Elcykel test – Vælg den rigtige

Udvalget af elcykler på de danske marked er mangedoblet over de seneste år. Flere og flere danskere fravælger bilen og køber i stedet en elcykel. Det er det fornuftige valg i forhold til både personlig sundhed og til miljøet. Generelt bliver de moderne elcykler hele tiden lettere, bedre og mere driftssikre, men spørgsmålet er dog, hvordan vælger du den rigtige elcykel?

Hvis du overvejer at købe en elcykel, kan du finde en fuld guide her på siden.  Der er nemlig visse ting, som du bør være opmærksom på, eftersom der er forskel på en elcykel og en almindelige cykel.

Produkter

 • 16.128,00DKK - Gå til Produktt

  Giant Prime E+ 2 LDS 2017 er en ufatteligt sporty elcykel til dig, som gerne vil have fart på, når du cykler. Der er suspension på forgaflen, hvilket gør cyklen særdeles behagelig og dermed giver en komfort ud over det sædvanlige. Giant Prime E+ 2 LDS 2017 er både en fremragende hverdagscykel, men den er også oplagt at tage med på længere cykelture i weekenden.

  Om brandet

  Giant blev stiftet i 1972 af ingeniører og teknikere, som ønskede tilsammen at skabe én af verdens bedste cykelbrands. Brandet har stødt vundet popularitet siden dengang, og i dag er det et yderst populært brand af elcykler i Danmark.

  Brandets kernemission er at skabe cykler, der får dig til at nyde cykelturen mindst lige så meget som destinationen. Dette bliver kombineret med en fokus på miljøet og en bæredygtig produktion. Dette forenes til en indsats for, at få flere mennesker i verden til at vælge cyklen fremfor at køre i bil.

  Hvis dit mål er at lade bilen stå og cykle i stedet, så er det derfor meget muligt, at Giant er det rette brand for dig.

  Cyklens motor

  Giant Prime E+ 2 LDS 2017 har en Gianst SyncDrive Sport 250 W 80 Nm motor, hvilket giver en god og stabil køreoplevelse.

  Krankmotoren får cyklen til at føles særdeles naturlig, hvilket giver en meget alsidig cykel, som kan nydes af de fleste.

  Cyklens batteri

  Giant Prime E+ 2 LDS 2017 har et Giant EnergyPak500 Lithium-ion batteri. Fordelen ved dette batteri er, at det er velegnet til kortere opladninger. Det betyder, at du ikke nødvendigvis behøver at lade batteriet op hver gang.

  Batteriet er ét af de mere kraftige på markedet, og dermed er du sikret en stor rækkevidde. Det er især en fordel, hvis du gerne vil bruge cyklen til længere ture på dagligt basis.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelexperten.dk/ 15,999.00 DKK 129.00 DKK 16,128.00 DKK Gå til forhandler
 • 19.128,00DKK - Gå til Produktt

  Kalkhoff Pro Connect Dame b9 2017 er en lækker elektrisk damecykel med et elegant design. Producenten har sparet lidt på omkostningerne til komponenterne, hvilket betyder at cyklen er en højkvalitetscykel til en lav pris.

  Kalkhoff Pro Connect Dame b9 2017 er ganske veludstyret og kommer blandt andet med støtteben, lygte og bagagebærer.

  Om brandet

  Kalkhoff er endnu et tysk brand indenfor elcykler, og det betyder naturligvis, at der er tale om cykler af høj kvalitet. Kalkhoff forsøger at lave imponerende cykler, hvor der både er fokus på design og teknologi. Det har betyder, at brandet igennem mange år har lavet innovative tiltag på markedet, hvilket også kan ses på deres elcykler.

  Kalkhoff er et godt mærke til den kvalitetsbevidste dansker, som gerne vil have en cykel, hvor elektronikken bare virker. Det er desuden værd at tilføje, at Kalkhoff giver 10 års garanti på stellet af cyklen, mens der er 2 års garanti på motoren.

  Cyklens motor

  Kalkhoff Pro Connect Dame b9 2017 er  med en Impulse 2.0 motor. Motoren yder 36 volt og 250 watt, som går direkte ud i pedalerne. Dette er med til at give cyklen en rigtig behagelig og nem fremdrift, som samtidig føles naturlig.

  Motoren har 3 momemtsensorer, som kan inddeles i eco, sport og power. Disse momentsensorer forhindrer, at motoren har en ukontrolleret kraftudfoldelse

  Impulse 2.0 motoren assisterer dig indtil når op på 25 km/t. Herefter slår den automatisk fra.

