Hvis nogen for 10 år siden havde sagt, at danskerne ville blive besatte af brætspil og dedikerede caféer til brætspil ville dukke op i alle landets større byer, så ville man have kaldt ham for en tosse og hurtigt have glemt hans udtalelser igen. Men nu skriver vi 2017 og hele Danmark er oversvømmet med brætspilscaféer og brætspil sælger som aldrig før. Hvordan kan det lade sig gøre?

Produkter

 • Skip-Bo

  178,95DKK

  Skib-Bo er et sjovt familiespil, der kan spille af de fleste og ikke kræver meget mere end basal forståelse for tal. Det kan minde en del om det klassiker spil Rummikub, blot med kort i stedet for små talbrikker. Lighederne er især, at man sidder med en række talkort på hånden, som skal lægges ned på bordet for at skabe talrækker.

  I al sin enkelthed går spillet ud på, at man så hurtigt som muligt skal lægge de trukne kort i rækkefølge fra 1 til 12. Kortene skal lægges i de fire byggebunker midt på bordet. Dette foregår efter tur, og man har både kort på bordet i sin grundbunke og på hånden. Dette gør, at modspillerne ikke kan se, hvad man sidder med. Den spiller der først får tømt sin grundbunke er spillets vinder.

  Skib-Bo er et rigtigt godt familiespil, fordi reglerne er utroligt simple og kan læres af alle. Det kan sågar spilles af børn helt ned til 4 år, men så anbefales det, at man spiller i hold med et barn og en voksen sammen. Det er dog alletiders måde, at lære de mindste mere om tal og om spil. Dette gær Skib-Bo til et fantastisk spil og en værdig pladstager til tiendepladsen.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  129,95 178,95
  Gå til forhandler
 • Bezzerwizzer

  548,00DKK

  Hvem elsker ikke at vinde over sine venner og familiemedlemmer i et godt quizspil? Kamp på paratviden har været populært i mange år, da vi sikkert alle har spillet Trivial Pursuit på et eller andet tidspunkt. Bezzerwizzer er et hurtigt spil, hvor man dyster på viden indenfor forskellig områder. Det er dog det lille twist, at man vælger kategorierne tilfældigt før hver runde.

  Disse kategorier lægger man så i rækkefølge efter, hvad selv synes man er bedst til. Det er dog ikke så nemt, for undervejs får modstandere mulighed for at sabotere ens planlægning, ved at bytte rundt på ens kategorier eller sågar bytte med en af deres egne. Spillet går således lige så meget ud på at drille modstanderne, som det gør på at have en bred paratviden.

  Hver spiller har en plade med 4 felter, som man bruger til at lægge sine kategorier på. Hver gang man svarer rigtigt på et spørgsmål, rykker man videre på spillepladen. Man rykke det antal pladser, som svarer til ens kategoris placering. Det vil sige, at hvis Historie er ens favorit kategori, så lægger man Historiebrikken på fire-feltet, den næste bedste kategori på tre-feltet og så videre ned til én.

  Spillet er hurtigt og enkelt at lære, men man skal være klar til, at man bliver drillet af sine modstandere og kan ende med at skulle besvare spørgsmål i kategorier, som man intet aner om. Heldigvis får man rig mulighed for, at gengælde tjenesten.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  499,00 548,00
  Gå til forhandler
 • 318,95DKK - Gå til Produkt

  Det er altid sjovt at lære hinanden og sig selv bedre at kende. Derfor er spillet EGO et virkelig godt bekendtskab. Det er et spil, der giver dig mulighed for virkelig at komme tæt på dine venner.

  I EGO svarer man på en masse forskellige spørgsmål, hvor de andre spiller får mulighed for at satse på dit svar. Det er sjovt og kan faktisk blive ret personligt, hvilket derfor maner til forsigtighed. Men det er aldrig mere alvorligt end man selv gør det, og for de fleste er det alt sammen sjov og ballade.

  En spiller trækker et kort, hvor der står et spørgsmål eller en påstand. Denne har så tre forskellige svarmuligheder. Som spiller skal man så vælge det svar eller den påstand, som man mener passer bedst til en selv. Dette gøres med en af tre brikker. De andre spillere må ikke se, hvilket svar du vælger. De skal nu gætte på hvilken påstand du valgte og lave en indsats derpå. Gætter de rigtigt får både du og de andre jetoner fra pulje, men svarer de forkert mister de deres indsats.

