De bedste kortspil i 2017

Når man bevæger sig ud på spilmarkedet, så kan det være utroligt svært, at finde hoved og hale i de mange spil der findes. Selv kortspil fines i hundrede forskellige versioner, der har sine egne temaer og formål. Derfor kan man godt få brug for en hjælpende hånd.

Vi har samlet en oversigt over de 8 bedste kortspil i 2017 således, at du får mulighed for finde noget, der passer til din smag. Der er noget for både børn og voksne, så læs med her og se om der ikke skulle været noget der tiltaler dig.

Produkter

 • UNO

  119,90DKK
  119,90DKK - Gå til Produkt

  UNO er verdens mest berømte kortspil for hele familien, og det er ikke helt tilfældigt. UNO er et kortspil, som er nemt at lære, og samtidig er der mulighed for stor variation fra spil til spil afhængigt af, hvilke kort man får på hånden fra starten.

  UNO er et amerikansk kortspil og minder meget om en afart af kortspillet ”Olsen”.  I modsætning til UNO, spilles Olsen dog med almindelige spillekort, hvilket gør spillet lidt vanskeligere, da man selv skal huske hvad de forskellige kort betyder. I et UNO-spil er funktionen af hvert specialkort tydeligt markeret, så man ikke bliver i tvivl.

  Spillets regler

  UNO er et kortspil, som består af kort i fire farver. Disse kort har tallene fra 0-9 og derudover er der specialkort, som enten har teksten ”spring over”, ”træk to” eller ”ændre retning”.  Derudover er der to jokerkort uden farve, som enten hedder ”skift farve” eller ”træk fire”.

  UNO handler om at slippe af med alle sine kort. Når det bliver en spillers tur, skal spilleren lægge et kort, som enten matcher farven eller tallet på det øverste kort. Hvis dette ikke er muligt, skal spilleren i stedet trække et ukendt kort fra bunken.

  Et spil UNO slutter, når en spiller smider det sidste kort. Man skal dog huske at sige ”UNO”, når man kun har ét kort på hånden. Glemmer man dette, skal man tage to kort op som straf.

  I løbet af spillet er det muligt at sabotere hinanden med special- eller jokerkort. Dette tilføjer spillet spænding, da man aldrig ved, hvad modstanderen kan finde på. Det er blandt andet muligt at få modstanderen til at trække flere kort op, hvis man spiller et ”træk to” eller et ”træk fire” kort.

  Anbefalet til

  UNO er et fremragende familiespil, og det er anbefalet for børn fra 7 år og opefter. Spillet er altid sjovt at genspille, og der er potentiale for rigtig mange timers underholdning i et spil UNO.

  Der kan være mellem 2-10 spillere med i et spil UNO, så det egner sig både godt til store og små familier.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  99,95 19,95 119,90 Gå til butikken
 • SortePer

  118,00DKK
  118,00DKK - Gå til Produkt

  SortePer er et klassisk kortspil, der især henvender sig til børn og barnlige sjæle. Kortspillet er særdeles enkelt, og det er også en del af charmen ved spillet. Spillet kommer oprindeligt fra England, men det er blevet produceret i Danmark siden 1920’erne.

  SortePer kan også spilles med et almindeligt sæt spillekort, men de fleste foretrækker at bruge et rigtigt dæk af SortePer kort, når de spiller.

  Spillets regler

  Spillets spillere fordele alle kort imellem sig, og derefter skal man skiftes til at trække et kort fra en anden spiller. Der er et ulige antal kort, og derfor kan kortene normalvis ikke fordeles ligeligt imellem spillets deltagere. I stedet fordeles kortene så lige som muligt. Når kortene er fordel, kan spillet gå i gang.

  SortePer handler om at samle stik ved at finde dyr, som passer sammen. Spillet fortsætter indtil én spiller sidder tilbage med SortePer, som ikke passer med andre kort. Den spiller, der ender med SortePer, er spillets taber.