  Cyklens batteri

  Kalkhoff Pro ConnectDame b9 2017 har et Impulse Evo Li-Ion 36 V / 11 Ah batteri. Det er med til at give cyklen en særdeles lang rækkevidde, som kan komme helt op på 180 km under de rette forudsætninger.

  Cyklen er primært tiltænk som en bycykel, men batteriet kan sagtens klare længere ture. Man skal bare være forberedt på, at rækkevidden bliver mindre, hvis terrænet bliver hårdere.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelexperten.dk/ 18,999.00 DKK 129.00 DKK 19,128.00 DKK Gå til forhandler
 • 17.999,00DKK - Gå til Produktt

  Sinus Tria 9 er en fantastisk herrecykel med elmotor. Den kan både bruges til bykørsler og småærinder, men er også velegnet til længere distancer.

  Sinus Tria 9 er den rette elcykel for manden, som gerne vil møde op på arbejdet uden at være svedig og forpustet efter en cykeltur, der var for hård.  Det gør også Sinus Tria 9 til den perfekte pendlercykel for manden, der har lidt vel langt på arbejde til at cykle på en almindelige cykel.

  Om brandet

  Sinus er ligesom Focus et tysk mærke af elcykler, og der er igen tale om tysk håndværk af høj kvalitet. Der er ofte valgt et design på Sinus cykler, som er mere enkelt end andre elcykler. Det giver en cykel, som passer godt ind i det danske cykelmiljø.

  Cyklens motor

  Sinus Tria 9 anvender det velkendt Bosch motorsystemet. Det er især kendetegnet ved, at motoren er anbragt lavt i kranken, mens batteriet er flyttet fra bagagebæreren og frem til forsiden af sadelrøret. Det giver cyklen et rigtigt fint tyngdepunkt, hvilket gør cyklen til en behagelig oplevelse. At batteriet er blevet flyttet, betyder desuden også, at det er bedre beskyttet. Det giver cyklen en større holdbarhed, da batteriet ofte er den mest sarte del af elektronikken.

  Motoren fra Bosch kan styres fra Intuvia Controller Systemet. Der er her et stort og tydeligt display, så du nemt kan styre motoren løbende efter behov. Det giver dig blandt andet mulighed for at justere ydelsen, så den passer til dine konkrete behov.

  Cyklens batteri

  Sinus Tria 9 har et batteri på 500 Wh, hvilket betyder at cyklen både kan bruges til pendlere og til længere ture.

  Lignender cykler fås også med 400 Wh batteri. Forskellen er her, at du får en længere rækkevidde med et batteri på 500 Wh. Faktisk giver det kraftige batteri en rækkevidde, som er hele 25% længere end med et 400 Wh batteri.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelpartner.dk/ 17,999.00 DKK 0.00 DKK 17,999.00 DKK Gå til forhandler
 • 15.128,00DKK - Gå til Produktt

  Trek LM200+ Midstep Dame 7g 2017 er det optimale valg, hvis du vil have en elcykel, som næsten intet vedligehold kræver. Cyklen har indvendige gear, og er produceret af en yderst kyndig producent, hvilket har skabt en robust cykel, som passer perfekt til brug i danske byer.

  Trek LM200+ Midstep Dame 7g 2017 er en rigtig god cykel til et overskueligt beløb. Derudover har det et flot design, som er enkelt og får den til at minde om en almindelige cykel.

  Om brandet

  Trek er en amerikansk virksomhed, som blev stiftet i foråret 1976 af to visionære mænd, som ville bygge cykler af ekstra høj kvalitet. Der var fokus på godt håndværk, og selvom virksomheden startede i en lade, så udvikelede virksomheden sig hurtigt.

  I dag er Trek et anerkendt brand, når det kommer til elcykler. Der er stadig fokus på at producere fantastisk håndværk og virksomheden har ligeledes forstået at følge med den teknologiske udvikling. Det giver fremragende elcykler, som hurtigt har vundet stor popularitet i Danmark.

  Cyklens motor

  Trek LM200+ Midstep Dame 7g 2017 er en del af Trek LM+ serien, som er elcykler med centermotor. Det giver den mest naturlige og jævne assistance fra motoren, og samtidig har du en afbalanceret vægtfordeling.

  Motoren er af mærket SHIMANO STEPS og har en ydelse på 250 Watt, 50 Nm.

  Cyklens batteri

  Cyklens batteri er ligeledes fra SHIMANO STEPS og har en kapacitet på 418 Wh. Det betyder, at cyklen har relativt lang rækkevidde og dermed bådes kan bruge til at pendle eller til længere udflugter.

