskasse med liggemål på omkring 97cm. Det betyder dog også, at din barnevogn vil være lidt tungere end de mindre modeller. Du kan også overveje at købe en mindre barnevogn, som du erstatter med klapvogne, der kan tages i brug, når dit barn bliver omkring 6 måneder.

Hertil bør du tænke på, hvilke slags hjul du skal vælge. Små drejelige hjul er en fordel til bykørsel, men de er som regel sværere at køre med i ujævnt terræn. Hvis du skal gå mange ture i skove og stier, så bør du vælge hjul med større stabilitet. Dertil giver hjul med luft bedre affjedring, men der er risiko for punkteringer, som du kan undgå med de massive, punkterfri hjul.

Barnevogne har en masse små funktioner, som kan gøre hverdagen nemmere for dig. Det kan være indbygget solskærm og ventilationshuller og en stor, let tilgængelig bagagekurv under vognen. Det kan godt svare sig at bruge tid på at undersøge markedet, før du investerer i en barnevogn. Dertil er der tit tilbud eller udsalg på barnevogne, så begynd gerne tidligt med at lede efter en barnevogn, så du kan lave et godt køb.

Temperatur

Det kan være svært at vurdere, hvordan temperaturen er i barnevognen, når dit barn skal have en lur. Vejret er meget skiftende, og man skal hele tiden være opmærksom på, om barnet har den rette påklædning i forhold til vejret. Det kan blive enormt varmt i en barnevogn, og det er forbundet med livsfare, hvis man ikke er opmærksom. Og der lader ikke til at være forskel på, om man har en mørk eller lys barnevogn.

Som forældre vil vi gerne give vores børn de bedste forhold for en god lur. Derfor tænker man ofte, at det er en god idé at skærme for solens stråler, insekter eller andet med en stofble, myggenet, regnslag eller lignende. Der går dog ikke lang tid før at temperaturen i barnevognen bliver alt for høj, og iltcirkulationen forværres. Dertil kan man ikke se, om barnet får det dårligt i varmen på grund af stofbleen.

Hvis man dækker barnevognen, så kan man risikere at barnet bliver sløve og dehydreret samt at de begynder at mangle ilt. I værste tilfælde kan børnene dø af det mens man som forældre tror at barnet sover, da der er stille nede i barnevognen.

Selv i skyggen kan temperaturen være alt for varm. Det gælder især ved middagstid, hvor mange børn tager en lur i barnevognen udenfor. Varmen kan ikke cirkulere ud af barnevognen, og det skaber et meget dårligt indeklima, hvis der er dækket til.

Det anbefales, at man stiller barnevognen i skygge af f.eks. et træ eller parasol uden at dække den til. Hvis der er mange insekter, så brug til nøds et myggenet, men hold dit barn under opsyn, så du hyppigt kan tjekke om temperaturen bliver for høj. Nogle babyalarmer har indbygget termostat, som du kan benytte dig af, men sørg alligevel for at tjekke selv.

Rengøring og vedligeholdelse

En barnevogn er en dyr investering, og derfor vil man gerne have så meget som muligt ud af den. En vedligeholdt vogn er pænere, mere holdbar og endda mere sikker for dit barn. Derudover er der gode muligheder for at bruge barnevognen til flere børn, hvis man vedligeholder den.

Mange tekstiler på barnevogne kan tages af og maskinvaskes. Husk at følge anvisningen, så du ikke risikerer at tekstilerne krymper eller andet, så de ikke længere er pæne eller passer til vognen. Alle tekstiler, der ikke kan tages af, skal tørres af med en fugtig klud. Du bør sørge for at holde barnevognen ren jævnligt, så der ikke sætter sig snavs og snask fast.

En barnevogn udsættes for forskellige vejrtyper, hvilket kan få stoffet til at optage fugt eller falme. De fleste vogne er imprægneret, når du modtager dem, men det betyder ikke altid at de er 100 % vandfaste. Du bør derfor altid benytte dig af regnslag, når det er nødvendigt. Dertil kan du imprægnere barnevognen efter behov. Imprægneringsspray til barnevogne kan tit købes hos barnevognsforhandlerne. For at undgå at stoffet falmer, så bør du ofte søge skygge. Solens stråler kan blege stoffet, og derudover kan skyggen også give en mere behagelig temperatur for dit barn.

Derudover skal stellet også rengøres og vaskes. Det udsættes især for meget snavs, hvis barnevognen skal være terrængående. Der kan tit tilkøbes rengøringstilbehør til vask og pudsning af stellet såsom tekstilrens. Ellers kan du benytte dig af bilsæbe til at vaske skidt af barnevognsstellet. Efter noget tid så kan stellet begynde at knirke. Det kan nemt løses ved at spraye lidt silikonespray direkte på de knirkende dele. Denne slags spray kan også tit købes hos barnevognsforhandlerne.

