Træt af at få parkerings bøder? Så læs vores Elektronisk p-skive test og undgå flere bøder fremadrettet!

Kender du det? Du kører en tur ud til byen, har ledt efter en parkeringsplads i evigheder. Du finder endelig en og går derefter ud og handler. Da du kommer tilbage hænger der en pæn lille lap på din forrude. Det blev lige pludselig en del dyrere indkøbstur. Faktisk helt op til 750 kroner dyrere!

For en del år siden, hvor jeg fik kørekørt, formodet jeg at få 2 parkerings bøder på samme uge. Og lige siden da har jeg kørt med elektronisk p-skive. Jeg vil aldrig undværer det! Her kommer vi med vores bud på den bedste p-skive.

Produkter

 • 338,00DKK - Gå til Produkt

  ParkOne2 P-skive er fremtiden indenfor P-skiver. Denne her er simpelthen for smart.

  Ikke nok med at P-skiven selvfølgelig er nem og simpel at montere, men på samme tid får du også moderne og enkelt design, gratis App til og den er selvfølgelig godkendt af trafikstyrelsen (FS26).

  ParkOne 2 er testet til ekstremerne og dette betyder også at du er garanteret god kvalitet. Den er blandt andet testet under ekstreme forhold fra lapland til Sahara. Hvilket vil sige at alle komponenterne i P-skiven kan holde til alt hvad du måtte udsætte denne P-skive for. Ligeledes er de elektroniske dele godkendt på det førende institut for forbrugerelektronisk i Finland.

  Det tager mindre end 20 sekunder for ParkOne 2 at registrere din parkering og ligeledes når du sætter bilen igang igen.
  ParkOne 2 bruger 2 x Knapcellebatterier (CR2430 3V) dette formår at give dig strøm i op til 3 år.

  Kvalitets stemplet! 

  Needit (Firmaet bagved) har sikret sig kvalitets stempler i form af John Sebastian (Dansk designer), som faktisk står bag designet på denne smukke p-skive. Og ligeledes har den populære Formel 1 kører Jan Magnussen sagt god for ParkOne 2’s design og funktionalitet. Så bliver det altså ikke bedre.

  App til SmartPhone

  Vi kan ikke komme udenom lige at snakke omkring den smarte App, som du kan hente kvit og frit når du har købt ParkOne 2. Denne App hjælper dig med en masse forskellige ting såsom:

  • Hvor lang tid har jeg holdt parkeret?
  • Sæt timer på, så du bliver påmindet om at parkeringstiden er ved at udløbe.
  • Hvis du ikke kan finde din bil igen, kan du også via. App’en finde frem til din bil igen, med kort og rutebeskrivelse.

  Bødegaranti

  Med til denne herlighed, får du selvfølgelig også bødegarantien som vi kommer ind på lidt senere. Dette sikre dig ultimativt i mod bøder. Hvis din P-skive fejler på nogen som helst måde, så går firmaet bag ved Needit, ind og dækker din bøde som du måtte få. Bemærk dog, at garantien kun holder i 2 år fra købs dato.

  Indstiller selv tiden

  Sidst men ikke mindst – P-skiven indstiller selv tiden! Så kan det altså ikke blive nemmere.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 299,00 338,00
  Gå til forhandler
 • Park Solar parkeringsskive er en af de p-skiver med solceller tilsluttet. Men frygt ej – fordi her får du fuld valuta for pengene.

  Denne P-skive har en forventet backup uden sollys på 2 år! Dette betyder altså at selv om du skulle kører rundt uden sollys i 2 år, så har du stadigvæk batteri. Det altså ret vildt. Udover det forventes det at selve P-skiven kan holde i 20 års med de samme batterier, fordi de kan klarer så meget. Så for 500 kroner, kan du have elektronisk p-skive i 20 år! Det altså vildt.

  Park Solar Parkeringsskive får god ros fra kunderne, fordi den er ligetil og dejlig simpel. Her kan man virkelig snakke om en P-skive hvor man ikke skal koncentrere sig om noget.

  Du skal egentlig “bare”:

  • Sæt den i forruden
  • Indstil uret
  • Og så kan du bare parkere.

  Du skal dermed heller ikke holde øje med batterierne (Medmindre du kører uden sollys i 2 år….)

  Skal selvfølgelig også siges at Park Solar P-skive er bygget på de nyeste teknologier som gør det muligt for den, at oplade så hurtigt som muligt og kan holde strøm i så lang tid. Du får dermed også en ekstrem lav reaktionstid på ned til 20 sekunder, fra du parkere og til at du kører igen for P-skiven til at opfange bilens tilstand.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 319,00 358,00
  Gå til forhandler
 • Denne parkeringsskive fra Jacob Jensen, er simpelthen dansk design når det er allerbedst.
  Denne parkerings skive gør det som den skal og ikke mere. Den er så stilrent som noget overhovedet kan være.

  Du får et simpelt og elegant design og på samme tidspunkt et display, som giver dig den information som du har behov for og ikke mere. Yderligere får du også en utrolig simpel brugervejledning.

  Når du først holder stille er det tydeligt at se på p-skiven at du holder stille, da der er en lille LED-Indikator som blinker blåt når tiden er stillet og skifter over til rød, når du skal til at skifte batterier. Du kan ligeledes fjerne front dækslet, hvis du har behov for selv at finjustere tiden eller lignende.