  Med andre ord får du meget for pengene hvad angår batteri, når du vælger en Trek LM200+ Midstep Dame 7g 2017 som din elcykel.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelexperten.dk/ 14,999.00 DKK 129.00 DKK 15,128.00 DKK Gå til forhandler
 • 16.128,00DKK - Gå til Produktt

  Univega Summit E 1.0 9g 2017 er en kraftfuld mountainbike elcykel, som giver dig rig mulighed for at køre i skoven. Med Univega Summit E 1.0 9g 2017 får du hjælp fra cyklens motor til at klare hårdes stigninger, hvilket for mange giver en bedre sportsoplevelse, når de med lethed kan klare hårde udfordringer.

  Univega Summit E 1.0 9g 2017 er en lækker mountainbike i en god prisklasse. Her får du meget for pengene, så du kan komme i skoven uden at tømme pengepungen fuldstændig.

  Om brandet

  Univega blev stiftet i 1970 af Ben Lawee, som ønskede at skabe fantastiske mountainbikes, som dengang stadig var et koncept i sin spæde ungdom. Univega blev stiftet i en lille cykelforretning i Long Beach i Californien, men voksede hurtigt til en større virksomhed. Produktionen kom også under stor vækst, og Univega endte med at blive blandt de første til at masseproducere en mountainbike.

  Univega er stadig et brand, som er i trivsel i dag, og de mange års erfaring bruges fortsat til at udvikle lækre mountainbikes, som er deres speciale. Dette har også medført de lækre elcykler til mountainbiking, som fås i meget overkommelige prisklasser.

  Cyklens motor

  Univega Summit E 1.0 9g 2017 er udstyret med en Bosch Perfomance CX Motor, som er sammensat for at give en kraftig ydelse, når der er brug for den. Det skaber en fantastisk køreoplevelse, hvor motoren føles som en naturlig forlængelse af en selv.

  Bosch Performance CX er en anerkendt cykelmotor, som er populær på mange af de bedste perfomance mountainbikes med elcykelfunktioner, og den er også den helt rigtige motor til denne cykel.

  Univega Summit E 1.0 9g 2017 er en cykel som helst skal prøves, hvis man vil føle, hvor god motoren er.

  Cyklens batteri

  Univega Summit E 1.0 9g 2017 har et batteri på 400 Wh, hvilket giver en stor rækkevidde på cyklen. Cyklens motor er desuden udstyret med 4 forskellige modes, som gør at du selv kan indstille din assistance. Her er det logisk, at batteriet bliver hurtigere udtømt, hvis du har behov for meget assistance.

  To af de tilgængelige modes til motoren er Turbo og Eco. De har henholdsvis en rækkevidde på 40 og 160 km. Med andre ord kan du får motorassistance i op til 160 km, hvis du kører med Eco indstillingen.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelexperten.dk/ 15,999.00 DKK 129.00 DKK 16,128.00 DKK Gå til forhandler

Afsluttende råd, når du vælger elcykel

Nogen gange kan det være en god idé at prøve en elcykel, før man køber den. Det er imidlertid ikke et krav, og det er bestemt også muligt at købe en elcykel online. Hvis du køber en elcykel online, anbefaler vi, at du gør dit forarbejde. Undersøg forskellige modeller, og find ud af, hvilken cykel der passer til dine behov.

Skulle du lave et fejlkøb, så skal du være opmærksom på, at du har 14 dages fortrydelsesret. Denne ret gælder typisk også, selvom du har anvendt cyklen, medmindre dit brug har forringet værdien af elcyklen betragteligt. Dermed er der ikke risiko for, at du ender med at eje en cykel, som du ikke bryder dig om.

Ud over 14 dages fortrydelsesret, har du også 2 års reklamationsret ifølge købeloven. Reklamationsretten dækker ikke hærværk og lignende, men derimod eksempelvis fejl eller mangler, som du skulle opdage.

Du bør generelt overveje at købe din elcykel online, hvis du villig til selv at lave lidt forarbejde ved at undersøge nogle forskellige cykler i forhold til dine behov. Til gengæld får du et væsentligt større udvalg, når du handler online, og priserne er også lavere end i en fysisk butik. Dermed er det masser af fordele, som du kan udnytte, hvis du handler online.

