Elcykel test – Vælg den rigtige

Udvalget af elcykler på de danske marked er mangedoblet over de seneste år. Flere og flere danskere fravælger bilen og køber i stedet en elcykel. Det er det fornuftige valg i forhold til både personlig sundhed og til miljøet. Generelt bliver de moderne elcykler hele tiden lettere, bedre og mere driftssikre, men spørgsmålet er dog, hvordan vælger du den rigtige elcykel?

Hvis du overvejer at købe en elcykel, kan du finde en fuld guide her på siden.  Der er nemlig visse ting, som du bør være opmærksom på, eftersom der er forskel på en elcykel og en almindelige cykel.

Produkter

 • 15.999,00DKK - Gå til Produkt

  Giant Prime E+ 2 LDS 2017 er en ufatteligt sporty elcykel til dig, som gerne vil have fart på, når du cykler. Der er suspension på forgaflen, hvilket gør cyklen særdeles behagelig og dermed giver en komfort ud over det sædvanlige. Giant Prime E+ 2 LDS 2017 er både en fremragende hverdagscykel, men den er også oplagt at tage med på længere cykelture i weekenden.

  Om brandet

  Giant blev stiftet i 1972 af ingeniører og teknikere, som ønskede tilsammen at skabe én af verdens bedste cykelbrands. Brandet har stødt vundet popularitet siden dengang, og i dag er det et yderst populært brand af elcykler i Danmark.

  Brandets kernemission er at skabe cykler, der får dig til at nyde cykelturen mindst lige så meget som destinationen. Dette bliver kombineret med en fokus på miljøet og en bæredygtig produktion. Dette forenes til en indsats for, at få flere mennesker i verden til at vælge cyklen fremfor at køre i bil.

  Hvis dit mål er at lade bilen stå og cykle i stedet, så er det derfor meget muligt, at Giant er det rette brand for dig.

  Cyklens motor

  Giant Prime E+ 2 LDS 2017 har en Gianst SyncDrive Sport 250 W 80 Nm motor, hvilket giver en god og stabil køreoplevelse.

  Krankmotoren får cyklen til at føles særdeles naturlig, hvilket giver en meget alsidig cykel, som kan nydes af de fleste.

  Cyklens batteri

  Giant Prime E+ 2 LDS 2017 har et Giant EnergyPak500 Lithium-ion batteri. Fordelen ved dette batteri er, at det er velegnet til kortere opladninger. Det betyder, at du ikke nødvendigvis behøver at lade batteriet op hver gang.

  Batteriet er ét af de mere kraftige på markedet, og dermed er du sikret en stor rækkevidde. Det er især en fordel, hvis du gerne vil bruge cyklen til længere ture på dagligt basis.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  15.999,00 15.999,00
  Gå til forhandler
 • 18.999,00DKK - Gå til Produkt

  Kalkhoff Pro Connect Dame b9 2017 er en lækker elektrisk damecykel med et elegant design. Producenten har sparet lidt på omkostningerne til komponenterne, hvilket betyder at cyklen er en højkvalitetscykel til en lav pris.

  Kalkhoff Pro Connect Dame b9 2017 er ganske veludstyret og kommer blandt andet med støtteben, lygte og bagagebærer.

  Om brandet

  Kalkhoff er endnu et tysk brand indenfor elcykler, og det betyder naturligvis, at der er tale om cykler af høj kvalitet. Kalkhoff forsøger at lave imponerende cykler, hvor der både er fokus på design og teknologi. Det har betyder, at brandet igennem mange år har lavet innovative tiltag på markedet, hvilket også kan ses på deres elcykler.

  Kalkhoff er et godt mærke til den kvalitetsbevidste dansker, som gerne vil have en cykel, hvor elektronikken bare virker. Det er desuden værd at tilføje, at Kalkhoff giver 10 års garanti på stellet af cyklen, mens der er 2 års garanti på motoren.

  Cyklens motor

  Kalkhoff Pro Connect Dame b9 2017 er  med en Impulse 2.0 motor. Motoren yder 36 volt og 250 watt, som går direkte ud i pedalerne. Dette er med til at give cyklen en rigtig behagelig og nem fremdrift, som samtidig føles naturlig.

  Motoren har 3 momemtsensorer, som kan inddeles i eco, sport og power. Disse momentsensorer forhindrer, at motoren har en ukontrolleret kraftudfoldelse

  Impulse 2.0 motoren assisterer dig indtil når op på 25 km/t. Herefter slår den automatisk fra.

