Hvis man ønsker en effektiv og sjov måde at træne balance og kropskontrol, kan et vippebræt være det perfekte træningsredskab. Et vippebræt har ufatteligt mange muligheder for forskellige typer effektiv træning, og derfor er det også et redskab, som man ofte støder på i sit lokale træningscenter.

Et vippebræt er et særdeles alsidigt træningsredskab, og der er mange grunde til, at det også er et redskab, som du bør have i dit hjem.  Et vippebræt er nemlig både velegnet til kommercielt brug i fitnesscentre og til brug i hjemmet.

Hvad er et vippebræt?
Et vippebræt kaldes også ofte for et balancebræt, og er én af de mest populære træningsredskaber. Træningsredskaber kommer i alverdens størrelser og udformninger, men et vippebræt er imidlertid et af de mindre redskaber, hvilket også gør det oplagt til brug i hjemmet, da det er nemt at opbevare og finde frem, når man har brug for det.

Et typisk vippebræt er en rund plade, som der er sat en hård kugle under. Når man anvender vippebrættet, er kuglen i kontakt med gulvet, mens man selv står på pladen. Kuglens for gør det dog vanskeligt at holde balancen på pladen, og derfor skal man konstant yde en aktiv indsats for at blive stående. Dette har mange gavnlige effekter for ens krop, da man blandt andet får trænet sin kropskontrol.

Vælg det rette vippebræt
Der findes mange forskellige vippebræt på det danske marked, og det kan virke vanskeligt at vælge det rette. Herunder kan du læse mere om X af de mest populære vippebræt på det danske marked.

Produkter

 • Dette vippebræt i plast ligger prismæssigt i den billige ende af skalaen. Til gengæld er det også fuldt funktionsdygtigt som redskab til at genoptræne skader og til at forbedre ens balanceevne.

  Brættet er fremstillet udelukkende i plast, men har dog en skridsikker overflade, så man ikke glider i brættets ståflade. Prisen betyder, at det er et godt begynderbræt, men vil man senere udfordres mere, kan det være nødvendigt at købe et bræt som har flere muligheder – eksempelvis et Wobblesmart justerbart balancebræt.

  Dette vippebræt i plast kan være en god tilføjelse i dit hjem, hvis du eksempelvis står på ski. Det kan nemlig være en god idé at træne op til en skiferie, da det mindsker risikoen for skader markant. Du kan eksempelvis lade brættet ligge i skabet og blot tage det frem, når du skal træne.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  139,00 19,00 158,00 Gå til butikken
 • Wobblesmart er et særdeles effektivt balancebræt, da du praksis får et bræt, som kan justeres til 6 forskellige niveauer. Dermed er det muligt for dig løbende at opjustere sværhedsgraden af vippebræt øvelserne efterhånden som du bliver mere trænet og får en bedre balance.

  Dette vippebræt har en skridsikker kugle, som er fremstillet i naturgummi. Dermed kan du være helt sikker på, at du står godt fast på gulvet, og at pladen ikke glider væk under dig. Selve overfladen på brættet er også skridsikkert, da den er beklædt med griptape.

  Wobblesmart balancebræt udmærker sig desuden også især ved at have markeringer, så du kan måle dit niveau og dine fremskridt. Dette kan være særdeles motiverende, da du kan se effekten af din træning. Dette bræt bruges især ofte til at stabilisere og styrke ankel, knæ og hofte. Dette kan hjælpe med at forebygger skader. Derudover forbedrer Wobblesmart også ens balance og hjælper, hvis man døjer med svimmelhed. Kort sagt er Wobblesmart et balancebræt, som alle kan have gavn af – uanset alder.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  399,00 19,00 418,00 Gå til butikken
 • Et Steppie balancebræt er et balancebræt, som er specialfremstillet til brug på arbejdspladsen. Det betyder blandt andet, at brættet er lettere at anvende end et almindeligt balancebræt, og dermed behøver man ikke give brættet sin fulde opmærksomhed, når man laver øvelserne. Dette vippebræt kan kun vippe til siderne, hvilket er årsagen til, at det er nemmere at anvende.

  Idéen med et Steppie balancebræt er, at man kan anvende det, mens man står ved et hæve-sænkebord og arbejder. Her giver vippebrættet mange fordele i forhold til blot at arbejde stående. Mens man bruger brættet har man blandt andet 30-50% større fedtforbrænding, får en bedre holdning, får gang i kredsløbet og får mere energi.