For at beskytte stellet skal du også være opmærksom på, hvor meget vægt din barnevogn kan klare. Barnevogne kan tåle en høj belastning, men der er alligevel en grænse. Hvis vognen bliver overbelastet, så kan stellet blive skævt. Vægtgrænsen gælder også, når familien skal på tur og barnevognen ligger nederst i bilens bagagerum.

Hjulene på barnevognen er også udsat for meget snavs, især hvis vognen bruges i mere beskidte og mudrede områder. Du bør derfor jævnligt tørre hjulene af for at forhindre rust. Det gælder især i perioder med meget sne, vand og saltede fortove. Dertil er det en god idé at bruge en syrefri olie til at smøre hjulakslen, når du har rengjort den. Denne slags olie kan som regel købes hos barnevognsforhandlerne. Hvis din barnevogn har lufthjul, bør du sørge for at de er godt pumpede hele tiden. Det gør det både nemmere at køre med vognene, men beskytter samtidig hjulene for unødvendig slid.

En af de mest almindelige skader på barnevogne er kondens, som opstår helt naturligt, når du lægger dit varme barn ned i en kølig vogn. Du kan undgå at kondensen udvikler sig til mug og skimmelsvamp ved at lufte vognen ud. Mange barnevogne har udluftningssystemer i bunden af barnevognskassen, men du bør alligevel hjælpe fugten ud ved eksempelvis at tage madrassen ud af vognen.

Korrekt opbevaring af barnevognen er en af de vigtigste måder at sikre en pæn og holdbar barnevogn. Du bør undgå at solen skinner direkte på vognen, og at den opbevares et varmt og tørt sted. Det vigtigste er at undgå fugt, så der ikke opstår mugskader. Det vil sikre, at barnevognen holder sig langt bedre.

Tilbehør

Der findes et væld af tilbehør til barnevogne. Det er dine behov i hverdagen, der afgør, om du får brug for tilbehøret. Der er meget udstyr, der kan være med til at gøre dine ture med barnevognen nemmere og sjovere.

De fleste familier sørger for at købe insektnet og regnslag med til barnevognen. Vejret er uforudsigeligt, og det er rart at have udstyret så man er forberedt. Dertil kan et regnslag sørge for at din barnevogn ikke får fugt, så den kan holde i længere tid. En barnevognssele er også nødvendigt udstyr. Den sikrer, at dit barn sidder fastspændt til vognen både under tur og lur, så du ikke risikerer, at barnet vælter ud af barnevognen.

Hvis din barnevogn ikke har en indbygget solskærm, så kan det også være en fordel at kigge på markedet for solskærme og parasoller. Der er mange at vælge imellem, og mange solskærme er lavet til at kunne passe de fleste barnevogne. Der er nogle producenter, som tilbyder speciallavet solskærme og parasoller til deres barnevogne, så kig gerne hos dem først. En solskærm eller parasol skal give skygge samtidig med at det ikke dækker barnevognen. Der skal være god luftcirkulation, så temperaturen ikke bliver for høj, så sørg for at din solskærm eller parasol ikke dækker barnevognen helt til.

En barnevognspude kan hjælpe dit barn med at sidde ordentligt i barnevognen, når det bliver omkring 6 måneder. Den giver støtte til både ryg og siderne, så barnet sidder komfortabelt selvom det måske ikke endnu har tilegnet sig musklerne til selv at kunne sidde op. Barnevognspuden kan hjælpe dit barn med at følge med i, hvad der sker udenfor barnevognen.

Hvis du har flere børn, så kan du også kigge efter et ståbræt eller søskendesæde. Et ståbræt sættes fast til barnevognens stel under styret, så dit barn kan stå ved dig. Et søskendesæde monteres ovenpå barnevognen med fronten mod dig. Du skal dog være opmærksom på, om din barnevogn kan tåle vægten, da stellet ellers kan blive skævt og/eller hænge foran. Et ståbræt eller søskendesæde giver dig mulighed for at have begge børn med på tur selv når den ældste bliver træt i benene.

Der findes også tilbehør, som øger funktionaliteten til barnevognen. Heriblandt finder du kopholdere, indkøbsposer, kroge og barnevognstasker. Disse monteres som regel på barnevognens stel, og de gør det nemt for dig at tilgå dine ting på turen. En barnevognstaske har ofte en kopholderfunktion og flere lommer. Nogle har endda temperaturregulerende funktioner, så du kan holde dine drikkevarer enten varme eller kolde. Krogene fungerer som hjælp til dine tasker ligesom indkøbsposer til barnevognen kan monteres på stellet. Vær dog altid opmærksom på, om barnevognens stel kan tåle vægten, så den ikke bliver skæv med tiden.

Lift eller voksipose

Det kan være også være svært at vælge, om du skal have en lift eller voksipose til dit barn. Der er stor forskel på brugsmetoderne, og dine hverdagsbehov er afgørende for, hvad der er mest praktisk og smart for dig.

