At dyrke Yoga er noget, som danskerne er blevet meget begejstrede for. Det er en motionsform, der ikke blot er sund for kroppen, men også for sjælen, da man kan bruge det som afstresning og meditationsøvelse. Yoga er en ældgammel disciplin, der har været dyrket i Østen i århundreder og nu er tiden kommer, hvor vi i vesten for alvor bør tage det til os. Tidspunktet kunne ikke være mere passende i en tid, hvor flere og flere mennesker er ved at gå ned med stress og depressioner.

Det kræver naturligvis noget udstyr således, at man bedst muligt kan lave øvelserne og få mest muligt ud af sin træning. Man skal bruge top, bukser, sko og meget mere, men vigtigst af alt er noget, som man simpelthen ikke kan undvære, nemlig yogamåtten.

Yogamåtter fås i alverdens forskellige materialer, der sikrer at man står ordentligt fast i de mange forskellige stillinger, som man bliver udsat for i yoga. Desuden er de yderst behagelige at arbejde på, da de giver et behageligt underlag, som er rart for fødderne. Men hvilken yogamåtte er den bedste? Det kommer an på hvor seriøs man er med sin yoga og hele den livsstil, der klynger sig dertil. Men hvis man er rimeligt series og går op i yoga, så kan der kun være et valg og det er de naturlige yogamåtter fra ECO.

Den grønne ECO yogamåtte er et fantastisk valg for den, der elsker yoga og samtidig går op i naturlige materialer. ECO yogamåtten er nemlig fri for PVC, der kan være hormonforstyrrende og skidt for miljøet. Den er fremstillet af naturgummi, der ikke alene er skridsikker og yderst behagelig at bruge, den er også miljøvenlig og har en helt speciel charme, da hver individuel måtte kan variere en smule. Det gør måtten fra ECO til et unikt og fantastisk bekendtskab, som man ikke bør snyde sig selv for, hvis man virkelig går op i Yoga.

Men der findes mange flere måtter, som vi vil kigge nærmere på herunder, så man kan finde det rigtige yogamåtte tilbud eller lignende. Der er noget for enhver smag og pengepung.

Produkter

 • Her finder du det absolutte flagskib når det kommer til en yogamåtte, der er både behagelig at bruge, men som også er skånsom overfor miljøet. Det er ikke ude grund at denne måtte er vores valg som den bedste på markedet.

  Måtten som er fremstillet i naturgummi er din garanti for, at du får det bedste og ikke går på kompromis med noget. Du skal aldrig bekymre dig om at glide, da det skridsikre materiale giver dig en stabil og ren platform til din yogaøvelser. En luksusmåtte til den kræsne yogaudøver, der ikke vil nøjes med det næstbedste.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  499,00 499,00
  Gå til forhandler
  525,00 525,00
  Gå til forhandler
 • Dette er en rigtig arbejdshest af en yogamåtte, der har masser af forskellige funktioner. Den kan naturligvis benyttes til yoga, hvor man får en skridsikker og tyk måtte, der fungerer udmærket. Mange vil måske foretrække en tynder måtte, men det er op til den enkelte hvad man foretrækker.

  Måtten kan ikke alene benyttes til yoga, men også som legemåtte for børnene, til at stille trænings vægte på og meget mere. Det er måske ikke lige det man overvejer, når man skal have den bedste yogamåtte, men det er da praktisk at den kan holde til lidt af hvert. Så vil du have en tyk yogamåtte der er fremstillet i neopren, så led ikke længere.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  149,00 188,00
  Gå til forhandler
 • Dette er en måtte i den billigere ende, som kan benyttes til flere forskellige formål, deriblandt Pilates og aerobic. Et godt produkt for nybegynderen, der endnu ikke ved om Yoga er noget man vil dyrke fast. Man skal dog ikke lade den lave pris skræmme en væk, for der er tale om en måtte, der gør det den skal og bestemt er et køb værd.

  Måtten er 3mm tyk, hvilket dog ikke er prangende. En 34mm måtter absorberer bedre stødene og føles behageligere, men det er en smagssag. Det er et godt yogamåtte tilbud, hvor man får en funktionel måtte i PVC, der er skridsikker og praktisk, til en lav pris hvor alle kan være med.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  149,00 178,00
  Gå til forhandler
 • Denne yogamåtte er fremstillet af bambusmateriale, der er med til at give den en helt unik overfalde. Den er yderst blød og meget behagelig. Hvis man dyrker hot yoga, som er en yogaform, der foregår i varme lokaler, så er måtten helt perfekt, da det specielle materiale absorberer fugt med det samme og stadig føles tør. Den ligger prismæssigt i den tunge ende, men det er den bestemt også værd, da man virkelig får valuta for pengene.

  Den kan nemt rulles sammen og har en skridsikker underside, der gør at man altid står fast, selv hvis man sveder meget. En fremragende hot yoga måtte, der giver dig lige hvad du har brug for.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  529,00 529,00
  Gå til forhandler
 • Dette er en udmærket yogamåtte, der er fremstillet i skum og giver en skridsikker og behagelig fornemmelse. Der er ikke så mange dikkedarer og smarte detaljer ved måtten, der ligger i den lidt dyrere ende, når man tænker på, hvad man får for pengene.