  Reglerne er derfor meget simple, men det betyder ingenlunde, at EGO er et kedeligt spil. Man lærer en masse om hinanden og det er en rigtigt god måde, at få ny indsigt i ens venner og familie på. Et eksempel på et kort kunne være spørgsmålet ”Hvilket af disse ordsprog siger dig mest?”. På kortet vil der så være tre forskellige ordsprog, som man skal vælge et af. Sværere er det ikke.

  EGO er et enestående spil, der kan give mange timers hygge og spænding. Dette gør, at det lægger sig på en flot ottendeplads.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 279,95 318,95
  Gå til forhandler
 • Som om det almindelige Bezzerwizzer ikke var enestående nok, så er der nu også mulighed, for at de yngre familiemedlemmer kan være med. Med Bezzerwizzer familie får man en enestående mulighed for, at få samlet hele familien ved bordet og slå hinanden i et af årets sjoveste brætspil. Der hvor Bezzerwizzer Familie adskiller sig fra originalen er ved den nye spilleplade, der har en masse motiver. Disse motiver og billeder indgår i flere af spørgsmålene og kan på den måde fungere som ledetråde for de yngre spillere. Det er et smart tiltag, der gør spillet langt mere tilgængeligt for de mindste.

  Med sine 2400 spørgsmål er der langt op til mange timers familiesjov, når i dyster på paratviden og driller hinanden med de mange specialbrikker. Sidder du med svaret på et spørgsmål, som blev stillet en anden spiller? Så smid brikken og råb Bezzerwizzer. Så får du måske muligheden for, at svare på spørgsmålet og vinde nogle vigtige points. Sidder din sidekammerat med en kategori, som du er vildt god til, eller har du en, som han ikke kan finde ud af? Så smid Zwap-brikken og byt kategori.

  Megen af charmen ved Bezzerwizzer har jo altid været, at man dyster på paratviden, samtidig med at man driller sine modspillere. Det er der ikke ændret noget ved i Bezzerwizzer Familie. Det er blot pladen og spørgsmålene, der er ændret, så man kan involvere hele familien. Et rigtigt godt brætspil for børn i alle aldre.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 319,95 358,95
  Gå til forhandler
 • Partners

  210,95DKK

  Dette er et spil, som man nærmest kun kan betegne som et avanceret spil LUDO. Det kan måske lyder enormt kedeligt ved første øjekast, men bag det simple ydre gemmer der sig et spil, der i den grad belønner taktisk tænkning og, som det lægger i titlen, samarbejde. Partners er intet mindre end en genistreg af et co-op spil, der kræver at man kommunikerer med sin partner og planlægger sin strategi. Men samtidig er det forbudt at tale for åbenlyst om tingene.

  I al sin enkelt hed går Partners ud på, at man skal få alle sine brikker i mål. Dette klares typisk ved, at man flytter dem én tur rundt på brættet. Dette er dog sværere end som så, for modstanderne vil desperat forsøge at spærre vejen eller smide dine brikker hjem. Heldigvis har man som spillere forskellige kort, der kan hjælpe på vej. De fortæller hvor langt du må flytte dine brikker, om du må tage en brik ud fra startfeltet eller sågar bytte plads med andre brikker på brættet.

