En barnevognssele er en af de vigtigste barnevognsudstyr, som sørger for at dit barn er sikkert i vognen. Når du bruger en barnevognssele, behøver du ikke bekymre dig, når dit barn sover tager en lur i haven.

En barnevognssele kan gøre din hverdag meget nemmere. Du behøver ikke bekymre dig for, at dit barn vågner op og rejser sig efter en lur. Derudover fungerer den som en ekstra sikkerhed selv når I er ude sammen, og barnet er blevet så nysgerrig på verden, at det læner sig udover kanten på barnevognen. Barnevognsselen sørger for at spænde dit barn forsvarligt fast i barnevognen, så der ikke sker uheld.

Tommelfingerreglen er, at du skal begynde at spænde dit barn fast, når det er omkring 6 måneder gammelt. På det tidspunkt har de fleste børn lært at sidde op og vende sig. Nogle venter måske indtil de ved og har set, at børnene selv kan rejse sig eller kravle, men ting sker som regel når vi mindst venter det, så man bør altid spænde sit barn fast fra 6 måneder for at være på den sikre side. Hvis barnet skulle være så uheldig at falde ud af barnevognen, kan det have seriøse konsekvenser. Fastspændingen vil give både forældre og børn tryghed, når man er på tur eller når barnet skal sove.

Produkter

 • Babytrold barnevognsselen passer til de fleste barnevogne, og den anbefales til børn fra 6-36 måneder. Selen kan også benyttes til kombivogne og senge med en indvendig bredde på max. 65 cm, og den er godkendt af Dansk Varefakta Nævn og Forbrugerlaboratoriet.

  Barnevognsselen er en klassisk sele, der tåler kraftige trækpåvirkninger. Selen kan nemt justeres, så den passer til barnet. Seler og stropper er lavet af bomuld, og spænderne er fremstillet af Acelan A.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Coop.dk 249,95 39,00 288,95 Gå til butikken
  269,95 29,00 298,95 Gå til butikken
  348,00 38,00 386,00 Gå til butikken
 • Denne barnevognssele er en god og sikker sele med stor bevægelighed. Den har et børnesikret spænde, der er behageligt polstret, og den er let at give barnet på. Barnevognsselen er godkendt af Dansk Varefakta og Forbrugerlaboratoriet.

  Trille selen kan bruges i alle vogne med en indvendig bredde på max. 65 cm. Den skal fastgøres til vognens bund, og den kan benyttes i alderen 6 til 36 måneder. Barnevognsselen er lavet af 100 & bomuld.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  269,95 29,00 298,95 Gå til butikken
  348,00 38,00 386,00 Gå til butikken
 • Snup-let 2 passer til alle barnevogn, og kan benyttes i alderen 6-36 måneder. Barnevognsselen er godkendt af Dansk Varefakta Nævn, og den lever op til EU’s krav, hvilket gør den særdeles sikker til børn. Den er behagelig for barnet samt nem at indstille og regulere.

  Selen er fremstillet af bomuld, der er Oeko-Tex® Standard 100 certificeret, hvilket bidrager til at gøre den meget holdbar. Den passer til alle barnevogne, heriblandt kombivogne og tvillingevogne. Barnet kan både sidde og ligge med barnevognsselen, som kan åbnes helt med to klik. Selen har et lille blødt rygstykke, som gør den luftig og sikrer at det ikke bliver for varmt.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  328,00 38,00 366,00 Gå til butikken
  369,95 29,00 398,95 Gå til butikken
  399,00 29,00 428,00 Gå til butikken
 • Lux-selen er en videreudvikling af Babydans kliksele med forbedret detaljer og god komfort. Den har et åndbart rygstykke og ekstra bløde stropper, der gør selen meget behagelig for barnet. Dertil har barnevognsselen et udviklet spændesystem, som sikrer en nemmere fastgørelse i bunden af vognen. Det giver mulighed for at give barnet selen på, og herefter sætte barnet i vognen og fastgøre selen.

