Hvis man står i en situation, hvor man akut har brug for penge, så er det ikke sikkert, at man ligefrem vader i gode muligheder. Det kan være noget nær umuligt, at få bankerne til at punge ud og det er altid en dårlig idé, at låne penge af sin familie eller sine venner. Men hvad stiller man så op? For kreditorerne vil bestemt ikke vente og det er så belastende, at skulle betale rykkergebyrer og blive truet med inkasso.

En mulighed kunne være, at man optager et kviklån, der hurtigt og nemt kan hjælpe en med, at dække uforudsete udgifter. Man er jo ikke selv herre over, hvor når de forskellige udgifter rammer, så det er rart at kunne have en hurtig vej ud. Man skal dog være sikker på, at det er den rette løsning og at alle andre løsninger er afprøvet, for det kan være en risikabel og dyr fornøjelse, hvis man ikke overholder de krav der stilles.

Men før man bare kaster sig ud på internettet og finder det første, det bedste kviklån, så kan det være en rigtig god idé lige at tjekke lidt op på tingene således, at du kan finde det mest hensigtsmæssige og billige lån til netop ens behov. Vi har for at gøre det nemmere for alle, lavet en oversigtstabel over de mest udbredt og populære lånudbydere. Så kan man selv sammenligne og finde det lån, som opfylder de behov, som man måtte have.

 

Lånudbyder Lånebeløb Min. ÅOP
VIVUS.dk 100 – 7.000 19%
lånlet 3.000 – 75.000 16,9%
ferratum 500 – 15.000 10%
lendon 100 – 10.000 0%
zaplo 5.000 – 20.000 8%
minifinans 500 – 12.000 688,69%
turbolån 100 – 10.000 18%
gokredit 3.000 – 6.000 0%
Santander 10.000 – 100.000 9,95%
Hotlån 3.000 – 75.000 14,71%

 

Som man meget hurtigt kan se, er der en enorm forskel på de forskellige lån. Men bare fordi, at et lån umiddelbart virker til, at være en rigtigt billig løsning, så skal man ikke springe i med begge ben. Besøg de enkelte lånudbyderes hjemmesider og læs betingelserne grundigt igennem før du låner, ellers kan du risikere at ende i en uhensigtsmæssig situation, hvor gælden løber løbsk.

Kviklån er nemme lån

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det er nemt at låne penge i dag. Man behøver jo blot gå en tur online og finde en lånudbyder, der garanterer et hurtigt svar og så ansøge. Det er hele ideen med kviklån, at man får et svar på få timer og har pengene på kontoen allerede dagene efter. Når der er tale om kviklån, så vil det typisk være mindre beløb selvom det er muligt, at optage meget store lån. Man skal dog være meget opmærksom på de høje renter.

Den absolut største fordel ved et kviklån er, at der ikke stilles nogen krav til en som låner. Man skal blot være over 18. Står man i RKI, så er det ikke noget problem. Har man gæld i forvejen, så er det okay. Man kan optage lånet med det samme og få svar på rekordtid.

Det er dog ikke helt uden ulemper, men disse er ikke noget problem, hvis man blot er opmærksom på dem fra begyndelsen. Kviklån har oftest en meget kort løbetid, så de skal betales tilbage i en fart. Fordi at lånet løber så kort tid, er renten oftest meget høj. Långiver skal jo tjene penge, hvilket siger sig selv. Men manglen på sikkerhed er også en faktor i den høje rente. Der er nødvendigvis en vis risiko når man låner penge ud til gud og hvermand, derfor sørger man for at stille skrappe krav. Der er ikke nogen fast ejendom, biler eller værdigenstande, som långiver kan gøre udlæg i. Dette gør at långiver må kompensere med en høj rente og et oprettelsesgebyr.

Kviklån er en glimrende løsning, hvis du har en uventet udgift. Det er en dyr løsning, men den er nemt og hurtig. Vær dog opmærksom på, at du aldrig bør optage ny gæld, for at afbetale gammel gæld, da dette faktisk er ulovligt.

Kviklån uden sikkerhed og uden om banken

Når man første gang opdager, at man har brug for at låne penge, så er det første man tænker på jo nok at gå en tur i banken og ansøge om et lån. Men hvis man vælger den løsning, så skal man dog være forberedt på, at få hele sin økonomi kulegravet og gået grundigt efter i sømmene. Bankerne er nemlig blevet meget forsigtige med at låne penge ud. De gennemgår alt lige fra dine lønsedler og bankkonti, til din årsopgørelse og meget mere.

