En bæresele kan være din redning i dagligdagen ved både at lette din hverdag og gøre tiden med dit barn endnu hyggeligere.

En bæresele kan være en forældres store hjælp i hverdagen. Den giver dig mulighed for at have armene fri til praktiske ting, samtidig med at dit barn får opfyldt sit tryghedsbehov. Især som nyfødt kan det være en lettelse i hverdagen. Nogle børn har også behov for ekstra tryghed, som de bliver større, og her kan bæreselen hjælpe jer begge. Bæreselen bruges også ofte på ture, hvor den tætte kontakt gør turen lidt mere hyggelig. Du kan altid have den med i barnevognen, så hvis behovet skulle opstå, så kan bæreselen tages i brug. Det giver også mere plads i barnevognen til indkøb.

Bæreseler bliver mere og mere populære, og udbuddet stiger. Du kan derfor finde mange forskellige bæreseler på markedet. Nogle bæreseler kan bruges op til 1 år, men flere kan bruges op til 4 år. Der er mange forskellige muligheder i bæreseler, og derfor må du beslutte dig for, hvor længe du skal bruge bæreselen, og hvordan du foretrækker, at den skal bruges.

Hvor længe kan den bruges?
Du kan bruge en bæresele til dit barn allerede fra nyfødt. Når du bærer din nyfødte tæt på din krop, så giver det en stor tryghed. Barnet vil ofte falde i søvn til dine bevægelser, fordi det er vant til det fra tiden i maven. Det giver derfor en god overgang til livet uden for maven. Til nyfødte kræver det, at du finder en bæresele med god hovedstøtte. Du kan ofte købe en babyindsats med til din bæresele, som kan bruges i lang tid.

Flere bæreseler kan bruges op til 4 år. Det kræver blot, at bæreselen er mere fleksibel. Som barnet bliver ældre, kan der være behov for at skifte bærestilling, og derfor bør du beslutte dig for, hvor længe du har lyst til at kunne bruge bæreselen.

Produkter

 • BabyBjörns bæresele er designet i luftigt trådnet, så bæreselen er let og åndbar. Det slidstærke trådnet er både blødt og nemt at vaske. Dertil er den designet ergonomisk, så det er behageligt for både bæreren og barnet at benytte bæreselen. Du kan justere sædet i bæreselen, så dit barn får den rette hofteposition, og de brede skulderremme og bæltet sørger for at fordele vægten korrekt for bæreren.

  BabyBjörn Carrier One Air kan bruges fra dit barn er nyfødt og op til 3 år. Bæreselen har en indbygget nakkestøtte, som nemt kan tilpasses dit barn. Du kan bruge bæreselen i fire forskellige positioner.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 1.239,00
  Gå til butikken
 • Cybex 2 Go bæresele er udviklet i samarbejde med jordemødre og ortopæder, så både bærekomfort og siddekomfort er optimal. Bæreselens bløde polstring gør det behageligt at bruge den. Dertil fordeler bæreselen vægten, så du ikke overbelastes på skuldre og ryg. Cybex 2 Go bæresele aflaster også dit barns hofter, og sørger for at dit barn får den rigtige støtte i kroppen.

  Du kan bruge Cybex 2 Go bæresele fra dit barn er 3 måneder i fire forskellige bærestillinger: mave mod mave, barnets ryg mod mave, på hoften og på ryggen.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 438,00
  Gå til butikken
 • Denne bæresele fra Ergobaby kan bruges fra spædbarn og op til 20 kg, som er omkring 4 år. Det anbefales at tilkøbe et spædbarnssvøb for at give ekstra støtte og komfort til de helt små børn. Du kan bruge bæreselen i tre forskellige bærestillinger: mod maven, mod ryggen og på hoften. Hoftebæltet og de polstrede skulderremme sørger for, at bæreselen sidder ergonomisk korrekt, så både du og dit barn har det godt.