  Cyklens batteri

  Kalkhoff Pro ConnectDame b9 2017 har et Impulse Evo Li-Ion 36 V / 11 Ah batteri. Det er med til at give cyklen en særdeles lang rækkevidde, som kan komme helt op på 180 km under de rette forudsætninger.

  Cyklen er primært tiltænk som en bycykel, men batteriet kan sagtens klare længere ture. Man skal bare være forberedt på, at rækkevidden bliver mindre, hvis terrænet bliver hårdere.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  18.999,00 18.999,00
  Gå til forhandler
 • 16.499,00DKK - Gå til Produkt

  Gazelle PUUR_NL C7 HFP Dame 7g 2017 er den perfekte bycykel, så du nemt og afslappet kan komme fra A til B. Cyklen er især kendetegnet ved sit elegante design og den praktiske bagagebærer foran.

  Forenden af cyklen er lavet med et specielt, smalt design, som gør cyklen nemt at parkerer. Disse ting giver alt i alt en lækker bycykel, som kan leve op til de flere byboeres behov.

  Om brandet

  Hollænderne er kendt for at være mindst lige så glade for at cykle som danskerne, og denne stolte tradition kan tydeligt mærkes i brandet. Gazelle er et hollandsk brand, som blev skabt i 1902 af postermesteren Willem Kölling i Dierne, da han indgik et partnerskab med smeden Rudolf Arentsen.

  Brandets navn er inspireret af en råbuk, som de to stiftere så. De følte sig inspireret af dyrets fart og ynde, hvilket gav idéen til at bruge navnet Gazelle. Siden dengang er virksomheden vokset stødt fra at være en tomandsvirksomhed, og i 2005 kunne Gazelle prale af, at køre 12 mio. cykler af samlebåndet på deres fabrik.

  Gazelle har en stolt tradition i at producere gode og elegante cykler, hvilket man selv kan opleve, når man sætter sig op på en Gazelle cykel.

  Cyklens motor

  Gazelle PUUR_NL C7 HFP Dame 7g 2017 har en integreret Panasonic motor i cyklens forhjul. Det giver cyklen en rigtig god vægtfordeling, da batteriet modsat er i bagagebæreren.

  Den gode vægtfordeling sikrer en mere behagelig kørsel, da cyklen føles meget stabil.

  Cyklens batteri

  Gazelle PUUR_NL C7 HFP Dame 7g 2017 kommer som udgangspunkt med er Bronze batteri på 238 Wh / 6,6 ah. Dette kan dog opgraderes, og der findes både et Sølv, Guld og Platin batteri. Platin batteriet er det største og har hele 486 Wh / 13,5 Ah.

  I praksis betyder størrelsesforskellen på batterierne, at et Bronze batteri kan køre helt op til 65 km på en opladning, men et Platin batteri kan komme helt op på 120 km.

  De forskellige batteristørrelser gør Gazelle PUUR_NL C7 HFP Dame 7g 2017 til en alsidig cykel, som nemt kan tilpasses efter ens specifikke behov.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  16.499,00 16.499,00
  Gå til forhandler

Afsluttende råd, når du vælger elcykel

Nogen gange kan det være en god idé at prøve en elcykel, før man køber den. Det er imidlertid ikke et krav, og det er bestemt også muligt at købe en elcykel online. Hvis du køber en elcykel online, anbefaler vi, at du gør dit forarbejde. Undersøg forskellige modeller, og find ud af, hvilken cykel der passer til dine behov.

Skulle du lave et fejlkøb, så skal du være opmærksom på, at du har 14 dages fortrydelsesret. Denne ret gælder typisk også, selvom du har anvendt cyklen, medmindre dit brug har forringet værdien af elcyklen betragteligt. Dermed er der ikke risiko for, at du ender med at eje en cykel, som du ikke bryder dig om.

Ud over 14 dages fortrydelsesret, har du også 2 års reklamationsret ifølge købeloven. Reklamationsretten dækker ikke hærværk og lignende, men derimod eksempelvis fejl eller mangler, som du skulle opdage.

Du bør generelt overveje at købe din elcykel online, hvis du villig til selv at lave lidt forarbejde ved at undersøge nogle forskellige cykler i forhold til dine behov. Til gengæld får du et væsentligt større udvalg, når du handler online, og priserne er også lavere end i en fysisk butik. Dermed er det masser af fordele, som du kan udnytte, hvis du handler online.

