Giv dit barn hjemmesko, og vær sikker på, at de altid kan holde varmen.

Hjemmesko eller sutsko er en vigtig del af dit barns garderobe. De sikrer, at dit barn kan holde varmen på fødderne. Som børn har de fleste af os hørt, hvor vigtigt det er at holde fødderne varme, så vi ikke bliver syge. Nu er vi selv forældre, og ved at der er noget om snakken.

Dit barn vil bruge hjemmesko i mange timer. Mange institutioner forventer, at dit barn har hjemmesko med. Derudover kan hjemmesko bruges i alle sæsoner. Det handler blot om, hvorvidt der er fodkoldt, hvilket det sagtens kan være midt på sommeren. Når sutskoene nu skal bruges så meget, så er det vigtigt at finde de rette sko til dit barn.

Produkter

 • Angulus hjemmesko er designet efter den klassiske form som Chealsea sko. Hjemmeskoene er lavet af ruskind udenpå. Under bunden er der områder med naturgummi med en ruflet struktur med ruskind, som gør skoene ekstra skridsikre. Angulus hjemmesko er lette at benytte med praktisk elastikkanter på hver side.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  399,95
  Gå til butikken
 • Denne model hjemmesko fra En Fant er designet med en stjerne på.
  Derudover adskiller den sig også fra velcrolukning med en elastikkant i åbningen af skoene, som holder tæt om barnets fod.
  En Fant hjemmesko er lavet af ruskind, som også hjælper dit barn med at holde fodfæstet.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  159,95
  Gå til butikken
 • Disse hjemmesko fra Melton er fremstillet i naturfarvet rulam som ligesom uld giver en dejlig varm sko. Udvendigt er skoen lavet af ruskind med uld indvendigt. Skoen holder tæt på barnets fod med velcrolukning på skaftet.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  278,95
  Gå til butikken
 • Move by Meltons hjemmesko er fremstillet i skind og designet som sandaler. I modsætning til uldhjemmesko så passer denne hjemmesko godt til sommerhalvåret. Hjemmeskoene er lette at benytte med en smal velcro rem over vristen. Ydersålen er lavet af fleksibelt og blødt naturgummi, som hjælper dit barn med at holde fodfæstet.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  279,95
  Gå til butikken
 • Celavis hjemmesko er fremstillet i 100 % uld med en blød sål af ruskind. Det er den perfekte sko til kolde tider og underlag. Hjemmeskoene er også skridsikre, og sidder godt fast på fødderne med velcrolukning henover foden. Det er en hjemmesko, der former sig efter fødderne.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  149,97
  Gå til butikken
 • Pom Poms hjemmesko er fremstillet i blød ruskind indvendigt og på snuden. Den bløde gummisål med gummidutter gør skoene skridsikre, så de ikke forhindrer leg. Pom Poms hjemmesko sidder godt om børnenes fødder med velcrobåndet, der lukkes over vristen.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  149,97
  Gå til butikken
 • Hjemmesko fra Petit by Sofie Schnoor er ofte lavet i gennemførte designs som denne model i skinnende rosa guld med en sommerfugl på fronten. Skoene er fremstillet med elastikbånd, der holder skoene fast på foden over vristen. Der er også syet små elastikstykker ind ved hælen, så hjemmeskoene er nemme at tage på og af. Hjemmeskoene er lavet med skind på indersiden, og ydersålen er lavet af fleksibelt gummi.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  244,96
  Gå til butikken
 • Joha Futter

  99,95DKK

  Joha Futter kan fås i forskelligt design, men den quiltet struktur er et eftertragtet design. Hjemmeskoene består af to lag strækbar 10 % økologisk bomuld, så skoene ikke strammer om dit barns fødder. Under den smalle ribkant foroven er der en elastiksnøre, som bruges til at stramme hjemmeskoene ind om anklerne.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  99,95
  Gå til butikken
 • Bundgaards prewalker sko lukkes om vristen med to praktiske velcrostropper. Det gør det både nemt at få skoene på dit barn, og den tætte lukning sikrer, at skoen bliver siddende på foden og dermed ikke hindrer leg. Indvendigt er skoen foret med tekstil, og sålen er fremstillet af læder, som hurtigt vil forme sig efter foden. Hjemmeskoen er også skridsikker med små gummiområder i bunden af lædersålen.

  Forhandler Totalpris Trustpilot Læs mere
  349,95
  Gå til butikken

Generelt Information

Hjemmesko i forskelligt materiale

Der findes hjemmesko i flere forskellig slags materialer, som hver har deres fordele. Skindhjemmesko kan bruges hele året. De er behagelige og bløde, og lader fødderne ånde. Det anbefales især til børn, der har en tendens til varme fødder, så barnet ikke får alt for varme fødder.

