Vi ved allesammen udmærket at det er vigtigt at bruge cykelhjelm når vi færdes på cykel i trafikken. Cyklister er nemlig en af de mest overrepræsenterede grupper i trafikken, når det kommer til ulykker med døden til følge. Her skal det naturligvis lige siges, at kedelige statistik ikke nødvendigvis er cyklisterne skyld, for det sker alt for ofte at bilister overser en cykel. Især de berygtede højresvingsulykker koster en stor del menneskeliv hvert år.

Cyklister er altså bare en udsat gruppe, der ikke nyder godt af samme beskyttelse som en bilist og desuden også kører på to hjul. Så derfor er det så vigtigt, at man sørger for at passe rigtigt godt på sig selv i trafikken og det er her at man kan gøre en forskel ved at bruge cykelhjelm.

Men det er ikke kun vi voksne, der skal passe på hovedet i trafikken. Der er en anden gruppe, der er endnu mere udsat og det er vores børn.

Børne cykelhjelme

Børn er nye trafikanter og skal først til at lære hvordan man færdes sikkert i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi som forældre giver dem de bedste forudsætninger og sørger for, at de ikke kommer til skade. Alle børn kommer til at vælte på et tidspunkt og hvis man bare kan nøjes med skrabede knæ, så er det ikke så slemt endda. Det hjælper måske endda barnet med at respektere cyklen.

Men det er altafgørende at man beskytter barnets hoved mod slag og derfor bør de altid benytte en børne cykelhjelm.

Vi har kigget på de 5 bedste børne cykelhjelme på markedet, så læs endelig med herunder.

Produkter

 • Her er en sød cykelhjelm der med garanti vil vinde alle pigers hjerte. Med et print af hvide solbriller henover den lyserøde hjelm er den en sikker vinder. Men det er ikke kun designet er der alletider ved Coconuts cykelhjelmen.

  Coconut cykelhjelmen har et look, der antyder at den ikke kun kan benyttes til cykling, men også vil egne sig glimrende til skateborard eller rulleskøjter, hvilket da også er sandt. Det er en multifunktions hjelm, der med sin alsidighed gør den til et rigtigt godt valg.

  Selve hjelmen er opbygget af to lag: Det yderst lag i hårdt ABS-plast, der beskytter mod slag og transporterer energien væk, og så det inderst lag, der er polstret og giver glimrende komfort.

  Men Coconut er ikke bare en komfortabel cykelhjelm der beskytter din datters hoved, den er også designet så man ikke får det for varmt under cykelturen. De praktiske lufthuller ventilerer og forhindrer fugt i at opbygges.

  Man justerer hjelmen i nakken og spænder den under hagen med stropperne og det holdbare plastikspænde.

  Med en vægt på 340g er det en let hjelm, der passer godt til små hovedet og som vil være en rigtig god første cykelhjelm for dit barn.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  369,95 0,00 369,95 Gå til butikken
 • 599,95DKK - Gå til Produkt

  Dette er ikke bare en cykelhjelm. EGG2 er en hjelm, der kan benyttes til en lang række forskellige aktiviteter. Ikke bare cykelture.

  Det er en rigtigt smart og utroligt praktisk hjem, der er opbygget af to forskellige lag. Der yderste lag er hårdt og absorberer stødet når man falder og sørger for at energien derfra transporteres bort. Det indvendige lag er fremstillet af højkvalitets, stødabsorberende skum, der kan udskiftes efter behov. Det sørger for at hjelmen sidder komfortabelt og er desuden svedtransporterende, så man ikke skal døje med det.

  Et af de helt store trækplastre ved en EGG2 hjelm er at den er uhyre fleksibel og derfor kan tilpasse enhver hovedform. Så uanset om barnet har et stort eller lille hoved, så kan man købe en EGG2 til ham. De medfølgende ekstra puder gør at man nemt og hurtigt kan tilpasse den.

  EGG2 er meget velegnet til småbørn, da den er nemt at håndtere og indstille, selv for de små. Den har et yderst praktisk og enkelt ét-kliks system, der gør at hjelmen kan lukkes under hagen. Den kan lukkes i både højre og venstre side, så uanset hvilken hånd din dreng bruger, så kan han nemt få hjelmen af igen.

  Hjelmens specielle konstruktion sikrer at vinden bevæger sig ind mellem lagene og holder ens hoved køligt, selv når man sveder. Det betyder at den ikke bliver fugtig og ildelugtende, hvilket man altid gerne vil undgå.

  For at man kan gøre hjelmen helt til sin egen, så kan man få et stort udvalg af smarte og seje betræk der kan trækkes over hjelmen. Det gør den til en klar vinder blandt små drenge, der altid gerne vil være smarte og seje.