  Lux-selen kan benyttes i alderen 6-36 måneder, og den er godkendt af Varefakta og Dansk Varefakta Nævn.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  349,95 29,00 378,95 Gå til butikken
  448,00 38,00 486,00 Gå til butikken
 • Denne barnevognssele er lavet i samarbejde med danske dagplejere. Den anbefales til alle, men den kan specielt anbefales til institutioner, dagplejere og brugere med gigt i fingrene. Det er en meget komfortabel barnevognssele, som er nem at benytte. BabyDan Dan 3 barnevognsselen er lavet som en vest, der kan åbnes og lukkes helt enkelt med en lynlås.

  Barnevognsselen er lavet af elastisk og åndbart materiale, som gør den meget behagelig. Den praktiske vestmodel giver optimal komfort og stor bevægelsesfrihed. Babydan Dan 3 kan benyttes i både barnevogne og kombivogne, og den opfylder alle EU krav.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  499,95 29,00 528,95 Gå til butikken
  498,00 38,00 536,00 Gå til butikken
 • Soveselen fra Basson Baby passer til børn fra 0-36 måneder. Det er en praktik og smart barnevognssele, der er lavet i et kraftigt bomuld. Selve selerne er lavet af polyester.

  Selen er blevet testet og godkendt af Forbruger Laboratoriet, som har givet barnevognsselen gode anbefalinger. Dertil opfylder barnevognsselen alle de skærpede krav i den nye europæiske standard.

  Basson barnevognssele er meget sikker, brugervenlig og bekvem. Den kan anvendes i barne- og kombivogne some sovesele.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  299,95 29,00 328,95 Gå til butikken

VASKEANVISNING

Når børnene benytter barnevognsselerne, så er der en god chance for at de bliver beskidte. Der skal ikke mere gylp eller mad til, før man føler et behov for at få vasket selen. Barnevognsseler kan vaskes, men der er forskel på hvilken slags vask de kan tåle. Det afhænger af de materialer, som selerne er fremstillet af. De fleste er lavet af bomuld, der som regel kan tåle lidt højere temperaturer. Nogle seler er også fremstillet i polyester, som er nemt at pleje og ikke har tendens til at krympe.

Du kan som regel finde vaskeanvisninger i emballagen, så du får de helt rigtige informationer til den bestemte barnevognssele. Nogle kan vaskes på 60 grader imens andre kun kan tåle 30 grader, men hvis barnevognsselen først vaskes forkert, så kan du risikere, at selen krymper og ikke kan bruges igen.

MONTERING

De fleste barnevognsseler er fremstillet til at passe alle typer barnevogne. Monteringen virker enkel og ligetil, men det er vigtigt at man gør det rigtigt, så barnet er sikret.

Barnevognsseler er som udgangspunkt fremstillet således at barnets arme skal igennem stropperne, som hver har en klips, der spændes på en rem, der går op omkring skridtet. Selve selen spændes fast til to ringe på hver side af barnevognen under madrassen.

Man bør jævnligt tjekke, at barnevognsselen passer til barnet i takt med at det vokser, så det ikke kan arbejde sig fri af den. Det gælder også ved gode, dyre barnevognsseler, så du er sikker på, at selen benyttes rigtigt og sikkert, og den passer dit barn bedst. Hvis selen sidder for løst, så er der en risiko for at barnet ikke er sikret ordentligt, og det kan falde ud af selen.

BETAL MERE FOR EN GOD BARNEVOGNSSELE

Når du skal vælge barnevognssele, så er det vigtigt at sikkerheden og kvaliteten er høj. Du kan derfor starte med at lede efter en sele, der er godkendt af Dansk Varefakta Nævn, som giver garanti for at varedeklarationen holder, hvad den lover. De udfører systematisk og uvildig stikprøvekontrol, så du kan føle dig sikker i dit valg af produkt til dig og dine børn. Derudover kan du benytte forum tråde til at læse andre forbrugers gode og dårlige oplevelser med de forskellige barnevognsseler. Det kan give et godt overblik og gode tips.

God sikkerhed indebærer også sikker montering. Vær sikker på at barnevognsselen passer til din vogn, så du ikke risikerer at selen ikke kan fastspændes ordentligt. Dertil bør du også kigge efter barnevognsseler, der kan tåle vask. Gerne maskinvask, hvis du foretrækker at undgå håndvask. Barnevognsselen er udsat for gylp og madrester, så det er meget muligt at du får behov for at vaske selen mere end en gang.