For kaffeelskeren og kaffeentusiasterne er det sjældent godt nok med den hurtige pose færdig kværnet kaffe fra det nærmeste dagligvarehus. Her skal der kæles lidt ekstra for kaffen, og så må man ikke gå ned på udstyr hvis det skal gøres korrekt. Der er flere skridt eller stadier man skal igennem for at finde den helt rigtige kaffe, og her taler jeg både om bryggemetoden, bønnerne og ristningen. Det kan tage tid at finde det helt rigtige, men det er spændende rejse og du må ikke haste dig igennem den.

I denne artikel vil vi vise dig nogle af de kaffekværn modeller, som du kan bruge når du bevæger dig igennem ud på dette lille eventyr.

Produkter

 • KitchenAid Artisan kaffekværnen er i kategorien ”designer-kaffekværn” hvilket også afspejles i den høje pris sammenlignet med de andre kaffekværne på markedet. Den er lavet i metal og fås i mange forskellige farver så den passer perfekt ind i dit køkken. Med materialet i metal får kværnen her en vægt på 5,40 kg, så den er ikke i den mobile klasse.

  Maskinen kan indstilles i 15 forskellige niveauer af finhedsmaling. På den måde er du altså ret godt stillet til enhver brygning. Der kan altså kværnes til alt fra espresso til stempelkaffe. Det skal dog siges at hvis man er lidt kaffe entusiast og har helt specifikke ønsker til sin espresso, bør man investere i en espressokværn.

  Beholderen kan indeholde ca. 200 gram kaffebønner, og kammeret til det malede kaffe kan rumme næsten 250 gram kaffe. Kammeret til malet kaffe tåler vaskemaskine.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  1.697,00 1.697,00
  Gå til forhandler
  Coop.dk 1.799,00 1.799,00
  Gå til forhandler
 • Kaffekværnen fra OBH Nordica er lille, simpel og dejlig nem at bruge. Den har ni forskellige indstillinger så du får finhedsgrad der passer til den kaffe du skal brygge og giver den smag du bedst kan lide.

  Ud over de ni indstillinger til finhedsgraden kan der også indstilles hvor stor en portion du ønsker. Portion størrelsen varierer mellem to til tolv kopper. Maskinen er kompakt og fylder derfor ikke mere end nødvendigt på dit køkkenbord. Den kan derfor klart anbefales til dig som mangler køkkenplads, men ikke vil slippe den gode kaffeoplevelse som friskkværnet kaffe bringer med sig.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 600,00 600,00
  Gå til forhandler
 • 479,00DKK - Gå til Produkt

  Det norske mærke Wilfa har de seneste år sat sig rigtig godt på markedet for køkkenmaskiner og når det kommer til kaffemaskine og tilbehør holder de sig helt i top. Wilfa kaffekværn er blandt de mest populære da fungere rigtig godt til kaffe i det daglige. Den kan indstilles til at male kaffebønnerne grove til french press (stempelkande) og fint til mokka. Når det kommer til espresso malet er den ikke helt perfekt, men det er ikke umuligt. Måden hvorpå du vælger din formalingsgrad er nem og bruger venlig. Alt du skal gøre er at dreje det kammer som bønnerne ligger i, indtil der står navnet på den type kaffe du ønsker at brygge. Herefter indstilles timeren på den ønskede tid og du trykker på start knappen. Sekunder går, kværnen kværner og du har dine færdig malede kaffe klar.

  Wilfa’s kaffekværn er lavet i en flot og stilrent design og fås i to udgaver, metalik grå og blank sort. Placeringen af input kammer, kværn og output kammer er placeret bedre end set hos andre lignende maskiner. Det indvendige design er sat sådan op at du ikke behøver bekymrer dig om samlinger af støv rester som senere kan forsage problemer. Kammeret til de hele bønner kan tages ved rengøring og maskinen kræver minimal vedligeholdelse.

  Den mat sorte Wilfa kaffekværn er en nyere version end den metalik grå, og har derfor nogle få opgraderinger. Herunder en lille motor opgradering som gør det muligt for selve kværnen at køre ved lavere omdrejninger og derved male dine bønner uden at opvarme dem. Dermed holder din kaffe på mere af smagen.

  Wilfa Kaffekværn får herfra titlen som Bedst til Prisen!

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Coop.dk 479,00 479,00
  Gå til forhandler
  789,00 789,00
  Gå til forhandler
 • Bodum er blandt de mest kendte danske mærker når det kommer til køkkenmaskiner og specielt udstyr til kaffe og nok bedst kendt for deres klassiske stempelkande i glas. Siden firmaets start i 1944 er firmaet flyttet til Schweiz og deres produktion flyttet til Portugal.

  Bodums Bistro kaffekværn er flot designet og fås i flere farvekombinationer. Den kan indstilles og kværne kaffe til alle tænkelige kaffetyper, altså alt lige fra den grove stempel kaffe til den fine espresso malede kaffe.

