Vinterens sne og is bliver kun en fornøjelse for dit barn, hvis du finder den rette flyverdragt, som kan holde barnet tørt og varmt. Flyverdragter fås i alle prisklasser, og det er sjældent svært at finde en vandtæt flyverdragt, hvis blot den har tapede søm. Det kan dog til gengæld være svært at finde en flyverdragt, hvor huden stadig kan ånde, hvis man udelukkende kigger på de billigste modeller.

Herunder har vi samlet fem forskellige bud på gode flyverdragter til vinteren. Alle flyverdragter passer perfekt til den danske vinter, og kvaliteten er i top på dem alle. Der er garanti for, at dit barn kan holde varmen og holde sig tør, men samtidig er alle flyverdragterne også lavet i åndbare materialer, som gør, at dit barn kan bruge flyverdragterne i mange timer i træk.

Hvis du scroller forbi produkterne, kan du finde vores guide til at vælge den helt rigtige flyverdragt. Alle flyverdragter på denne liste er gode, men der er måske nogle specifikke ting, som du bør have med i dine overvejelser, når du vælger en flyverdragt. Alt dette kan du læse mere om i guiden, hvis du gerne vil forberede dig ekstra grundigt på købet af flyverdragt.

Produkter

 • 246,00DKK - Gå til Produkt

  Denne Mikk-Line flyverdragt er produceret i 100% polyamid, som gør den særdeles holdbar til blandet leg på legepladsen. Den har et dejligt fleece indtræk, som gør det nemt at holde varmen i flyverdragten, og den kan beskytte imod kulde helt ned til 15 graders frost.

  Af hensyn til sikkerheden er denne flyverdragt også udstyret med en aftagelig hætte, men i modsætning til mange andre flyverdragter er hætten sat fast med velcro, hvilket blandt andet gør det nemmere for barnet selv at tage hætten af og på.

  Flyverdragten er vandtæt og vindsikker, og dit barn bliver holdt dejlig tør af den elastiske kant, som findes ved både hænder og ankler og forhindrer, at der kan trænge fugt ind gennem disse åbninger, når barnet leger udenfor. Derudover har flyverdragten også fodstropper i gummi, som kan trækkes ned omkring barnet vinter- eller gummistøvler for at sikre, at buksebenene ikke glider op under vild leg.

  Mikk-Lines flyverdragt er en fremragende flyverdragt, som holder rigtig godt på varmen. Den kan maskinvaskes, men du skal dog være opmærksom på, at den ikke tørres i tørretumbler. Hvis du ønsker en flyverdragt med denne funktion, kan det være, at du skal se nærmere på én af de øvrige dragter på denne liste. Det kan være nyttigt at kunne smide en flyverdragt i tørretumbleren, hvis barnet kun har ét sæt overtøj til vinterhalvåret.

  Detaljer om Mikk-Line flyverdragt i lys lilla

  • Vandtæt med et vandsøjletryk på 8.000 mm
  • Åndbar med en åndbarhed på 5.000 gram
  • Tapede søm i hele flyverdragten
  • 100% polyamid
  • Fås i forskellige farver
  • Kuldebeskyttelse ned til -15 grader
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  200,00 46,00 246,00 Gå til butikken
 • 449,98DKK - Gå til Produkt

  Hulabalu Flyverdragt m. fleece i sort og turkis er en super smart flyverdragt, som har rig mulighed for tilpasning. Flyverdragtens hætte er aftagelig ved hjælp af nemme trykknapper, og derudover kan hætten også justeres ved hjælp af velcrobånd. Der er ligeledes også velcro ved ærmekanterne, så det er muligt at spænde ærmekanterne ind. Derudover har ærmerne også et praktisk snefang og elastikkanter, som er foret med fleece. Buksebenene har ligeledes også snefang, og der er smarte gummistropper, som kan sættes fast under gummistøvlerne, så buksebenene ikke glider op.

  Denne flyverdragt fra Hulabalu er designet til både at være nem at få på, men samtidig har der også været fokus på at skabe en flyverdragt, som ikke kan gå op ved et uheld. Flyverdragten åbnes foran, hvor den h lynlås med indvendig vindstolpe, som beskytter mod kold vind og lignende. På ydersiden er der en flap, som kan lukkes med velcro for at give optimal beskyttelse i forhold til fugt. Ligeledes har buksebenene også et hver en praktisk trykknap, som gør det nemmere at få trukket flyverdragten udenover støvlerne.

  Hulabalu Flyverdragt m. fleece i sort og turkis har en lommer i siderne, og der er også en lomme på brystet, som har påsyede reflekser. Der sidder ligeledes også reflekskanter ved ærmerne og buksebenene for at øge trafiksikkerheden på mørke vinterdage.