En voksipose er typisk lavet af både bomuld og uld. Den giver god komfort, og ulden holder dit barn varmt i de kolde perioder. Uldens funktion hjælper også med at transportere fugt og overskydende varme væk fra huden, så dit barn har en behagelig temperatur. I de varme sommerperioder kan du dog udskifte dynen i voksiposen med en sommerdyne.

Du kan som regel vælge at tilkøbe en bæreplade til voksiposen, så den har en fast bund. Det er ikke nødvendigt, men hvis du skal bære dit barn frem og tilbage fra barnevognen, så bliver det nemmere med en bæreplade, der giver mere stabilitet. Derudover medfølger der seler til voksiposen, så du kan spænde dit barn sikkert fast.

En voksipose vokser med dit barn. Du kan gøre posen både større og mindre efter behov. Den kan bruges op til 3 års alderen. Du kan både bruges voksiposen som kørepose eller sovepose i barnevogn og klapvogn, og endvidere kan den bruges som legetæppe, når den bliver slået helt ud. Voksiposen har mange forskellige egenskaber, der gør den til et populært valg hos familier.

En traditionel lift har fast sider, som beskytter barnet. I bunden lægges der en blød madras, og dertil skal liften bruges med en dyne. Fordelene ved en lift er at du har en seng til din baby, når du er ude. Flere forældre vælger også at bruge liften i tremmesengen fremfor at købe en vugge til de første 6 måneder af barnets liv. Den har dog også et begrænset brug, da liftens liggemål er fast. Nogle gange følger en lift med, når du køber barnevognen.

Dit valg af lift eller voksipose kan også afhænge af vejrsæsonen. Om vinteren kan voksiposens uld hjælpe med at holde dit barn dejlig varmt, hvorimod den samme funktion kan blive for varm og indelukket om sommeren. Hvis du får et sommerbarn, så kan det være værd at overveje om en luftig lift med dyne er et bedre valg. Af de samme årsager er der flere familier, der vælger at købe både en lift og voksipose.

Punkterfri eller lufthjul (Bykørsel eller terrængående)

Når du skal vælge en barnevogn, så kan du ofte selv vælge om den skal være med punkterfri eller luftfyldte hjul. Det er dine behov, som afgør hvilke slags hjul der er bedst for dig og din familie.

Luftfyldte hjul bidrager til bedre affjedring. Det kan især være en fordel, hvis I skal være meget terrængående i skove og stier, hvor der er ujævnt. Turen kan være mere behagelig for barnet, da luftfyldte hjul mindsker bump på vejen. Dog er der en chance for at hjulene punktere, og luftfyldte hjul kræver som regel generelt mere vedligeholdelse. Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig et reservehjul, så du er forberedt hvis uheldet skulle ske.

Punkterfri hjul er hårdere end de luftfyldte hjul. Man siger ofte, at de er bedre egnet til bykørsel, hvor der ikke er så mange ujævnheder på vejene. Punkterfri hjul kræver som regel minimal vedligeholdelse udover almindelig rengøring, og du skal ikke tænke på at medbringe et reservehjul eller pumpe. Mange bruger også barnevogne med punkterfri hjul til terrængående ture, så denne type hjul er ikke helt udelukket, hvis din familie er meget udendørs.

Forskel på barnevogn og klapvogn

Den største forskel på barnevogne og klapvogne er, at barnevogne kan bruges fra nyfødt op til 3-4 års alderen afhængig af liggemålet, hvorimod klapvognen er et mere praktisk alternativ fra barnet er omkring 6 måneder. Dit valg afhænger igen helt af dine behov og præferencer.

Ligesom barnevognen så kan man få en klapvogn i mange forskellige udgaver. Der er de helt lette udgaver af paraplyklapvognen, som er nemme at klappe sammen og have med på farten, og så findes der klapvogne, der er større og som flere er begyndt at bruge som alternativ til barnevognen, da de ofte kan fås med et stort og rummeligt liggemål.

Klapvognen kan også bruges fra barnet er nyfødt med specielt tilbehør, så længe at ryglænet kan lægges helt ned. Fordelen ved at vælge klapvognen i stedet for barnevognen er, at den er lettere, og for nogle familier er klapvognen et mere praktisk valg, som kan bruges i mange år. Klapvognen er nemlig nem at manøvre og klappe sammen, og den kan dække mange forskellige behov. Den har dog ikke den samme hårde barnevognskasse, som man finder i barnevognen.

Klapvognen findes også i mange forskellige typer og prisklasser. Du kan også vælge at købe en kombivogn, som er en duovogn med et stel og to dele – barnevognsdelen og klapvognsdelen. Markedet er stort, og det er investeringen som regel også, så du og din familie bør afklare jeres behov og budget for at tage det rigtige valg.