  Alt i alt en fantastisk alsidig børne cykelhjelm.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  599,95 0,00 599,95 Gå til butikken
 • 469,00DKK - Gå til Produkt

  Her har vi en lækker børne cykelhjelm. Giro Quater FS Mips er en letvægts, lavprofil hjelm med en skal af ABS. Alle de essentielle ting er i orden: En hård yderskal med en slagabsorberende EPS liner, stropper og remme af topkvaliet, samt bløde og svedabsorberende polstring, der er nemme at udskifte alt efter hovedets størrelse. Hjelmen er dækket med polyuretan, der beskytter den mod det synlige slid, der ofte kommer på hjelme, som bruges dagligt.

  MIPS eller Multi-Directional Impact System er et system, der skal forhindre at der bliver overført for megen energi fra et hårdt slag. Det fungerer ved at det indvendige af hjelmen er bevægeligt, så hovedet ikke vrides voldsomt og pludseligt når yderskallen rammer jorden. Det kan forhindre hoved- og nakkeskader i mange tilfælde.

  Fit Kit er et system, der gør det muligt at udskifte den indvendige polstringspuder efter behov, så man kan tilpasse hjelmen. Der medfølger naturligvis puder i forskellige størrelser, så man straks kan finde den, der passer til ens barn. Det er nemt og ligetil.

  In-Mold er et system, der forbinder den hårde ABS-skal med den indre polstring. Denne proces gør, at hjelmen bedre kan ånde, og gør efterfølgende lettere og køligere end traditionelle hjelme.

  De bedste cykelhjelme er dem, der er så komfortable, at man glemme at man har dem på. Giro Quarter FS Mips har et smart system, der øger komforten til et meget højt niveau. Det er en teknologi de har udviklet på i over 20 år, og derfor er de blandt de bedste og mest komfortable hjelme i verden.

  Alt i alt er det en cykelhjelm, der passer godt til vilde knægte, der cykler hurtigt og helt sikker også vælter på et tidspunkt. Når det sker, så er det vigtigt at hovedet er sikkert og det er det med en Giro Quarter FS Mips.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  439,00 0,00 439,00 Gå til butikken

Generelt Information

Vælg den rette cykelhjelm

Når man kigger lidt på markedet for cykelhjelme i Danmark, så opdager man hurtigt at der findes et gigantisk udvalg, hvilket godt kan besværliggøre processen med at udvælge de bedste. Mange køber derfor den de synes er pænest og fordi vi bor i Danmark, så kan du være sikker på at den er god nok.

En hjelm der ikke er god nok, vil simpelthen ikke blive godkendt i Danmark og derfor kan man altid være sikker på, at du ikke får fat i noget skrammel. I hvert fald hvis du køber hos en ordentlig forhandler.

Cykelhjelme til børn findes i alverdens former, farver og størrelser. Det er derfor vigtigt at man vælger en som man kan lide udseendet af, for ellers er der en god chance for at den ikke bliver brugt, eller rettere at ens barn ikke vil have den på. Så sørg for at vælge en hjelm sammen som dit barn også synes om.

Hold øje med pasformen

Men det er ikke kun udseendet som det kommer an på, for selvom at alle hjelme på markedet i Danmark er af god kvalitet, så er der nogen hjelme, der er bedre end andre og alle har forskellige præferencer. Pasformen er især en af de faktorer, hvor det er vigtigt, at man vælger det helt rette, for det er afgørende for om hjelmen sidder som den skal.

Der er stor forskel på pasformen ved de forskellige hjelme, så her kan det virkelig betale sig at prøve nogle forskellige modeller og finde den, som man bedst kan lide. Der er alt for mange cyklister i Danmark, der kører rundt med cykelhjelme, der slet ikke sidder ordentligt, og så kan man faktisk lige så godt lade være med at bære hjelm.

Det kræver ikke meget at justere en hjelm, så gør altid det når du køber en til dit barn.

Sørg for at den ikke sidder omme i nakken, for så går det ud over panden, hvis man vælter. Det betyder at den ikke gavner meget i den position. En cykelhjelm til børn skal sidde tilpas stramt til at den ikke kan glide rundt på hovedet, da det kan være livsfarligt ved et styrt.

Husk på at dit barn vokser hurtigt, så det er en virkelig god ide at tjekke hjelmens pasform regelmæssigt.

Køb kun godkendte hjelme

Alle hjelme som du køber i de danske butikker, er godkendte og har CE-mærket. Det skal du altid sikre dig når du køber en ny cykelhjelm, og ikke mindst hvis du køber en brugt. Der findes kopivarer og ringe hjelme, der ikke er godkendte her i landet. Undgå disse, da de kan udgøre en betydelig sikkerhedsrisiko.

Ens børn er værd at bruge penge til en ordentlig hjelm på. Husk altid på at sikkerhed i trafikken betaler sig.