Det er intet bedre end duften af nyslået græs, men hvis man er haveejer, så følger der desværre almindeligvis en del arbejde med duften. Nogen elsker havearbejde, mens det for andre er en pligt, som skal overstås. Hvis havearbejde ikke er din kop te, er det muligt at du skal overveje en robotplæneklipper, som kan holde græsplænen pæn for dig. Her på siden kan du læse vores guide til at finde den rette robotplæneklipper til din have.

Udviklingen indenfor robotplæneklippere

Robotplæneklippere har efterhånden været på markedet i en del år, men de er først blevet almindelige indenfor de seneste år. Det skyldes, at der er sket en forbedring af teknologien på området, som har skabt store forbedringer på de nyere modeller af robotplæneklippere.

Ud over en teknologisk udvikling er robotplæneklippere også sket en prisudvikling på området. Robotplæneklippere er faldet i pris, og det gør det til en mere oplagt investering i mange danske hjem, hvis der alligevel skal købes en ny plæneklipper.

Hvis man er førstegangskøber af en robotplæneklipper, kan det være en enorm udfordring at finde den rette robot. Der er dog 5 mærker, som ofte bliver nævnt, når det handler om at finde de bedste robotplæneklippere, og det er Smart G-force, Robomow, Worx, Gardena og Bosch.

Produkter

 • 13.999,00DKK - Gå til Produkt

  Gardena har mere end 20 års erfaring, når det kommer til robotplæneklippere. Derfor ved du også, at du får et gennemtests produkt, hvis du køber en robot fra denne producent. Gardena har en ekstremt høj kundetilfredshed, som især skyldes at deres plæneklippere giver en meget skånsom og jævn klipning.

  Vælger du en robotplæneklipper fra Gardena, så vælger du også en løsning, som er skånsom for miljøet. Alle robotplæneklippere er fremstillet på en miljøvenlig måde og er også miljøvenlige, når de er i drift.

  Om Gardena Smart Sileno +1600

  Gardena har to serier af robotplæneklippere, hvoraf Sileno-modellerne er speciallavet til den kvalitetsbevidste køber, som vil have en førsteklasses plæne.

  Gardena Smart Sileno +1600 er én af markedets absolut bedste robotplæneklippere. Den er udstyret på SensorCut systemet, der registrer plænens vækst. På den måde undgår du en plæne, hvor der er striber.

  Vælger du Gardena Smart Sileno +1600, så får du samtidig en yderst kraftfuld robot. Den kan klare op til 1.600 m2 og har et kraftfuld baghjulstræk, som gør den i stand til at klare kraftige hældninger. Robotten er desuden udstyret med en app, som både kan fås til Android og iOS, så du nemt kan styre den fra stuen.

  Hvis du også ejer andre robotter fra Gardena, er det værd at bemærke, at de alle kan styres fra samme app.

  Produktspecifikationer

  • Lydniveau (dB): 60 dB
  • Vægt: 9,8 kg.
  • Højdejustering: 20-60 mm
  • Køretid: 65 min.
  • Opladningstid: 60 minutter
  • Maks plænehældning: 35 %
  • Arbejdsareal: Op til 1.600 m2
  • Anbefalet arbejdsareal: 1.280 m2
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  13.999,00 0,00 13.999,00 Gå til butikken

Gode råd til valg af plæneklipper

Der er mange muligheder, når man skal vælge sin plæneklipper, og det kan gøre det svært at vælge. Der er faktorer, som man bør være opmærksom på, og dem kan du læse mere om her. Ved at følge nedenstående råd øger du dine chancer for at få den optimale robotplæneklipper til din græsplæne.

Korrekt kapacitet

De ovenstående modeller af robotplæneklippere har alle et anbefalet arbejdsareal, og det er en god idé at have denne værdi i tankerne, når man vælger din plæneklipper.

Der er valgt et anbefalet arbejdsareal, som er lavere end plæneklipperens kapacitet, og dette er gjort for at undgå overkapacitet. Hvis du eksempelvis vælger en plæneklipper, som har din plænes størrelse som makskapacitet, så vil du få en plæneklipper, som kører konstant. Dette kaldes overkapacitet og er ikke optimalt, hvis du eksempelvis gerne vil have, at plæneklipperen holder pause, når du selv opholder dig i haven.

Med andre ord er det vigtigt at huske på, at plæneklipperen hellere må have for stor kapacitet end for lille – ellers risikerer du, at du selv skal ud i haven og slå plænen efter med græsslåmaskinen, og så forsvinder meget af idéen med en robotplæneklipper.

App eller ej?

Nogle robotplæneklippere har deres egen app, mens andre ikke har. Hvis du er glad for teknologi og gadgets, så vil du sikkert sætte pris på at have en robot med en app, så du selv kan administrere robotten ned til mindste detalje.

Er du omvendt ikke så glad for teknologi, så er det mere oplagt at vælge en mere ”gammeldags” robotplæneklipper, som ganske enkelt tændes ved at trykke på en knap.

Det er vigtigt at nævne, at du kan indstille længden på græsset ved begge typer af robotter. Med andre ord er den eneste forskel, om du ønsker en app eller ej, så du kan styre den inde fra huset.

Din haves terræn

Terrænet i din have er en vigtig faktor, når du køber en robotplæneklipper, og her er det vigtigt at bemærke, at de forskellige brands har deres egne spidskompetencer.

Gardena er eksempelvis det oplagt mærke, hvis du har en ujævn græsplæne, der betyder at en robotplæneklipper kan blive udfordret med hensyn til terrænet. Det er desuden også vigtigt at holde øje med den maksimale plænehældning på de enkelte modeller, hvis man har en bakket have.

Har man en jævn plæne, som ikke stiller de store krav til plæneklipperen, så er der mere frit valg, når det kommer til plæneklipperen. Man skal bare stadig holde øje med, at den har den rigtige kapacitet i forhold til havens areal.

Andre gode råd

Robotplæneklippere er en fantastisk opfindelse, som gør det nemmere at holde styr på haven. Uheldigvis kan en robotplæneklipper også være til fare for havens dyr. Det anbefales derfor, at du ikke lader robotten køre om natten, hvor blandt andet pindsvin er ude. På den måde mindsker du risikoen for, at plæneklipperen skader et mindre dyr alvorligt.