  Sommertid / Vintertid

  Jacob Jensen parkeringsskive skifter selv imellem sommer og vintertid. Så det eneste du skal holde øje med, hvis du har denne lækre sag er bare LED-indikatoren – Er den rød, er det tid til at skifte batterier, eller er det bare at lade den være og nyde din bødefri bil.

  Dette er dansk design, når det er bedst.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 399,00 438,00
  Gå til forhandler

Hvordan fungerer elektroniske P-skiver?

Helt generelt så fungerer elektroniske p-skiver ret simpelt. De opfanger helt selv når du stopper bilen, således at i det du stopper bilen, så stopper timeren på din p-skive også. På denne måde er p-skiven fuldstændig “selv kørende”. Og du skal dermed ikke holde øje med hvordan og hvorledes.

Yderligere så tager de fleste elektroniske p-skiver og sætter tidspunktet til nærmeste kvarter, således at hvis du ankommer 13:12, så vil der komme til at stå 13:15 på din p-skive.

Der er nogle af de gamle hvor du skal selv “stoppe” timeren, men er ingen i denne test. Ligeledes kan du du på langt de fleste selv indstille tiden også.

Disse typer findes der af Elektroniske p-skiver

Soldrevet p-skive

Soldrevet P-skiver er klart en af de nemmeste modeller at have med at gøre, da der ikke skal tjekkes batteri eller lignende løbende. Men tværtimod passer den sig selv. Dette kan dog også blive problematisk, hvis du har holdt nede i en parkerings kælder i for lang tid eller lignende. Personlig er jeg ikke glad for soldrevet, da det hurtigt kan blive lidt problematisk, hvis batteriet nu ikke er opladt ordentligt. Men så længe du kører jævnligt og du får lidt sol igennem, så burde alt være fint og good to go.

Batteri drevet 

I de klassiske elektroniske p-skiver, sidder der batterier indeni, som skal udskiftes løbende. Dog er det ret sjældent at man skal skifte batterierne, men man skal alligevel have det i baghovedet og lige dobbelt tjekke engang i mellem om der nu også er strøm på ens p-skive.

Indbygget

Jeg tror ikke at man ser det så ofte mere, men der findes faktisk indbygget p-skiver. Jeg har selv en i min bil som er en Chevolet Cruze fra 2013. Her sidder den fast monteret som enhver anden p-skive, men der løber således en ledning ned bag ved ruden og bliver tilsluttet strømmen. Ligeledes er p-skiven dermed også op koblet til mit anlæg, så hvis jeg skifter tid i anlægget, vil det gå igen på p-skiven. Det er super rart, og jeg er rigtig glad for det. Dog er det ikke altid lige pænt med den sorte ledning, som kører ned langt ens forrude, men til sidst lægger man ikke rigtig mærke til det mere.

Personlig er jeg mega glad for min indbygget P-skive. I vores anden bil har vi batteri drevet og vi har nu skiftet batteri 1 gang på 4 år, så kan også klart anbefales.

Sommer / Vintertid problematik

Før i tiden, brugte man meget energi på løbende at skifte fra sommer til vintertid og omvendt. Men mange af de nyere P-skiver klarer dette for dig. Således at du har en mindre bekymring. Så længe at du sørger for at indtaste alle start oplysninger såsom tid, dato og årstal korrekt, så burde du ikke skulle pille mere og p-skiven justere selv 1 time frem og tilbage.

Dit ansvar at tingene fungerer

Selvom at mange af tingene bliver gjort for en, er det ALTID en god idé lige at dobbelt tjekke at tiden står korrekt, hver gang du forlader din bil i parkerings zone. Fordi du har stadigvæk det sidste ansvar og hvis tiden pludselig går forkert på din p-skive eller du har glemt at skifte batterier, så er det dig i sidste ende som står med bøden. Det vil være rigtig sjældent at der vil ske fejl, men det kræver også bare en gang fejl og så har du hurtigt fået en bøde som er dyrere end din p-skive.

Opsætning af P-skive

For at opsætte din P-skive skal du gøre følgende ting:

 • Inden at du overhovedet gør noget, skal du pakke din P-skive ud og sørge for at opsætte den korrekt. Dette betyder at gå den manual igennem, som vi alle hader og sørge for at du har indtastet alle oplysninger korrekt. Det er brand surt at have sat den op og du så skal pille den ned for at justere på indstillinger.
 • Sørg for at gøre din rude godt og grundigt rent nede i hjørnet, hvor din nye p-skive skal sidde. Hvis der sidder en i forvejen, skal denne fjernes og der skal fjernes lim rester mm.
 • Det er forskelligt hvordan og hvorledes at din p-skive skal sidde fast. Men på langt de fleste er der “puder” med klistre på, hvor du skal tage “filmen” af på puderne og påmontere din p-skive.

Refundering af bøde

Langt de fleste producenter giver faktisk en bødegaranti. Som gør at hvis du får en bøde med et af deres p-skiver, og du kan bevise at p-skiven har været defekt, så betaler de din bøde!

Så sikker er producenterne altså på deres p-skiver. Det er ret vildt. Men dette kræver selvfølgelig at p-skiven skal være defekt og er altså ikke nok at du har glemt at indstille tiden korrekt eller lignende.