Klarlæg dine behov

Før du for alvor begynder at kigge på elcykler, bør du klarlægge dine behov. Overvej hvor ofte du skal bruge cyklen, hvor mange bakker der i området og om du skal have bagage på cyklen. Alle disse ting påvirker, hvilken cykel, som du skal vælge.

Det er vigtigt at lave grundige overvejelser før du køber en elcykel. Der er tale om større investering, og det kan være meget uhensigtsmæssigt, at ende med en cykel, som viser sig at være et fejlkøb.

Hvis du ikke er helt sikker på dine behov endnu, bør du huske på, at det er bedre at købe en cykel som overgår dine behov, end én som ikke kan leve op til dem.

Den rigtige motor

I forhold til motoren, har du generelt tre forskellige muligheder, når det kommer til elcykler. Elcykler produceres med tre typer motorer – forhjulsmotor, centermotor og baghjulsmotor.

En forhjulsmotor er almindelige på de klassiske elcykler. Her bliver du trukket frem. Forhjulsmotoren får cyklen til at føles meget stabil, da der er en god vægtfordeling, når batteriet er i bagagebæreren og motoren er på forhjulet. Samtidig giver forhjulsmotoren plads til, at der kan være et gearnav i baghjulet. Derfor kan cykler med forhjulsmotor have både indvendige gear, hvilket giver en cykel, som kræver mindre vedligehold.

En centermotor er placeret midt på cyklen og giver en god balance og vægtfordeling. Det gør centermotoren til et populært valg, som både findes på klassiske elcykler og citybikes. Centermotoren kan være en fordel, da den gør det nemmere at skifte dæk på cykler med denne type motor. Centermotoren er især kendetegnet ved, at den giver en betydelige assistance med at træde i pedalerne.

En baghjulsmotor giver et skub bagfra, som minder meget om fremdriften på en almindelig cykel. Det skyldes, at almindelige cykler også drives frem af det bagerste dæk. Det giver den mest naturlige cykeloplevelse, og denne motor er ligeledes god til at klare de mere stejle opkørsler.

Cyklens batteri

Helt basalt, så bør du altid vælge et lithium-ion batteri eller et litium-polymer batteri. Det skyldes, at begge disse batterier kan oplades hurtigt og også tåler løbende, små opladninger.

Dernæst er det vigtigt at afgøre, hvor lang en rækkevidde, som du ønsker på batteriet. Du bør være opmærksom på, at den rækkevidde som fabrikken angiver, kan være meget optimistisk. Derfor bør du altid forvente en lavere rækkevidde i praksis. Du bør også være opmærksom på, at der er andre faktorer, som påvirker batteriets rækkevidde. De mest markante faktorer er her antallet af bakker og din egen indsats på cyklen.

Hvis du har mulighed for at prøvekøre cyklen, er det også en rigtig god idé. Test cyklen ved at slukke for elektronikken og se hvor hårdt det er at træde i padlerne. Er cyklen meget tung at træde, at det muligvis ikke den rigtige cykel for dig.

Du bør desuden være opmærksom på, at alle batterier taber kapacitet med tiden, og det vil også påvirke dit batteri på elcyklen. Det er derfor under alle omstændigheder en god idé at købe en cykel med et lidt større batteri, end du egentligt hat behov for.

Derudover bør du også sørge for at følge fabriksanvisningerne til batteriet. De mest almindelige er, at batteriet ikke tåler frost og ikke må køres helst tomt.

Eventuelt ekstraudstyr

Som en sidste ting, bør du også undersøge mulighederne for ekstraudstyr, når du køber en elcykel. Det kan for eksempel være en god idé med ekstra bremser, da en elcykel er tungere end en almindelige cykel. Det gør det sværere at standse, og dermed kan det være en krævende opgave uden ekstra bremser.

Derudover er det også værd at huske på, at hvis batteriet har erstattet bagagebæreren, så kan det være rart med en cykelkurv.

Endeligt skal du også være opmærksom, at der skal være lys på din elcykel.

Vedligeholdelse af en elcykel

En elcykel kræver generelt det samme vedligeholde som en almindelige cykel. Det vil sige, at du bør pumpe dækkene regelmæssigt og tjekke deres dæktryk. Derudover har kæde og gearled også godt ved at blive smurt.

Ved en elcykel er det desuden også vigtigt, at batteriet ikke bliver for varmt. Derfor bør du eksempelvis ikke efterlade cyklen i direkte sollys på en varm sommerdag. Ligeledes er det også en god idé at beskytte cyklens batteri ved at tage elcyklen ind, når der er nattefrost om vinteren.

2017-05-07T21:33:47+00:00 Elektronik|