  Der er timers underholdning og sjov, med et spil Partners. Der er indædte kampe, der kan ende med venskabeligt skænderi, når en brik der næsten er i mål, bliver slået hjem i sidste øjeblik. Ofte er kampene meget tætte, hvilket gør, at det aldrig bliver kedeligt. Partners kræver 4 spillere, så det er bare med at få fat i vennerne og kaste jer ud i en intens dyst. En klar kandidat til sjettepladsen.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 171,95 210,95
  Gå til forhandler
  229,95 249,90
  Gå til forhandler
  221,00 270,00
  Gå til forhandler
 • Der er ikke noget så underholdende, som et godt samarbejdsspil. Spil hvor man kæmper sammen for at overvinde enten spillet selv, eller andre hold. Få tungen på gled hører til i den sidste kategori og er et spil, hvor man i hold dyster mod hinanden. Reglerne kan forklares på et øjeblik og er så simple, at selv et barn kan lære dem. På tid skal spillerne nævne 10 ord, der passer til det givne emne. Afhængig af hvor mange man gætter, får man et antal points.
  Kategorierne varierer enormt, og kan være noget så simpelt som 10 grønne grøntsager eller de 10 bedste spilapps. På papiret lyder det måske utroligt nemt, men der er en lille hage. Det er nemlig kun svar, der passer eksakt til emnekortet, der gælder. Det kan måske begrænse spillets levetid en smule, når man efterhånden kan huske dem udenad, eller når nogle af kortene er forældede. Men det bør ikke afholde en fra at prøve det alligevel, for det er et meget morsomt spil, der kan nydes af spillere fra 8 år og opefter.
  Som rutineret bræspiller sidder man måske og synes, at det lyder som et lidt for nemt spil, men når først man sidder og desperat kæmper, for at finde på det sidste bilmærke, så kan sekunderne pludselig gå meget hurtigt. Det er det, der gør Få tungen på gled til et rigtigt god familiespil, hvor det gælder om at tænke hurtigt og bevare det kølige overblik.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  299,95 338,95
  Gå til forhandler
 • Med det dårlige selskab er der tale om et spil, som absolut ikke er for børn. Det er grovkornet, upassende og på alle måder politisk ukorrekt. Det dårlige selskab er direkte inspireret af den amerikanske succes: Cards Against Humanity, der i flere år har skabt lige dele latter og forargelse. Hvis du kender dine venner godt og gerne vil have en sjov aften, så kan du med fordel tage Det dårlige selskab med. Der vil være lagt op til masser af sjov og komisk nok: Godt selskab.

  Spillet er uhyre simpelt. Hver spiller får en række kort med forskellig ord og sætninger på. Disse kan være sætninger som ”Morfars fedtede bolcher” eller ”En busfuld svenske studiner”. Hver rundet trækkes der så et kort med en sætning, hvor der mangler et eller flere ord. Det er så op til spillerne, at finde de kort der passer bedste (eller værst) ind i på de tomme pladser. Man giver i hemmelighed sit bud, og den der har turen beslutter hvilken sætning der er sjovest. Så enkelt er det.

  Det dårlige selskab fungerer fantastisk som festspil eller til at bryde isen, hvis man spiller med nye mennesker. Man lærer en masse om hinanden og hinandens humor, hvad enten den er god eller kulsort. Hvis man er typen, der let bliver stødt eller fornærmet, så skal man ikke spille Det dårlige selskab. Men kan man lide grov humor og masser af latter, så er Det dårlige selskab faktisk rigtigt godt selskab.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  270,00 270,00
  Gå til forhandler
 • Sequence

  245,95DKK

  Dette er en ægte klassiker, der er en meget avanceret form for 5 på stribe. Når man første gang ser på spillepladen til Sequence, så bliver man forvirret og kan nemt miste overblikket. Men heldigvis er det ikke et svært spil at lære, men det kan være enormt svært at mestre. Det er dog ikke værre, en ad at folk i alle aldre kan være med og få en sjov aften, når Sequence bliver fundet frem fra reolen.

  Spiller foregår ved at hver spiller har en bunke kort, som man skal bruge for at lave sekvenser på 5 brikker. Hvert kort passer til et felt på brættet. Det gælder som om at bruge taktik og snedighed, for at lave sine sekvenser og endnu vigtigere, for hindre at modstanderen ikke får lavet en. Er man mere end tre spiller, så spilles der i hold, hvilket blot gør det endnu sjovere, da man ikke må kommunikere med hinanden.

  Sequence er et af disse mærkværdige spil, der trods sit forvirrende udseende, simple regler og høje alder aldrig bliver kedeligt. Det er år efter år dukket op på top 10 listerne og der har da også ærligt fortjent sin andenplads på denne liste, for Sequence er sjov for hele familien.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 206,95 245,95
  Gå til forhandler
 • På førstepladsen har vi et nyt spil, fra skaberne af Bezzerwizzer, så der er allerede garanti for et sjovt spil med en enkel præmis. For alle der fatter et HINT eller bare HINT er et ny spil, hvor spillerne skal forsøge at give de andre spillere hints til hvad man tænker på. Der vælges tre kategorier som lægges på bordet. Ud fra denne skal du så forsøge at få de andre til at gætte, hvad du tænker på. Du kan tegne, mime, synge eller noget helt andet, for at få dem til at gætte det, så der er masser af muligheder.