  Reebok er dog altid garant for at man får et godt produkt, der er gennemført og af god kvalitet. Den har en fornuftig tykkelse, der gør at den absorberer stød ganske fint og dermed er behagelig for brugeren, uanset om man står eller ligger ned.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  349,00 388,00
  Gå til forhandler

Hvordan vælger man de bedste yogamåtte

For femten år siden var der kun en grundlæggende type yogamåtte – lavet af PVC og de var berygtede for deres klæbrighed. Det eneste valg var, om man skulle købe lilla eller blå. Heldigvis er den tid slut og yogamåtter fårs i alverdens teksturer, materialer og tykkelser.

Ud over en farve og et mønster, der passer til din stil, skal din yogamåtte holde dig stabil i dine stillinger; Det skal være stærkt og skridsikkert, men også blødt og komfortabelt. Du vil måske også have din måtte til at være miljøvenlig.

Brug denne vejledning til at hjælpe dig med at finde en yogamåtte, du kan være glad for – en der passer til din prioriteter, livsstil, værdier og budget. Fin din helt egen måtte og glem hvad alle andre prøver at fortælle dig.

Tykkelse

Hvorfor er det vigtigt: Tykkelsen på din yogamåtte har meget at gøre med, hvor behagelig det er – for tyndt, og dit knæ kan blive smadret mens du laver lunges. Problemet er blot, at tykke yogamåtter kan gøre det sværere for dig at føle en stærk forbindelse til gulvet, hvilket gør dig mere ustabil i stillinger, hvor balancen er vigtig.

Valgmuligheder: En standard yogamåtte er ca. 4mm tyk, mens de tykkeste er over en centimeter tykke. Der er også ekstremt tynde yoga måtter, ofte kaldet “rejse yoga måtter”, der er blot er et par millimeter tykke. De foldes let og vejer ikke meget, hvilket gør dem til en nem måde at have yogamåtten med i kufferten.

Overvej hvor meget plads har til at opbevare din yogamåtte, hvor nem den skal være at transportere, og hvor din perfekte balance går mellem komfort og i forhold til at kunne føle en direkte forbindelse til gulvet. Hvis du har lidt plads til opbevaring og ikke har behov for megen polstring, skal du vælge standardmåtte på omkring 4mm.

Hvis du ikke har noget imod at bære og opbevare lidt mere, skal du overveje en yogamåtte, af den tykke slags på en centimeter eller derover. Og hvis du absolut skal være i stand til at pakke din yogamåtte i en kuffert eller taske, så snup dig en foldbar rejse yogamåtte i på et par millimeters tykkelse.

Materiale

Hvorfor er det vigtigt: Det materiale din yogamåtte er lavet af, afgør dens tekstur, skridsikkerhed, miljøvenlighed og blødhed, samt hvordan måtten klarer sig på sigt.

Valgmuligheder: De fleste standard yogamåtter er lavet af PVC også kendt som vinyl. Nyere, mere miljøvenlige alternativer omfatter naturligt og genbrugt gummi, jute og økologisk bomuld eller naturlig bomuld (hvilket betyder, at stoffet ikke er behandlet med syntetiske tilsætningsstoffer under fremstillingen).

Hvis du er allergisk over for latex, skal du undgå yogamåtter lavet af naturgummi. Hvis du vil holde fast på den velkendte og klassiske yogamåtte, skal du vælge en måtte fremstillet af PVC, som kan holde til alverdens mishandling i årevis, men som ikke er det mest miljøvenlige valg. Blødhed kan variere meget med forskellige blandinger af materialer, men generelt har PVC den mest bløde og ”svampede” overfalde, hvorimod Jute og bomuld har mindst.

Tekstur

Hvorfor det er vigtigt: Teksturen på din yogamåtte bestemmer, hvor meget den kan give sig. Det er desuden med til at afgøre, hvor meget måtten skrider og glider. Teksturen er med til at begrænse hvro meget måtten kan give sig og glide på gulvet. Og fordi teksturen påvirker den måde, en yogamåtte føles, er den også en del af den samlede komfort.

Hvis du er en ”prinsessen på ærten” type, vil enhver ujævn tekstur sandsynligvis føles ganske frygteligt for dig. Tekstur kan enten være menneskeskabt (eksempelvis et mønster af hævede bump) eller dikteret af materialerne – jute yogamåtter har en organisk ruhed, mens PVC yoga måtter, selv om de er lidt strukturerende, har en blødere overflade.

Der findes en yogamattestruktur, der passer til enhver smag, fra helt glat til ret groft.

Hvis du leder efter en yogamåtte, der forhindrer skridning, og du gerne vil undgå PVC-måtter (de traditionelle klæbende yogamåtter), skal du kigge efter en gummi-, jute- eller bomuldsyogamåtte, der har et hævet mønster. Det ekstra greb, den hævede tekstur giver, kan hjælpe dig med at holde dig på plads ligegyldigt hvor meget du sveder eller hvor voldsom træningen er.

Hvis glathed er af allerstørste betydning for dig, er en PVC yogamåtte det rette valg. Og hvis du nyder den klæbende fornemmelse, men er nysgerrig efter de nyere, mere miljøvenlige måtter, så afprøv nogle stykker før du køber. Nogle miljøvenlige yogamåtter kan overraske dig med hvor meget skridsikkerhed de giver, selvom de ikke har den traditionelle “klæbrige” følelse.

Når alt kommer til alt, så er valget af yogamåtter en smagssag og der findes lige så mange forskellige præferencer, som der findes mennesker. Så vælg køb yogamåtte, der passer dig bedst men vær åben overfor at prøve noget nyt.