  Selvom kaffe kværnen er i plast med en silikone belægning er kvaliteten ikke plastikagtig. Kammeret til bønner er i klar plast, mens selve opsamlingskammeret er i glas. At opsamlingskammeret er i lavet i glas sørger for kaffen ikke binder sig til kammerets sider.

  Maskinen maler perfekt kaffe til den almindelige kaffebruger. Kværnen er af god kvalitet og du kan forvente en god formalingsgrad til filter, stempel og lignende, dog kan der være lidt problemer med at få malet kaffen fin nok til espresso.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  1.199,00 1.199,00
  Gå til forhandler
 • Du kender med garanti Moccamaster for deres kaffemaskiner. De har flere år fået ros for deres klassiske design, effektivitet og funktionalitet. Derfor er det selvfølgelig oplagt for Moccamaster at lave en kaffekværn til deres fantastiske kaffemaskiner.

  Kaffekværnen fra Moccamaster er lavet i et design som matcher den klassiske Moccamaster kaffemaskine, altså det blanke metalliske udseende. Der er senere kommet andre designs til kværnen så den også matcher de nyere modeller.  Kværnen kan enten monteres på væggen eller placeres på en stander.

  Kammeret til bønnerne er lufttæt og du kan derfor opbevare dine kaffebønner heri, og kværne dem lige før brug. Til kværnen her medfølger et standard filter som selvfølgelig passer i din Moccamaster.

  Moccamasters Kaffekværnen er et must for dig der i forvejen ejer en Moccamaster kaffemaskine og ønsker et flot og stilrent design.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  1.079,00 1.079,00
  Gå til forhandler

Få mest ud af dine bønner

For at lave en god kop kaffe, opnås det bedste resultat ved at købe friskristede bønner og så kværne dem selv, lige før kaffen skal laves. Når du køber hele bønner i stedet for de formalede vil du ofte opleve at din kaffe er mere aromatisk og mere smag. Så hvis du elsker din kaffe, anbefaler vi at du tager dig tiden til at male bønnerne lige før brygning.

Formalingsgrad og bryggemetoder

Hvorvidt dine kaffebønner skal males fint eller groft, kommer an på bryggemetoden du vælger. Det er her bryggemetoden som bestemmer hvor længe vandet har mulighed for at trække smagen fra dine bønner. Kort sagt kan det opgøres sådan:

 • Stempelkaffe; Lang brygning; Grovmalet
 • Filter; Mellem brygning; Medium malet
 • Mokkakande; Kort; Finmalet
 • Espresso; Kort; Ekstra finmalet

Spændet mellem grov- til finmalet er ikke det som afgør hvorvidt din kaffe bliver mild eller stærk, det afgøres nemlig af din bryggemetode og mængden af kaffe du tilsætter. Formalingsgraden har mere at gøre med sødme og syrlighed i din kaffe. Den grovemalede, som oftest bruges til stempelkande eller french press, er i den søde ende i mens at den fintmalede, altså mokka og espresso, oftest er mere skarp og syrlig. Så hvis du ønsker mere kraft i kaffen skal du altså tilføje mere eller se dig efter muligvis en anden ristning.

Tre Forskellige kværntyper

Blandt kværntyper er findes tre forskellige. Der er den gode gamle kaffekværn, som nok oftest i dag bliver brugt til sommerhus pynt. Den har et håndtag i toppen, et lille rum til bønner og en bakke i bunden hvor den færdig malede kaffe ender efter flere minutters hård træning. Nogle kalder også den kværn for deres morgentræning.

Udover den gamle kaffekværn er der Blad kværnen og burr kværnen.

Blad kværnen minder måske lidt om en lille blender. Den er ofte plads venlig og har ikke mere plads i sig end til en enkelt kande kaffe. Måden den kværner på at du holder inde på en knap i intervaller og vurdere så selv hvornår kaffen har den rigtige konsistens til den bryggemetode du ønsker. Her er det vigtigt at du ikke bare holder inde på knappen, da klingerne varmer bønnerne op som de kværner bønnerne. Bliver der for varmt i kammeret hvor bønnerne males, risikere du at kaffens olie fordamper og de mister smagen.

Som tommelfingerregel kan du regne med at grovmalet portion tager 7-10 sekunder, mediummalet tager 10-14 sekunder og en finmalet portion tager 15-20 sekunder. Det skal dog nævnes at det ikke kan anbefales at benytte denne kværntype til at male mokka- eller espresso kaffe med Blad kværnen. Det er sjældent en ensartet formaling og det er afgørende når du skal bruge finmalet kaffe til de korte brygninger.

Burr kværnen giver dig mulighed for at vælge formalingsgraden af dine bønner inden du trykker start. Burr kværnen koster gerne lidt mere end blad kværnen, men til gengæld får du samme resultat hver gang og du behøver ikke tænke på om de skal have et tryk ekstra eller om kammeret bliver for ophedet. Burr kværnen er også i stand til at formale dine kaffebønner så de kan bruges til både mokkakande og espressomaskinen.