  Undervejs i spillet er det tilladt at forsøge at lokke andre til tage bestemt kort. Man er også velkommen til at bruge omvendt psykologi, hvis man kan lide at drille hinanden lidt.

  Hvis man spiller flere en to spillere, kan man opleve at nogle spillere kommer af med alle deres kort. Disse personer er ude af spillet, og dermed er de også i sikkerhed og kan ikke længere blive SortePer.

  Anbefalet til

  SortePer er et fremragende begynderkortspil og kan typisk spilles fra 3 år og op. Spillet kræver mindst to spillere, og man kan sagtens være flere. SortePer er et fint kortspil, som børnene sagtens kan spille alene, men det bliver naturligvis kun sjovere, hvis en voksen vil være med.

  SortePer kan også være en godt køb for dig, hvis du har gode barndomsminder om spillet.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  69,00 49,00 118,00 Gå til butikken
 • Ligretto

  136,00DKK
  136,00DKK - Gå til Produkt

  Ligretto er et tempofyldt kortspil for hele familien. I dette kortspil skal alt gå hurtigt, så det handler om at være rap på fingrene. Med andre ord er Ligretto det perfekte spil, hvis man er træt af kortspil, hvor man hele tiden skal vente på de andre deltageres ture.

  Spillets regler

  Spillet består af i alt 160 kort, som fordeles mellem spillets deltagere. Det handler om at tænke hurtigt, når man kigger sine kort igennem, for i Ligretto er der ikke noget, som hedder ture. Alle 1’ere må frit lægges på bordet, og derefter handler det om at tænke hurtigt. 2’ere må nemlig kun ligges på 1’ere, mens 3’ere skal lægges på 2’ere og så videre.

  Alle spillere må lægge kort på bordet på samme tid. Det handler derfor om at være hurtig, så man får brugt alle sine kort. Vinderen er den person, som først har brugt alle kort på hånden.

  I Ligretto er det oplagt at udvikle forskellige teknikker til at holde styr på sine kort. Dette er også tilladt, og dermed kan det også blive et spil, som handler om at have den rigtige strategi og at kunne tænke hurtigt.

  Anbefalet til

  Ligretto anbefales til børn på 8 år og opefter. Der kan tiltage mellem 2-4 spillere, og på grund af spillets hastighed, varer et spil typisk mindre end 10 minutter.

  Hvis man vil spille flere end fire spillere, kan man investere i Ligretto i andre farver. Disse kortspil kan kombineres, så der er plads til flere deltagere i spillet. Dette er især en god idé, hvis man er mere end fire personer i familien, så der ikke er nogen, der føler sig udenfor.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  98,00 39,00 137,00 Gå til butikken
 • Pokersæt

  649,00DKK
  649,00DKK - Gå til Produkt

  Poker er én af de mest berømte kortspil i verden, og det er ikke tilfældigt. Det er et kortspil, som er særdeles nemt at lære, men svært at mestre. For mange er poker et spørgsmål om benhård strategi, når der skal vindes penge fra modstanderen.

  Spillets regler

  Der findes mange forskellige typer poker, men de mest almindelige er 5 Card Draw, Texas Hold’em and Omaha. Selvom reglerne ved disse typer poker er forskellige, så er der også visse elementer, som går igen.

  I poker anvender hver spiller fem kort, hvoraf nogle er fælleskort, som alle kan se. Ud fra disse kort gælder det om at få de bedste sammensætning efter en fastsat rangeringsliste.

  Når der spilles poker, gælder det om at vinde så mange penge som muligt. Dette gøres ud fra ”betting rounds”, hvor man væder et beløb alt efter hvor selvsikker man er. Når det er ens tur, kan man foretage fire forskellige handlinger: Bet (acceptere et væddet beløb), raise (forhøje det væddede beløb) eller fold (springe fra).

  Det væddede beløb behøver ikke nødvendigvis matche de kort, som man har på hånden. Det er eksempelvis almindeligt, at raise for at signalere, at man har gode kort, selvom man potentielt bluffer.

