I takt med at skærmen på mobiltelefoner er blevet større, er batteriets levetid blevet mindre. Samtidig skal smartphones i dag være særdeles kraftfulde, da vi bruger dem til flere og flere funktioner. Dette hænger rigtigt dårligt sammen med, at telefonerne ikke har lang batteritid, for de fleste vil gerne have deres telefon i nærheden hele tiden.

Mange oplever, at det kan være svært at få telefonens batteri til at holde en hel dag, og det er ikke hensigtsmæssigt. Derfor er flere danskere begyndt at investere i powerbanks til telefonen, så de kan lade den op, mens de er på farten. Powerbanks er i stigende grad blevet mere populære, og det skyldes især, at priserne er begyndt at dale voldsomt indenfor de seneste år. Samtidig bliver de også mere og mere kraftfulde, så mange har stor nytte af dem.

Produkter

 • Sandberg Powerbank 20000 er en kraftig powerbank, hvor du får kvalitet for pengene. Til gengæld ligger den også i den lidt dyrere ende, hvilket skyldes den høje kapacitet, som powerbanken har. Sandberg Powerbamk 20000 har en kapacitet på hele 20.000 mAh, hvilket gør den til én af de tunge spillere på markedet.

  Denne powerbank er så kraftig, at den er tiltænkt bærbare computere, men der er også en USB-port, så den kan anvendes til smartphone eller tablet. Med til Sandberg Powerbank 20000 følger der et stort udvalg af forskellige adaptere, så den kan bruges på alle bærbare computere.

  • Kapacitet: 20.000 mAh
  • Størrelse: 185 x 124 x 18 mm
  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  991,00 991,00
  Gå til forhandler
  1.245,00 1.304,00
  Gå til forhandler
 • Deltaco PB-1050 er en lille, men kraftfuld powerbank med et lithium-Ion batteri på 15600 mAh. Denne powerbank har to forskellige tilslutninger: en USB Type Micro B hun, DC 5V 1A indgang til tilslutning af strømkabel og en USB Type A hun, 5V 2, 1A udgang til opladning af powerbanken.

  Dette er en god powerbank til en fornuftig pris, som passer godt til dig, hvis du har behov for en mellemkraftig powerbank. Du kan se, hvor meget strøm der er tilbage på powerbanken ved at ryste den.

  • Kapacitet: 15.600 mAh
  • Størrelse: 169 x 78 x 25 mm
  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  449,00 508,00
  Gå til forhandler

Hvad er en powerbank?

En powerbank er en type af genopladeligt batteri, som er kompatibelt med enten smartphones eller tablets. Den kan være kompatibel med mange forskellige mærker som eksempelvis Apple, Samsung, Nokia eller Huawei.

Der findes mange forskellige typer af powerbanks, men fælles for dem er, at de alle fungerer som et eksternt batteri til telefonen. Det giver dig en hurtig, nem og praktisk måde at oplade dit batteri, når du er på farten. Strømmen kommer direkte fra powerbanken, så du behøver ikke tænke på at være i nærheden af stikkontakter. Dette kan være en stor fordel til lange dage, hvor du ikke får mulighed for at lade telefonen op undervejs. En powerbank kan også være en god idé, hvis du skal på udflugt eller lignende, hvor du tilbringe mange timer væk hjemmefra.

Med en powerbank behøver du aldrig at miste kontakten til omverdenen, fordi din telefon løber tør for strøm. Du kan altid oplade den – også selvom du er på farten og har travlt.

Hvordan fungerer en powerbank?

Hvis du vil oplade din telefon via en powerbank, skal du bruge et kabel, der medfølger. Kablet har et USB-stik i den ene ende, som passer til powerbanken, og i den anden ene et stik, som passer til telefoner.

Nogen powerbanks har en knap, så du kan tænde og slukke for den. Dermed har du mulighed for selv at kontrollere opladningen af din telefon. De fleste powerbanks i dag er dog også udstyret med en intelligent opladningsfunktion, der stopper opladningen, når batteriet på telefonen er fuldt opladet.

Når du køber en powerbank, skal du være opmærksom på, at du skal have et medfølgende kabel, som passer til din telefon. Samsung, HTC, Nokia og lignende brands bruger alle et mikro USB-stik, mens iPhones har deres eget type af stik. Heldigvis er det nemt at skaffe disse kabler, og de vil i mange tilfælde også følge med telefonen.

Hvad koster en powerbank?

Prisen på powerbanks kan variere rigtig meget, men generelt bliver de billigere og billigere. Det betyder, at du ikke længere behøver at ofre en formue for at få en rigtig god powerbank.

Når det gælder powerbanks, hænger pris og kvalitet ofte sammen. Det kan derfor varmt anbefales, at du læser om forskellige typer af powerbanks og finder den, der passer til dine behov. Den primære forskel på powerbanks er hvor kraftfulde de er.

Hvor mange opladninger får jeg fra en powerbank?

En powerbanks kapacitet bliver målt i mAh, som står for miliampere. Jo flere miliampere en powerbank har, des kraftigere er den. Du skal du være forberedt på, at en antallet af opladninger ikke kan beregnes direkte ud fra powerbankens kapacitet. Faktisk afhænger antallet af opladninger af fire forskellige faktorer.

Første og fremmest afhænger antallet af opladninger af kapaciteten på den enhed, som skal oplades. Nyere telefoner har typisk en større kapacitet, da deres batterier er mere kraftfulde. Ligeledes er batteriet i en tablet også markant større end på en telefon.

Den anden faktor, som bestemmer antallet af opladninger, er hvor meget strøm, som der er tilbage på telefonen. Du vil ofte opleve, at du begynder at oplade telefonen, før den er helt afladet, og så kræver det mindre energi fra powerbanken.

Dernæst afhænger antallet af opladninger af powerbankens kapacitet, og om den er fuldt opladet. Du behøver ikke oplade din powerbank helt, hvis du har travlt og ikke kan nå det, men så skal du være forberedt på, at den ikke holder helt så længe.

Den sidste faktor, som har betydning for antallet af opladninger er konverteringsraten mellem powerbank og enheden. Det vil sige hvor mange procent energi, som telefonen modtager, af de mAh, som powerbanken afgiver. Gode powerbanks har en konverteringsrate på 85-90%.

Det er derfor kun muligt at give et cirka bud på, hvor mange opladninger du kan få fra en powerbank.

Hvor stor en kapacitet har telefoner og tablets?

For at kunne give et cirka bud på, hvor mange opladninger du får fra en powerbank, er det nødvendigt at kende kapaciteten på din telefon eller tablet. Disse kan variere noget, så du kan kun finde cirkatal her. Det er dog altid en mulighed at google din nuværende telefon eller tablet, så du kan finde den præcise kapacitet.

Hvis du har en nyere smartphone, bør du som udgangspunkt regne med, at den har en kapacitet på omkring 3000 mAh. Er den ældre vil dette tal være lavere, mens visse telefoner også kan have en større kapacitet.

Hvis du har en tablet bør du forvente, at kapaciteten er på omkring 9.000-12.000 mAh. Hvis du har en minitablet vil dette tal naturligvis være en del lavere og muligvis kunne lige på 5.000-6.000 mAh.

Som tidligere nævnt kan disse tal variere noget, så du kan eventuelt selv undersøge din specifikke telefon.