  Dette vippebræt er især en god tilføjelse, hvis man har et arbejde, som ofte er stillesiddende. At være inaktiv i 8 timer hver dag er særdeles usundt, og derfor kan et vippebræt være en god idé. Med et vippebræt har du muligheden for at få en markant bedre ergonomi på arbejdspladsen. Du kan eventuelt læse mere om fordelene ved et vippebræt på arbejdspladsen længere nede i teksten.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  994,00 0,00 994,00 Gå til butikken
 • CPro8 Pro balancebræt er udformet som et rundt, klassisk vippebræt og har en diameter på 39,5 cm, så det er nemt at få plads til fødderne på brættet, når man skal lave øvelserne. Dette er særdeles vigtigt, da dårlig fodstilling kan medføre, at man belaster sine led og muskler på en uhensigtsmæssig måde.

  Vippebrættet udmærker sig især ved sin store holdbarhed og kan anvendes af personer med en vægt på op til 180 kg. Brættets holdbarhed skyldes blandt andet bunden, som har en bobbel af plads, hvilket forlænger levetiden betragteligt. Den er desuden sat fast på træbrættet med 8 kraftige skruer, hvilket blot øger holdbarheden. Sidste og ikke mindst består selve brættet af 10 lag træ, som er limet sammen. Dette øger brættets strukturelle intrigeret, så det næsten er umuligt at knække.

  Overfladen på CPro8 Pro er dækket af et skridsikkert materiale, som sikrer, at du står godt fast, når du skal træne ankel- og lægmuskler. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at brættet er skridsikkert over hele sin flade og ikke kun på de sorte områder. Det sorte er blot mønster, og derfor er de brune områder på brættet også skridsikre.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  145,00 39,00 184,00 Gå til butikken

Fordele ved et vippebræt

Det kræver lidt tilvænning at bruge et vippebræt, men derefter har du et produkt, som kan give dig en nem og sjov træning i hverdagen. Når du skal holde balancen på dit vippebræt, bruger du mange af kroppens muskler til at stabilisere dig selv. Dette giver en god træning kroppens muskler.

Med hensyn til vippebræt og pris, kan der være stor variation. De dyreste bræt er oftest speciallavede til specifikke formål, og der er også et generelt sammenhæng mellem pris og kvalitet. Du kan dog være heldig at finde vippebræt på tilbud, og her kan de ofte fås til relativt lave priser.

Velegnet til genoptræning

Et vippebræt er også særdeles velegnet til genoptræning efter forskellige skader. Når du balancerer på brættet, styrker du nogle af kroppens mest udsatte ledbånd, og samtidig får du også opbygget mere stabilitet i dine knæled. Hvis du har slemme skader, som du skal genoptrænes fra, er det dog en god idé først at konsultere din læge eller lignende først.

Træn når du har lyst

Den vigtigste årsag til, at du bør eje et vippebræt, er at du øger chancerne for, at du får trænet. Hvis du først skal afsted til dit lokale fitnesscenter, er der stor risiko for, at du enten går i stå med træningen eller holder for lange pauser. Ved at købe dit eget vippebræt, får du mulighed for at træne hjemme fra din egen stue, når det passer dig. Du kan eksempelvis gøre det til en fast vane, at du bruger vippebrættet hver aften, mens du ser TV.

 

Også velegnet til arbejdspladsen

Flere og flere danske virksomheder ønsker at give deres medarbejdere mulighed for træning. Dette er ikke tilfældet, for der er efterhånden en generel konsensus om, at træning i løbet af arbejdsdagen har et væld af forskellige fordele, som gavner både medarbejderen og virksomheden.

De primære fordele ved træning på arbejdspladsen er, at medarbejderne oplever en øget arbejdsglæde, bliver mindre stressede og er mere produktive. Derudover sænkes sygefraværet også, og der er færre medarbejdere, som oplever arbejdsrelaterede overbelastninger i skulder og ryg.

Et vippebræt og kontor kan være en god kombination, hvis det skal være muligt for de ansatte at dyrke en smule motion i arbejdstiden. Vippebræt øvelser er nemme at lave, og derudover er det lydløs motion, så andre på kontoret ikke bliver generet. Kort sagt får man et billigt og alsidigt motionsredskab, som alle på kontoret kan bruge uanset alder og kondi.