Klarlæg dine behov

Før du for alvor begynder at kigge på elcykler, bør du klarlægge dine behov. Overvej hvor ofte du skal bruge cyklen, hvor mange bakker der i området og om du skal have bagage på cyklen. Alle disse ting påvirker, hvilken cykel, som du skal vælge.

Det er vigtigt at lave grundige overvejelser før du køber en elcykel. Der er tale om større investering, og det kan være meget uhensigtsmæssigt, at ende med en cykel, som viser sig at være et fejlkøb.

Hvis du ikke er helt sikker på dine behov endnu, bør du huske på, at det er bedre at købe en cykel som overgår dine behov, end én som ikke kan leve op til dem.

Den rigtige motor

I forhold til motoren, har du generelt tre forskellige muligheder, når det kommer til elcykler. Elcykler produceres med tre typer motorer – forhjulsmotor, centermotor og baghjulsmotor.

En forhjulsmotor er almindelige på de klassiske elcykler. Her bliver du trukket frem. Forhjulsmotoren får cyklen til at føles meget stabil, da der er en god vægtfordeling, når batteriet er i bagagebæreren og motoren er på forhjulet. Samtidig giver forhjulsmotoren plads til, at der kan være et gearnav i baghjulet. Derfor kan cykler med forhjulsmotor have både indvendige gear, hvilket giver en cykel, som kræver mindre vedligehold.

En centermotor er placeret midt på cyklen og giver en god balance og vægtfordeling. Det gør centermotoren til et populært valg, som både findes på klassiske elcykler og citybikes. Centermotoren kan være en fordel, da den gør det nemmere at skifte dæk på cykler med denne type motor. Centermotoren er især kendetegnet ved, at den giver en betydelige assistance med at træde i pedalerne.

En baghjulsmotor giver et skub bagfra, som minder meget om fremdriften på en almindelig cykel. Det skyldes, at almindelige cykler også drives frem af det bagerste dæk. Det giver den mest naturlige cykeloplevelse, og denne motor er ligeledes god til at klare de mere stejle opkørsler.

Cyklens batteri

Helt basalt, så bør du altid vælge et lithium-ion batteri eller et litium-polymer batteri. Det skyldes, at begge disse batterier kan oplades hurtigt og også tåler løbende, små opladninger.

Dernæst er det vigtigt at afgøre, hvor lang en rækkevidde, som du ønsker på batteriet. Du bør være opmærksom på, at den rækkevidde som fabrikken angiver, kan være meget optimistisk. Derfor bør du altid forvente en lavere rækkevidde i praksis. Du bør også være opmærksom på, at der er andre faktorer, som påvirker batteriets rækkevidde. De mest markante faktorer er her antallet af bakker og din egen indsats på cyklen.

Hvis du har mulighed for at prøvekøre cyklen, er det også en rigtig god idé. Test cyklen ved at slukke for elektronikken og se hvor hårdt det er at træde i padlerne. Er cyklen meget tung at træde, at det muligvis ikke den rigtige cykel for dig.

Du bør desuden være opmærksom på, at alle batterier taber kapacitet med tiden, og det vil også påvirke dit batteri på elcyklen. Det er derfor under alle omstændigheder en god idé at købe en cykel med et lidt større batteri, end du egentligt hat behov for.

Derudover bør du også sørge for at følge fabriksanvisningerne til batteriet. De mest almindelige er, at batteriet ikke tåler frost og ikke må køres helst tomt.

Eventuelt ekstraudstyr

Som en sidste ting, bør du også undersøge mulighederne for ekstraudstyr, når du køber en elcykel. Det kan for eksempel være en god idé med ekstra bremser, da en elcykel er tungere end en almindelige cykel. Det gør det sværere at standse, og dermed kan det være en krævende opgave uden ekstra bremser.

Derudover er det også værd at huske på, at hvis batteriet har erstattet bagagebæreren, så kan det være rart med en cykelkurv.

Endeligt skal du også være opmærksom, at der skal være lys på din elcykel.

Vedligeholdelse af en elcykel

En elcykel kræver generelt det samme vedligeholde som en almindelige cykel. Det vil sige, at du bør pumpe dækkene regelmæssigt og tjekke deres dæktryk. Derudover har kæde og gearled også godt ved at blive smurt.

Ved en elcykel er det desuden også vigtigt, at batteriet ikke bliver for varmt. Derfor bør du eksempelvis ikke efterlade cyklen i direkte sollys på en varm sommerdag. Ligeledes er det også en god idé at beskytte cyklens batteri ved at tage elcyklen ind, når der er nattefrost om vinteren.

2017-05-07T21:33:47+00:00Elektronik|