Vælg med omhu, når du leder efter den rigtige støvsuger. Det er en af de vigtigste hjælpere indenfor rengøring af dit hjem.

Markedet for støvsugere er kæmpe stort. Det kan tage tid at finde den rette støvsuger, men hvis du ved hvilke behov du skal have opfyldt, så er du halvvejs. Der er nemlig stor forskel på udvalget.

 

Produkter

 • Electrolux PF1ANIMAL er optimal til dig med kæledyr. Støvsugeren er designet med specielle mundstykker, der kan opfange fibre og hår fra dyr. Støvsugeren har topkarakter i støvoptagelse på hårdt gulv og støvmission, så den sikrer ren luft i hjemmet. Electrolux PF1ANIMAL har også et lavt energiforbrug, og dens brugervenlighed opnås ved dens forhjul, der kan dreje 360 grader.

  Produktspecifikationer

  • Støvemission: A
  • Støvoptagelse på tæppe: C
  • Støvoptagelse på hårdt gulv: A
  • Energiklasse: A
  • Lydniveau dB(A): 77
  • Arbejdsradius i meter: 9
  • Støvsugerposens volume i liter: 3,5
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Generelt Information

Hvis du holder meget af tæpper, så bør du lede efter en støvsuger i klasse A i støvoptagelse på tæppe, hvorimod klasse A i støvoptagelse på hårdt gulv vil være at foretrække, hvis du har parketgulv, laminat eller lignende. Det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet, men hvis du vil have klasse A i begge typer, så vil prisen som regel også stige tilsvarende.

Derudover kan man få støvsugere, der har et lavt lydniveau. Hvis man f.eks. har børn, så ville det være rart at kunne støvsuge så ofte som der nu er behov for uden at skulle vente på at børnene tager sig en lur og uden frygt for at vække dem på grund af støjniveauet fra støvsugeren. En støvsuger med lydniveau på 58 dB(A) kan give dig mulighed for at støvsuge imens børnene sover eller ser fjernsyn, eller hvis du blot vil høre musik imens du gør hjemmet rent.

Støvsugere bliver oftest leveret med forskellige mundstykker, der er lavet til specielle behov. Et kombimundstykke kender de fleste. Det kan bruges både på tæpper og hårde gulve, og den er nem at manøvre da man ved et nemt fodtryk kan ændre indstillingen til og fra børste. Den følger som regel automatisk med købet af din støvsuger. De mest almindelige udover kombimundstykket er fuge- og børstemundstykke, der er gode til hårde og glatte gulve såsom klinker, fliser, trægulve og lignende. Nogle har hjul på hver side, og børsterne er enten med ægte hår eller syntetiske. Fugemundstykket er af plast og beregnet til rengøring på svært tilgængelige områder. Det kan bruges til områder mellem hynder, bilsæder, kantliste og andre stedet med meget lidt plads. Et møbelmundstykke bliver også mere og mere almindeligt som almindelig tilbehør til din støvsuger. Det er mindre end andre mundstykker af samme formål som fugemundstykket, men det har stive hår, der løsner skidt og snavs fra møblerne, og suger det op med det samme.

Hvis du har husdyr, så bør du også medtænke behovet for at fjerne dyrehår. Der findes mundstykker specielt lavet til mere effektiv rengøring, og det er ideelt til at fjerne hår. Nogle gange medfølger det, men ellers kan du købe det ved siden af som ekstra tilbehør. Mundstykket er ofte kaldt et turbomundstykke. Indeni turbomundstykket er der en roterende børste, som giver den mere dybdegående rengøring.

Hvis nogle i din husholdning har allergi, så bør du også vælge en allergivenlig støvsuger. Et HEPA filter (High Effiency Particulate Air) fanger de fine støvpartikler, som findes i dit hjem. HEPA filtret har forskellige numre, som indikerer de forskellige filtreringsniveauer. Jo højere tal, jo bedre. Derudover skal din støvsuger også være lufttæt, så støvpartiklerne ikke undslipper. For hver 10.000 partikler, der kommer ind i HEPA filtret, så er det kun 3 partikler, der undslipper i gennemsnit. Dertil blive HEPA filtret mere effektivt jo længere du bruger det. Hvis dine samboende har allergi, så bør du vælge en støvsuger med A-klassifikation på støvemission eller emission.

En støvsuger kan miste sugeevne, hvis støvsugerposen fyldes. Derfor kan du vælge en støvsuger med større støvsugerpose volumen. Dertil kan du også vælge en poseløs støvsuger.
Hvis du bor i en stor bolig, så kan en stor arbejdsradius hjælpe din rengøring. Vælg derfor en støvsuger med en lang ledning. Derudover kan du også kigge på støvsugerens vægt inden du vælger. Hvis du har problemer med ryggen, men samtidig skal bruge støvsugeren meget, så bør din støvsuger veje så lidt som muligt.

Husk at overveje alle dine behov og krav, så du kan få mest muligt ud af din nye støvsuger.