Det kan være en noget voldsom oplevelse, at få sin økonomi udstillet på den måde, og der er endda ikke nogen garanti for, at de låner dig pengene alligevel. Banken gør dette, for at få et overblik over din kreditværdighed, så den har en mulighed for at få pengene tilbage igen på et tidspunkt. Men selv hvis du har en sund økonomi, der sagtens vil kunne klare de afdrag du har, så kan du stadig risikere at få et klart nej fra banken.

Hele problemet med at låne penge i banken er, at banken sjældent viser særlig stor forståelse for din personlige situation. Det er trodsalt en forretning, der lever af at få penge i kassen, og det betyder at de lever af gode betalere, der låner penge og betaler dem tilbage igen. Med renter. Men efter finanskrisen, der jo ellers er forbi for længst, har bankerne fået en lærestreg og låner nu meget nødigt penge ud til folk, de ikke kender ud og ind.

Det betyder, at du kan forbedre din chancer for at låne af banken, hvis du har fast ejendom eller andre værdier, som banken kan gøre udlæg i, hvis du skulle begynde at svigte dine forpligtelser. Det siger nok sig selv, at du ikke har en jordisk chance, hvis du skulle være så uheldig at være registreret i RKI som dårlig betaler. I så fald burde du nok slet ikke forsøge, at låne penge i det hele taget.

Men hvis det er kritisk, så kan du undgå banken og i stedet ty til et kviklån, for der behøver du ikke stille nogen sikkerhed, eller få kulegravet hele din økonomi. Lånudbyderne blander sig ikke det mindste i dine personlige sager, men er der blot for at give dig en vej ud af en træls situation, når du står og har brug for det.

Undgå at låne af dine familie og dine venner

For mange danskere, der har fået uforudsete udgifter, har det ofte været en løsning, at kontakte familie og venner for få et lille lån. Det virker jo ganske oplagt, da man sjældent behøver, at bekymre sig om renter og strenge deadlines på afdragene. Man kan aftale i ro og mag, hvordan afdragene skal foregå og hvor ofte de skal forfalde. Desuden er det oftest mindre beløb, som man låner af familien, så det er ikke nogen byrde for dem, at låne de penge ud. Selv hvis uheldet er ude og man misser et afdrag, så sker der jo ikke noget alvorligt ved det. I hvert fald ikke i forhold til i banken. Eller det er i hvert fald hvad vi går og fortæller os selv.

Virkeligheden er dog oftest en hel anden. Der er en meget stor ulempe ved at låne penge af familie og venner, som alt for mange ikke er opmærksom på. Det kan meget nemt ende med at skabe splid og være en kile, der maser sig ned mellem jer og skaber dårlig stemning.  Hvis man ikke afbetaler på lånet som man har aftalt eller endnu værre, bare smider penge, der skulle gå til alvorlige udgifter ud på sjov og spas, så kan långiveren hurtigt begynde, at blive en smule negativ. Man vil jo ærgre sig over at låne penge ud til et uansvarligt individ, der udnytter ens venlighed. Det kan også være, at de selv ender i en situation, hvor de har brug for penge, og så er det belastende, at have lånt dem ud.

Man bør helt generelt undgå at låne penge af familie og venner, for det er kun penge og de er ikke værd at risikere det gode forhold på. Alt for mange venskaber og familier er blevet splittet på grund af økonomiske sager, hvilket er en skam og bør undgås. Lån derfor kun af familien, hvis der ikke er andre muligheder og sørg for, at få dem betalt tilbage i en fart.

Men drejer det sig om et beløb, som du alligevel vil kunne betale tilbage hurtig, hvorfor så overhovedet ulejlige familie og venner? Du kan gå online og få et kviklån, der bliver godkendt i løbet af få timer og pengene kan stå på din konto de dag i morgen. På den måde er der ingen gode forhold, der bliver sat på spil og hvis du har en økonomi, der generelt er sund, kan du jo hurtigt betale lånet tilbage igen.

Tag et hurtigt lån af de rette grunde

Rigtigt mange danskere optager kviklån for at benytte det til forbrug. Umiddelbart lyder det som en dårlig idé, men faktisk er der ikke noget i vejen med det, så længe man sørger for, at have en sund økonomi. Man skal blot sikre sig, at man kender til betingelserne og de eventuelle udgifter, der er ved et kviklån. Det er nemlig ikke altid, at det er de høje renter værd. Hvis man føler at renterne er et nummer for høje, så kan det være en rigtigt god idé at udsætte det lidt. Man kan jo spare sammen til sit forbrug, men måske er det et specifikt udsalg, der varer i en kort periode eller også er man bare en smule utålmodig.

