Det er intet bedre end duften af nyslået græs, men hvis man er haveejer, så følger der desværre almindeligvis en del arbejde med duften. Nogen elsker havearbejde, mens det for andre er en pligt, som skal overstås. Hvis havearbejde ikke er din kop te, er det muligt at du skal overveje en robotplæneklipper, som kan holde græsplænen pæn for dig. Her på siden kan du læse vores guide til at finde den rette robotplæneklipper til din have.

Udviklingen indenfor robotplæneklippere

Robotplæneklippere har efterhånden været på markedet i en del år, men de er først blevet almindelige indenfor de seneste år. Det skyldes, at der er sket en forbedring af teknologien på området, som har skabt store forbedringer på de nyere modeller af robotplæneklippere.

Ud over en teknologisk udvikling er robotplæneklippere også sket en prisudvikling på området. Robotplæneklippere er faldet i pris, og det gør det til en mere oplagt investering i mange danske hjem, hvis der alligevel skal købes en ny plæneklipper.

Hvis man er førstegangskøber af en robotplæneklipper, kan det være en enorm udfordring at finde den rette robot. Der er dog 5 mærker, som ofte bliver nævnt, når det handler om at finde de bedste robotplæneklippere, og det er Smart G-force, Robomow, Worx, Gardena og Bosch.

Produkter

 • 6.550,00DKK - Gå til Produkt

  Robomow er en ekspert, når det kommer til robotplæneklippere og én af de få producenter, som udelukkende fremstiller robotplæneklippere. Det adskiller dem markant fra andre producenter, der også fremstiller et bredt udvalg af andre haveredskaber. Robomows ekspertise indenfor robotplæneklippere har gennem tiden indtjent dem mange priser, hvilket har placeret dem solidt som en ekspert på området.

  Om Robomow RC304U

  Robomow RC304U er en unik robotplæneklipper med et lækkert og stilrent design, som gør den til en fornøjelse at se på. Robomow RC304U er en stærk og hurtig robotplæneklipper, der kan klare de fleste opgaver, som den bliver stillet overfor.

  Robomow RC304U er udstyret med en unik funktion til kantklip, som er med til at give en perfekt slået græsplæne. Kantklipfunktionen er især effektiv til at ordne de små detaljer, som gør en stor forskel i sidste ende.

  Vælger du denne robotplæneklipper får du en model, som er kraftig og dermed kan klare græsslåningen på et par timer. Plæneklipperen kan styres fra Robomows App, som også gør det muligt for dig at overvåge plæneklipperen, mens den arbejder. Dermed er det muligt for dig at få ordnet græsplænen, uden at du behøver løfte en finger.  Med appen er det muligt at sammensætte personlige præferencer for plæneklipningen, og du har også mulighed for at afbryde en programlagt klipning. Endeligt har robotten også sensorer, der betyder, at den ikke kører ud i regnvejr, så den bliver ødelagt.

  Produktspecifikationer

  • Lydniveau (dB): 69 dB
  • Vægt: 11,1 kg.
  • Højdejustering: 15-60 mm
  • Køretid: 45-50 min.
  • Opladningstid: 50-70 min.
  • Maks plænehældning: 36 %
  • Arbejdsareal: Op til 1000 m2
  • Anbefalet arbejdsareal: 500 m2
  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  6.750,00 6.550,00
  Gå til forhandler

Gode råd til valg af plæneklipper

Der er mange muligheder, når man skal vælge sin plæneklipper, og det kan gøre det svært at vælge. Der er faktorer, som man bør være opmærksom på, og dem kan du læse mere om her. Ved at følge nedenstående råd øger du dine chancer for at få den optimale robotplæneklipper til din græsplæne.

Korrekt kapacitet

De ovenstående modeller af robotplæneklippere har alle et anbefalet arbejdsareal, og det er en god idé at have denne værdi i tankerne, når man vælger din plæneklipper.

Der er valgt et anbefalet arbejdsareal, som er lavere end plæneklipperens kapacitet, og dette er gjort for at undgå overkapacitet. Hvis du eksempelvis vælger en plæneklipper, som har din plænes størrelse som makskapacitet, så vil du få en plæneklipper, som kører konstant. Dette kaldes overkapacitet og er ikke optimalt, hvis du eksempelvis gerne vil have, at plæneklipperen holder pause, når du selv opholder dig i haven.

Med andre ord er det vigtigt at huske på, at plæneklipperen hellere må have for stor kapacitet end for lille – ellers risikerer du, at du selv skal ud i haven og slå plænen efter med græsslåmaskinen, og så forsvinder meget af idéen med en robotplæneklipper.

App eller ej?

Nogle robotplæneklippere har deres egen app, mens andre ikke har. Hvis du er glad for teknologi og gadgets, så vil du sikkert sætte pris på at have en robot med en app, så du selv kan administrere robotten ned til mindste detalje.

Er du omvendt ikke så glad for teknologi, så er det mere oplagt at vælge en mere ”gammeldags” robotplæneklipper, som ganske enkelt tændes ved at trykke på en knap.

Det er vigtigt at nævne, at du kan indstille længden på græsset ved begge typer af robotter. Med andre ord er den eneste forskel, om du ønsker en app eller ej, så du kan styre den inde fra huset.

Din haves terræn

Terrænet i din have er en vigtig faktor, når du køber en robotplæneklipper, og her er det vigtigt at bemærke, at de forskellige brands har deres egne spidskompetencer.

Gardena er eksempelvis det oplagt mærke, hvis du har en ujævn græsplæne, der betyder at en robotplæneklipper kan blive udfordret med hensyn til terrænet. Det er desuden også vigtigt at holde øje med den maksimale plænehældning på de enkelte modeller, hvis man har en bakket have.

Har man en jævn plæne, som ikke stiller de store krav til plæneklipperen, så er der mere frit valg, når det kommer til plæneklipperen. Man skal bare stadig holde øje med, at den har den rigtige kapacitet i forhold til havens areal.

Andre gode råd

Robotplæneklippere er en fantastisk opfindelse, som gør det nemmere at holde styr på haven. Uheldigvis kan en robotplæneklipper også være til fare for havens dyr. Det anbefales derfor, at du ikke lader robotten køre om natten, hvor blandt andet pindsvin er ude. På den måde mindsker du risikoen for, at plæneklipperen skader et mindre dyr alvorligt.