  Til Ergobaby Organic bæreselen medfølger der en hætte, som kan beskytte dit barn mod sol og vind. Det slidstærke materiale og syninger sørger for, at I kan have glæde af bæreselen i lang tid.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 679,00
  Gå til butikken
 • Ergobaby 360 Carrier bæresele er Bedst i test i kategorien ”Best Carrier” ved Mother & Baby Awards 2017. Og det er med god grund.

  Bæreselen er ergonomisk designet, og den kan anvendes fra 6 måneder op til 20 kg (omkring 4 år). Ved tilkøb af spædbarnsindsats kan du benytte den fra nyfødt. Du kan bruge bæreselen i fire forskellige bærestillinger, som altid sætter barnet i optimal siddeposition. Du kan øge og reducere bredden på sædet, så barnet altid har den rigtige hoftestilling. Dertil er der en ekstra støtte til hovedet, som både kan bruges, når dit barn sover og hvis det skal afskærmes fra solen. Med den rette indstilling kan du også amme imens du bruger Ergobabys 360 Carrier bæresele.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 1.199,00
  Gå til butikken
 • Denne bæresele fra Mini Monkey sørger for at placere vægten på hofterne og maven, så du ikke belaster din ryg og skuldre, når du går tur med dit barn. Den ergonomiske bæresele har fire forskellige bærestillingerne, som du kan bruge fra barnet er nyfødt til det vejer 18 kg (omkring 3 år). Du kan få stor glæde ved Mini Monkeys bæresele, og det vil vise sig som snavs, men denne bæresele er også vaskbar, så den hurtigt er klar til brug igen.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 388,00
  Gå til butikken

Generelt Information

Bærestillinger

En bæresele kan have mange forskellige bærestillinger. Det betyder, at dit barn kan vende forskellige veje. Som nyfødt skal barnet altid vendes ind mod dig, mave-mod-mave. Det giver ekstra nærhed og tryghed, og skåner din nyfødte for alle de nye indtryk, det kan få, når I er på tur. Man anbefaler, at barnet først vendes udad, når det er fyldt 6 måneder.

Derudover kan nogle bæreseler også bruges på ryggen. Hvis du gerne vil bruge bæresele til et større barn, så kan rygbæring hjælpe med at aflaste dine skuldre. Men det handler mest om, hvad du foretrækker.

Nogle bæreseler kan også bruges i hofteposition. I denne bærestilling vil barnet være mere på din ene side. Det giver dig en større frihed til at bruge den anden siden. Bæreselen skal dog aldrig hvile på din hofte, da det vil give en skæv vægtfordeling for dig. Sørg derfor for at bæreselen sidder godt omkring dit liv.

Ergonomi

Hvis du bruger en bæresele til dit nyfødte barn, så er det vigtigt, at barnets ryg krummer som et C. Det er en naturlig krumning indtil det er ældre end 6 måneder. Lige meget hvor gammelt barnet er, så skal knæene være lige så højt oppe som hofterne. Hvis benene hænger tungt nedad, så bæres hele dit barns vægt på hofterne og underliv. Derfor skal benene hjælper med at bære denne vægt.

Hvis dit barn falder i søvn, så er det bedst, at det har hovedet ind mod dig. Det er nemmest for dig at se, hvordan barnet ligger i bæreselen, hvis det er mave-mod-mave. På denne måde er det ofte også nemmest at lægge barnet ned fra bæreselen.

Det er også vigtigt, at bæreselen har ergonomisk fokus på brugeren. Du skal derfor sørge for, at bæreselen har brede skulderstropper, der er godt polstret, så de sidder behageligt på dine skuldre. Dertil bør bæreselen have et bredt bælte, der skal gå rundt om hofte og lænd, så barnets vægt understøttes flere steder på din krop. Bæreselen skal altid kunne justeres, så den er tilpasset helt til brugeren. Derudover giver det mulighed for, at flere kan anvende bæreselen.