  Anbefales til

  Poker er et spil, som måske henvender sig mest til voksne. Børn kan også sagtens lære spillet, men har sjældent den samme glæde af spillet.

  Hvis det skal være lidt sjovere at spille poker, kan I overveje at spille om rigtige penge. Bare husk, at beløbet aldrig bør være større, end at I stadig har det sjovt med at spille, selvom i taber.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  649,00 0,00 649,00 Gå til butikken
 • 84,00DKK - Gå til Produkt

  Spillekort er et must i ethvert hjem, da de tilbyder enorme mængder af underholdning. Mange af de øvrige spil på denne liste kan også spilles med almindelige spillekort, men derudover findes der også et væld af andre spil, som kan spilles med spillekort.

  Der findes mange familieklassikere, når det kommer til spillekort. De mest kendte er Fisk, Rummy, 500, 31, Krig, Snyd og mange andre klassikere. Mange af disse spil går også under flere navne, og er ofte kendt på tværs af genererationer. Disse spil er velegnede til hele familien, og mange lærer dem allerede i barndommen.

  Mange voksne spiller også med spillekort, men her er det ofte andre spil, som går igen. Det er især spil som Whist, Texas Hold’em, Bridge og lignende, som de voksne kan samles om. Disse spil har større dybde end ”børnespillene” og ofte er det også nødvendigt at tænke meget taktisk for at klare spillet.

   

  Anbefalet til

  Spillekort kan anbefales til alle. Som tidligere nævnt er der enorme muligheder i forhold til variation i de spil, som kan spilles, og det betyder også, at der er noget for enhver.

  Helt små børn kan spille Krig, hvor man vender kort og det højeste kort vinder. Derfor kan Krig være en god hjælp, når familiens børn skal lære tallene. Når børnene bliver ældre er det typisk andre spil, som bliver populære. Her er det ofte relevant at lære spil, som bliver mere og mere komplicerede og dermed også mere varierede. Dette betyder, at mange børn vokser op med spillekort som et almindeligt indslag i hverdagen.

  Børn der har været vant til at spille kort i barndommen, er også oftest dem, der spiller kort, når de bliver voksne. Ofte kan klassikerne fra barndommen gå igen, men nogen kaster sig også over spil som Bridge, der kan være en hel videnskab.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  49,00 35,00 84,00 Gå til butikken

Generelt Information

Kortspillet og vores fascination af spil

Kortspil. Findes der nogen type spil, som i tidens løb har været mere populær? Næppe. Men hvad er det ved kortspil, der i den grad tiltaler os ved kortspil? I tidernes morgen har det jo nok, været fordi de var nemme at transportere og ikke kostede ret meget. Et dæk kort kan puttes i lommen og medbringes overalt, hvor man kommer. Det er noget mere besværligt, hvis man er en ivrig skakspiller.

Kortspillet gav os en masse muligheder for, at spille en masse forskellige spil med et enkelt dæk. Man kunne spille alene og man kunne spille sammen. Hvis man ikke lige havde medspillere ved hånden, så lagde man en kabale, men var der andre så kunne man snuppe et slag poker, 500 eller sågar Fisk. Kortspil er så alsidige at ingen andre spil bare kommer i nærheden. Kombineret med det kompakte design, har dette sikkert bidraget til kortspillenes succes.

Mennesket har altid haft et behov for at spille, hvad enten det har været som tidsfordriv eller fordi vi savnede den spænding, som hasard kunne give os. Uanset hvad, så gav kortspil os en enestående mulighed for at spille når det passede os, hvor det end passede os.

De alsidige kort

Selvom spil nok altid har været den primære brug for kortspil, så har de også haft en del andre funktioner i historien. En af de mest fascinerende historier er fra 1700-tallets Canada hvor franske kolonister sågar brugte dem som penge.