Uldhjemmesko er bløde og komfortable. De kan isolere, så varmen holdes ved fødderne. Hjemmesko i uld anbefales især til børn, der har tendens til kolde fødder.

Hjemmesko i rulam er de absolut varmeste sutsko til børn. De anbefales især til børn, der sidder stille i barnevogn og klapvogne, så fødderne altid holdes varme.

Sko til løb og leg

Dit barn bruger meget tid på løb og leg, og det er ofte ligegyldigt om det er indenfor eller udendørs. Derfor skal du også tænke på, hvorvidt hjemmeskoene tillader fri leg.

Hjemmeskoene skal for det første være behagelige. Hvis dit barn har brede fødder, skal hjemmeskoene ikke være snævre. Dertil er det vigtigt at sutskoene er skridsikre. Du finder ofte hjemmesko med såler af 100 % gummi eller skindsåler med skridsikre gummifelter. Lige gyldig hvad løsningen er, så bør hjemmeskoene være skridsikre.

Derudover bør skoene også sidde tæt. Når dit barn leger aktivt, så skal skoene ikke kunne falde af. Nogle børn vil selv kunne tage hjemmeskoene af og på, og derfor bør du også tænke på hvilken lukkefunktion, sutskoene har. Hvis det er velcro, kan de selv nemmere være med til at tage hjemmeskoene på selv i modsætning til en elastiksnørelukning.

Design

Hjemmesko er designet til alle og alle formål. Du kan finde de klassiske hjemmesko med elastiksnøre. Det er ofte disse hjemmesko, der vælges til nyfødte, der har en tendens til at krumme tæerne. Når babyer krummer tæerne sammen, så kan det være svært at påføre hjemmesko med sål. Dertil står de ikke op på fødderne før senere i livet, og såler i hjemmesko kan derfor sagtens vente. Men skridhæmmende såler bør stadig indgå i hjemmeskoene, så det kan hjælpe dit barn fremad, når det skal lære at kravle.

I skindsko kan du finde mange designs, hvor der især er tænkt på pige. Der findes skindhjemmesko, der minder om ballerinaer og sandaler. Derfor kan de også bruges til fest. Til drengene finder du også mange design, der er tiltænkt til dem i skind. Både hjemmesko der ligner sneakers, og hjemmesko der har et klassisk design.

Hjemmesko i rulam har ofte et klassisk sutsko look med en pelskant og ruskinds materiale. De har en særlig hyggelig stemning over sig med et gammeldags nordisk design.

Voksetillæg

Børn vokser hurtigt, men vi kan ikke forudsige hvor hurtigt. Der er ingen forældre, der har lyst til at købe et par nye hjemmesko, som kun kan bruges i en måned. Men det er også vigtigt, at hjemmeskoene ikke er for store. Det vil nemlig hæmme børnenes mobilitet og evne til leg. Derudover vil børnene nok insistere på at få hjemmeskoene af, og så kan investeringen være ligegyldig.

Derfor anbefaler man, at man tillægger 1-1,5 cm i voksetillæg. Når du skal måle dit barns fod, så er den nemmeste løsning at markere fodens hæl og storetå på et papir. Så kan du tage målet fra papiret og lægge 1-1,5 cm til. Brug derfor producentens størrelsesguide, da der kan være en forskel i deres skostørrelser. Selv 0,5 cm kan gøre en stor forskel.

Pleje

Der er forskel på plejebehovet, der afhænger af hjemmeskoens materiale. Hvis dine børn hjemmesko er i uld, så har de en naturlig evne til at rense sig selv. Du skal sørge for at give dem luft og hvile, så fugten kan komme væk fra hjemmeskoene efter brug. Nogle uldhjemmesko kan maskinvaskes på uldprogrammet, max 30 grader. Vær dog helt sikker, inden du kommer hjemmeskoene i maskinen. Dertil kan du blæse eller støvsuge hjemmeskoene for støv og snavs.

Hvis dine børns hjemmesko er lavet i skind, så kan de nemt renses med en fugtig klud. Kom ikke hjemmeskoene i vaskemaskinen. Hvis hjemmeskoen har fået en uønsket fold efter brug, så kan du glatte skindet ud ved at gnide folden med bagsiden af en ske. Derudover skal skind plejes med skocreme. Sørg for at skocremen er specielt egnet til den hjemmesko, som dine børn har.

Hvis hjemmeskoene er i rulam med lamme- eller ruskind, så kan du nemt friske den op med et dampbad. Du skal blot holde hjemmeskoene i røgen fra kogende vand, og lade det blive fugtigt. Kom dog ikke for tæt på. Bagefter kan du forsigtigt børste skindet med en helt ren børste. Hjemmeskoene skal lige tørre, før de kan bruges.