  Flyverdragten har en god pasform, og der sidder en bred og behagelig elastik i livet, som forbedrer pasformen yderligere. Flyverdragten er desuden også forstærket på numsen og knæene, da disse dele af flyverdragten ofte bliver slidt først. Det er desuden også værd at nævne, at Hulabalu Flyverdragt m. fleece også fås i sort og pink.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  449,98 0,00 449,98 Gå til butikken

Sådan vælger du den rette flyverdragt

Der er mange ting, som du skal overveje, når årets flyverdragter til ungerne skal købes, og det kan være svært at huske det hele. Herunder har vi samlet nogle af de vigtigste faktorer, som du skal have med på din tjekliste, når du skal købe flyverdragt. En god flyverdragt kan holde dit barn varmt hele vinteren, og derfor er en god flyverdragt et must, hvis dit barn skal kunne nyde vinterens kulde med leg i sneen.

Flyverdragtens størrelse

Størrelsen er et vanskeligt spørgsmål, når der gælder flyverdragter, for man vil gerne have en flyverdragt, hvor der er plads til at barnet kan vokse, men samtidig må den ikke være for løs, så barnet drukner i den. Alt i alt kan det være en svær balance, men det kan være en god idé at vælge en flyverdragt, som har mulighed for at forlænge ærmer og ben, hvilket for eksempel er muligt med Isbjörn Penguin Winter flyverdragt.

Hvis du vil teste flyverdragtens størrelse, skal du mærke på det løse stof ved flyverdragtens skridt. Der skal cirka være nok stof til at kunne samle en håndfuld. På den måde er der plads nok i flyverdragten, så dit barn er komfortabelt og også har plads til et ekstra lag tøj indenunder.

I forhold til flyverdragtens størrelse er det desuden en god idé, hvis den har tilpasningsmuligheder. En bred elastik i livet kan for eksempel være særdeles praktisk, hvis den kan justeres efter behov.

Flyverdragtens hætte

En flyverdragt bør have en aftagelig hætte af hensyn til barnets sikkerhed. Af hensyn til risikoen for kvælning, er det vigtigt, at hætten ryger af, hvis barnet hænger fast i hætten. Dette er også årsagen til, at du enten skal vælge en flyverdragt med trykknapper eller velcro, mens bånd og lignende er en rigtig dårlig idé.

Den aftagelig hætte er også en fordel i forhold til at tilpasse flyverdragten. I nogle dele af året kan det være rarere for barnet at have en flyverdragt uden hætte.

Flyverdragtens slidstyrke

En blød flyverdragt i stof kan være rigtig dejlig for småbørn, som stadig bruger barnevogn og primært skal have en behagelig flyverdragt. For ældre børn er slidstyrken dog en vigtig faktor, for når først et barn løber og leger, kan en flyverdragt hurtig blive slidt.

Det er en rigtig god idé at vælge en flyverdragt i slidstærkt nylon, og derudover er det også en god idé, hvis flyverdragten har forstærkninger på knæ og bagdel, da disse dele af flyverdragten hurtigst bliver slidt op.

Derudover er det også en god idé, hvis flyverdragtens søm er beskyttet af tape. Dette gør både flyverdragten mere vandtæt, men derudover bliver den også mere holdbar.

Flyverdragtens isoleringsevne

En flyverdragt er kun god, hvis den kan holde dit barn tørt og varmt, så isoleringsevnen er naturligvis en ufatteligt vigtig faktor. Her er tapede søm også en stor fordel, da det forhindrer, at der kan trænge fugt ind igennem syningerne på flyverdragten. Derudover er det også en kæmpe fordel, hvis flyverdragtens lynlås er beskyttet af en flap med knapper, så der heller ikke kan trænge vand ind her.

Flyverdragtens for er også en vigtig faktor, og det kan umiddelbart virke fristende at vælge en flyverdragt med vamset for, da det er dejlig blødt. Du bør dog overveje i stedet at vælge en flyverdragt med glat stof i arme og ben, da denne type af flyverdragt er nemmere at komme i, hvis dit barn selv skal klæde sig på.

Billige flyverdragter kan sagtens være udmærkede i forhold til at holde dit barn varmt, men disse flyverdragter har ofte en dårlig åndbarhed. Dette kan blive problematisk ved længere tidsrum med leg, hvor dit barn nemt kan få behov for at komme af med overskydende varme. Du kan eventuelt overveje at købe en billig flyverdragt som reserveflyverdragt, men det er en god idé at vælge en lidt bedre flyverdragt til hverdagen i børnehaven.

Andre ting

Flyverdragter her almindeligvis én lynlås, men det kan være en god idé med to lynlåse i en flyverdragt til yngre børn. To lynlåse vil gøre det nemt at åbne flyverdragten og for eksempel lægge den på en seng, når barnet skal klædes på. For ældre børn er det dog i højere grad en fordel med én lynlås, så barnet har nemmere ved selv at klæde sig på.

Derudover er det også en god idé at vælge en flyverdragt med stropper ved fødderne. Disse stropper sættes normalt nedenunder vinterstøvlerne og forhindrer, at buksebenene kryber op, når der leges udenfor. Du bør dog kontrollere at disse stropper er kraftige, for de bliver udsat for rigtig meget slid og kan nemt gå i stykker, hvis de ikke er kraftige.