  Der er dog også farer ved det, da der er 6 ord på bagsiden af kortet, som kan give points eller koste dem. Man har 90 sekunder til at få de andre spillere til at gætte hvad det er for et ord, som man tænker på, hvilket er rigeligt tid, til at skabe sig fjollet i sine ihærdige forsøg. Det er et spil, der ligesom Bezzerwizzer kan læres på ganske få minutter, men som alligevel er sjovt og underholdende gang på gang.

  HINT er endnu et spil i rækken af enestående brætspil, der samler alle om bordet og skaber en masse sjov for alle involverede. Ingen kommer til at sidde stilletiende på sidelinjen, for turene er korte og intense. HINT er klart et af de allersjoveste spil i 2017 og derfor hører det naturligvis til på førstepladsen over de 10 mest populære spil i 2017.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 279,95 318,95
  Gå til forhandler
  315,00 364,00
  Gå til forhandler

Generel Information

De nye brætspil vinder frem

En af de ting, som man hurtigt opdager, når det kommer til den nye trend, er at det ikke ligefrem er Backgammon eller Ludo, der bliver spillet på caféerne. Det er de store internationalt anerkendte spil som Cards Against Humanity, Pandemic, Puerto Rico, Carverna og mange flere.

For mange af os startede trenden med de mere avancerede brætspil med Settlers of Catan, der er et strategispil, hvor spillerne kæmper om kontrol over en ø. Set med nutidens øjne, er det måske et meget simpelt spil, der har sine mangler, men for mange var det introduktionen til avancerede brætspil. Det bliver da også spillet i stor stil på de danske brætspilcaféer.

For børn i alle aldre

Brætspil har ofte været en ting, som man mente var til børn. Men mange af de meget populære brætspil i dag, er yderst avancerede og dermed ikke passende til børn. I hvert fald ikke de små af slagsen. Der er tykke regelbøger, hundrede af paptokens og brikker, og spilleplader, der fylder hele bordet. Nogle spil er berygtede for at tage mange timer (ellers sågar dage) at gennemføre.

Det betyder dog ikke, at der ikke er masse af dejlige spil for børn i alle aldre, man skal bare være opmærksom, så man ikke vælger et alt for avanceret spil til familiens spilaften. Eller et der er alt for upassende.

For politisk ukorrekt er også et begreb, der er begyndt at gå igen i flere nye spil. Spil som det førnævnte Cards Against Humanity og Secret Hitler er spil, der bestemt ikke er for børn, men heller ikke for alle voksne. De kræver en god portion sort humor, men er til gengæld også enestående spil, hvis man kan klare det.

Så længe man sørger for, at tage ens medspilleres alder og humor i betragtning, så kan man nemt finde noget, som alle kan nyde uanset hvem man er.

Udvid din horisont

Disse er blot ti af de bedste spil, der findes på markedet i dag, men der er masser af andre muligheder, hvis man ved hvor man skal kigge. Brætspil er blevet populære over hele verden, så det er også kun naturligt, at man samles online på diverse forummer. Hvis du har stiftet bekendtskab med nogle af de ti spil på listen, så har du sikkert fået blod på tanden og vil spille endnu mere.

Derfor er du heldig, at der findes tusinder af sjove spil for folk i alle aldre. Faktisk finder en af de største brætspilsmesser i verden sted i Tyskland. I byen Essen samles tusinder af brætspilsentusiaster hvert eneste år, for at se de nyeste spil og få nogle lære spil med hjem. Folk, der forsøger at skabe nye spil møder udgivere her og få afprøvet deres spil i større forsamlinger. Det er et sandt Mekka for os der elsker brætspil.

Men vil du bare gå online, så kan du gå ind på siden Boardgamegeek.com og læse mere om tusinder af spil. Der er anmeldelser, tests og brætspilsentusiaster i massevis.

Bliv ved med at spille

Brætspil er endelig blevet populært igen så det er vigtigt, at vi aldrig stopper med at spille. Ligesom bøger, der igen er ved at blive populære, så er det vigtigt, at vi værner om et medie som brætspil. Ellers ender vi med at det forsvinder i mængden af computerspil og apps på forskellige platforme.

Det sker ved at kombinere de to. Flere og flere brætspil fungerer i samarbejde med en app, som er med til at gøre spillet interessant og innovativt. På den måde holder brætspillene sig relevante og opdaterede, således, at de aldrig nogensinde forsvinder helt.

Så er du inkarneret brætspillet, der leder efter nye udfordringer, eller er du en helt grøn nybegynder, så vælg et af de sjove spil på vores liste og kom gang. Du vil ikke fortryde det.