En bæresele kan være din redning i dagligdagen ved både at lette din hverdag og gøre tiden med dit barn endnu hyggeligere.

En bæresele kan være en forældres store hjælp i hverdagen. Den giver dig mulighed for at have armene fri til praktiske ting, samtidig med at dit barn får opfyldt sit tryghedsbehov. Især som nyfødt kan det være en lettelse i hverdagen. Nogle børn har også behov for ekstra tryghed, som de bliver større, og her kan bæreselen hjælpe jer begge. Bæreselen bruges også ofte på ture, hvor den tætte kontakt gør turen lidt mere hyggelig. Du kan altid have den med i barnevognen, så hvis behovet skulle opstå, så kan bæreselen tages i brug. Det giver også mere plads i barnevognen til indkøb.

Bæreseler bliver mere og mere populære, og udbuddet stiger. Du kan derfor finde mange forskellige bæreseler på markedet. Nogle bæreseler kan bruges op til 1 år, men flere kan bruges op til 4 år. Der er mange forskellige muligheder i bæreseler, og derfor må du beslutte dig for, hvor længe du skal bruge bæreselen, og hvordan du foretrækker, at den skal bruges.

Hvor længe kan den bruges?
Du kan bruge en bæresele til dit barn allerede fra nyfødt. Når du bærer din nyfødte tæt på din krop, så giver det en stor tryghed. Barnet vil ofte falde i søvn til dine bevægelser, fordi det er vant til det fra tiden i maven. Det giver derfor en god overgang til livet uden for maven. Til nyfødte kræver det, at du finder en bæresele med god hovedstøtte. Du kan ofte købe en babyindsats med til din bæresele, som kan bruges i lang tid.

Flere bæreseler kan bruges op til 4 år. Det kræver blot, at bæreselen er mere fleksibel. Som barnet bliver ældre, kan der være behov for at skifte bærestilling, og derfor bør du beslutte dig for, hvor længe du har lyst til at kunne bruge bæreselen.

Produkter

  • Denne bæresele er en videreudvikling fra den populære 360 Carrier bæresele fra Ergobaby. Uden ekstraudstyr passer Omni 360 til dit barn fra nyfødt og til 3 år. Du skal blot justere sædet, så det passer til dit barn og giver den bedste støtte til hovedet og ryg. Dertil kan bæreselen også justeres for dig som bruger og for andre brugere af bæreselen, så den altid sidder ergonomisk rigtigt.

    Du kan bruge bæreselen i fire forskellige bærepositioner: ind mod maven, ud fra maven, på ryggen og på hoften. Så kan du også tilpasse bærepositionerne, som dit barn udvikler sig og gerne vil se mere til verdenen.

    Ergobaby Omni 360 bæresele er fremstillet af 100 % økologisk bomuld, som kan tåle maskinvask.

    Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
    949,00 29,00 978,00 Gå til butikken

Generelt Information

Bærestillinger

En bæresele kan have mange forskellige bærestillinger. Det betyder, at dit barn kan vende forskellige veje. Som nyfødt skal barnet altid vendes ind mod dig, mave-mod-mave. Det giver ekstra nærhed og tryghed, og skåner din nyfødte for alle de nye indtryk, det kan få, når I er på tur. Man anbefaler, at barnet først vendes udad, når det er fyldt 6 måneder.

Derudover kan nogle bæreseler også bruges på ryggen. Hvis du gerne vil bruge bæresele til et større barn, så kan rygbæring hjælpe med at aflaste dine skuldre. Men det handler mest om, hvad du foretrækker.

Nogle bæreseler kan også bruges i hofteposition. I denne bærestilling vil barnet være mere på din ene side. Det giver dig en større frihed til at bruge den anden siden. Bæreselen skal dog aldrig hvile på din hofte, da det vil give en skæv vægtfordeling for dig. Sørg derfor for at bæreselen sidder godt omkring dit liv.

Ergonomi

Hvis du bruger en bæresele til dit nyfødte barn, så er det vigtigt, at barnets ryg krummer som et C. Det er en naturlig krumning indtil det er ældre end 6 måneder. Lige meget hvor gammelt barnet er, så skal knæene være lige så højt oppe som hofterne. Hvis benene hænger tungt nedad, så bæres hele dit barns vægt på hofterne og underliv. Derfor skal benene hjælper med at bære denne vægt.

Hvis dit barn falder i søvn, så er det bedst, at det har hovedet ind mod dig. Det er nemmest for dig at se, hvordan barnet ligger i bæreselen, hvis det er mave-mod-mave. På denne måde er det ofte også nemmest at lægge barnet ned fra bæreselen.

Det er også vigtigt, at bæreselen har ergonomisk fokus på brugeren. Du skal derfor sørge for, at bæreselen har brede skulderstropper, der er godt polstret, så de sidder behageligt på dine skuldre. Dertil bør bæreselen have et bredt bælte, der skal gå rundt om hofte og lænd, så barnets vægt understøttes flere steder på din krop. Bæreselen skal altid kunne justeres, så den er tilpasset helt til brugeren. Derudover giver det mulighed for, at flere kan anvende bæreselen.