Men vi har nok også alle sammen prøvet at bygge et korthus og bandet over, hvor svært dette kan være med et nyt spil kort. Spillekort var også soldaternes gode ven i de mange krige, hvor de har fungeret som en kærkommen distraktion til de rædsler, som soldater oplevede.

Der er ingen tvivl om, at kortspil har haft en vis indflydelse på megen popkultur, for man kan da næppe forestille sig en westernfilm uden det obligatoriske pokerspil i saloonen, eller en James Bond film uden Baccarat-bordet.

Kortspil er ikke bare Konger og Damer

Når man siger kortspil, så er det jo nok de klassiske format, som alle tænker på. Det gode gamle dæk med ruder, klør, hjerter og spar. Konger, damer og knægte. Det er den type kortspil, der kan bruges til så mange forskellige spil, at hvis man kendte dem alle, ville man aldrig kunne nå at prøve dem.

Men der findes så mange flere typer kortspil, som i de senere år har vundet stort frem på spilmarkedet. Hvem af os har ikke spillet den ene runde UNO efter den anden. Det har i årevis været fast inventar i skolefritidsordninger og fritidsklubber. Men der findes jo næsten heller ikke et brætspil i dag, der ikke har en eller anden type kort involveret. Uanset hvordan vi vender og drejer den, så er kortspil ikke noget der forsvinder igen.

Kortspillets renæssance

Der er ingen tvivl om, at kortspil altid har været en del af vores liv, men der skete noget efter år 2000, som gjorde det til en trendy ting igen. Verden opdagede pokerspillet igen. Poker har altid været et af de mest populære spil, når det kommer til spil om penge. Der er naturligvis også spil som Blackjack og casino, men det er Poker der er den evige vinder.

Man behøver blot at se på det internationale pokermiljø, hvor der hvert år spilles for millioner og man sågar har kunnet følge med i poker på tv. Danmark har også haft sin del af pokermillionærer, der vandt gigantiske turneringer i Las Vegas, hvor der var millioner i puljen.

De flest fyre har sikkert også forsøgt, at holde en pokeraften for sine venner, hvor hver mand smed en 100kroneseddel i puljen. Det giver mulighed for, at opleve spændingen men uden at ruinere sig selv. Man kunne spille i al venskabelighed og stadig mærke suset, når man tog puljen hjem med en Straight Flush.

De avancerede kortspil

Som nævnt tidligere, så er kortspil meget mere end Konger, Damer og knægte. Et af de mest avancerede kortspil i verden er lige så meget et samlerfænomen, som det er et spil. Magic the Gathering har i årevis lokket unge mænd og kvinder til at bruge mindre formuer på tusindvis af kort, som de sammensætter til skræddersyede dæk. Disse bruger de så til at dyste mod hinanden i enten spilklubber eller privat. Der findes et enormt miljø og hvis man kan komme sig over den høje pris, så er der megen sjov at hente.

Der findes også kortspil, der følger den samme opskrift, men som ikke er helt så kostbar et alternativ, som Magic the Gathering. Spillet Dominion er ligeledes et spil, hvor man skal bygge sine dæk og bruge dem til at besejre sin modstander.

I en helt anden boldgade har vi festspillet Cards against Humanity, der i al sin enkelthed går ud på, at sammensætte sætninger, der er så politisk ukorrekte og stødende, at de næsten burde være ulovligt. Det er bestemt ikke for alle og enhver, men hvis man skal have en sjov aften med nære venner, eller have brudt isen til en fest, så er det et rigtigt godt spil.

Kortspillene bliver her for altid

Uanset hvilken type kortspil man foretrækker, så er der ingen tvivl om, at vi altid vil have kortspillene. Der findes næppe et hjem i Danmark, hvor der ikke findes minimum et spil kort og det er da ganske sigende. Det et ikke så få regnfulde eftermiddage, sommerhusture, campingture og frikvarter, der blevet brugt på at spille kort og sådan vil det også fortsætte i fremtiden. Kortspillene er kommet for at blive.