Uanset hvad, så er det op til den enkelte, at låne fornuftigt således, at man ikke ender i en uheldig situation. Mange mener, at det er de høje renter værd, at få en genstand med det samme, så det kan være svært at rådgive om. Hvis man f.eks. går og drømmer om den nyeste smartphone, så bør man overveje om man skal købe den kontant eller på afbetaling. Den afbetaling som teleselskabet tilbyder er nemlig ofte langt dyrere end visse lån, så det kan nu og da betale sig at tage et kviklån, trods renterne.

Før du overhovedet begynder at overveje et lån, så kig engang på din økonomi. Er den sund og stabil? Har du fornuftige vaner? Det er nemlig en rigtig dum idé at optage forbrugslån, blot for at sponsorere et overforbrug, som du måske har haft i lang tid. Hvis du simpelthen bruger for mange penge, hver eneste måned, så er et kviklån ikke de du har mest brug for, det er snarer en bankrådgiver, der kan hjælpedig med at få overblik over din økonomi.

Det er også meget vigtigt, at du har forstået, hvor meget du skal betale tilbage hver måned og hvorfor. Ikke bare kigge på tallene og tænke ”Det er sikkert fint”. Sørg for at læse låneaftalen grundigt og forstå, hvorfor du skal afdrage som du skal. Mange låner uden at være klar over, at oprettelsesgebyret lægges oven i lånet og derfor skal man også betale renter af dette. Som vi tidligere har nævn, så bliver kviklån rigtigt dyre, hvis man ikke sørger for at betale dem tilbage. Dette kan ikke understreges kraftigt nok, da det meget hurtigt kan løbe løbsk og så står man med håret i postkassen.

Vær sikker på at din økonomi er sund og stabil, og at den kan klare de månedlige afdrag på gælden. Gør du det, så kan det ikke gå helt galt og de uforudsete udgifter, der tvang dig til at tage et kviklån, er blot et forbigående irritationsmoment. Sejler din økonomi derimod fuldstændig og du har konstant underskud på kontoen, så bør du holde dig fra enhver type lån og i stedet tage en grundig snak med en økonomisk rådgiver.

Studerende og lån

Når det kommer til penge, så er de danske studerende nogle af dem, der har færrest. SU er en glimrende løsning, men desværre rækker den ofte ikke til meget mere end husleje, og så er der jo ikke plads til meget mere. Man kunne naturligvis tage et job, men hvis man i forvejen er 8 timer i skole om dagen, har lektier, der skal laves om aftenen og desuden skal have tid til søvn, så er der ikke megen tid til et job også.

Derfor er der flere og flere studerende i Danmark, der er begyndt at optag lån, for at kunne få dækket deres udgifter. Dette er oftest i form at et SU-lån, der er tilgængelig for SU-modtagere og har en meget lav rente. Men det er stadig ikke altid, at det er nok, hvis man gerne vil have en ny telefon, eller vil afsted på sommerferie. Så derfor er der mange studerende, der er begyndt med kviklånene. Det er en hurtig og nem måde, at skaffe lit ekstra penge på og, da der med SU og SU-lån er nogenlunde styr på økonomien, så er afdragene ikke det helt store problem.

Det er naturligvis en ganske dyr løsning med kviklånene, men som studerende står du ofte til at få et rigtigt god job bagefter, så der sker ikke så meget, hvis man har en smule gæld, når man er færdig med studiet. Det er desuden ikke kun til sjov og spas, at de studerende låner penge. Hvert eneste semester, skal der anskaffes nye studiebøger og det er en dyr fornøjelse, da disse bøger ofte er meget kostbare. Så et kviklån kan ofte være redningen.

Som for alle andre der tager kviklån er det vigtigt, at man tænker sig grundigt om, så man ikke ender med håret i postkassen og renteudgifter, der løber løbsk. Hav hovedet med dig og sørg for, at din økonomi kan klare de udgifter der er forbundet med kviklån, så skal det nok gå alt sammen.

Kviklån er kommet for at blive

Trods det blakkede ry og de dårlige betalere, der er med til at ødelægge det for alle, så er kviklån en ting, der hører fremtiden til. Vi lever i et samfund, hvor tingene skal gå stærkt og det gælder også, når det kommer til penge.

Vi vil ikke vente i månedsvis på at banken får fingeren ud og godkender et lån, og desuden er det grænseoverskridende, at skulle blotlægge hele sin økonomi, bare for at låne et mindre beløb. Kviklånet er en hurtig, nem og effektiv løsning, hvilket kendetegner den tid vi lever i. Så længe man tænker sig om og er forberedt på betingelserne, så er det en glimrende løsning.