Robotplæneklippere – En stor guide

Det er intet bedre end duften af nyslået græs, men hvis man er haveejer, så følger der desværre almindeligvis en del arbejde med duften. Nogen elsker havearbejde, mens det for andre er en pligt, som skal overstås. Hvis havearbejde ikke er din kop te, er det muligt at du skal overveje en robotplæneklipper, som kan holde græsplænen pæn for dig. Her på siden kan du læse vores guide til at finde den rette robotplæneklipper til din have.

Udviklingen indenfor robotplæneklippere

Robotplæneklippere har efterhånden været på markedet i en del år, men de er først blevet almindelige indenfor de seneste år. Det skyldes, at der er sket en forbedring af teknologien på området, som har skabt store forbedringer på de nyere modeller af robotplæneklippere.

Ud over en teknologisk udvikling er robotplæneklippere også sket en prisudvikling på området. Robotplæneklippere er faldet i pris, og det gør det til en mere oplagt investering i mange danske hjem, hvis der alligevel skal købes en ny plæneklipper.

Hvis man er førstegangskøber af en robotplæneklipper, kan det være en enorm udfordring at finde den rette robot. Der er dog 5 mærker, som ofte bliver nævnt, når det handler om at finde de bedste robotplæneklippere, og det er Smart G-force, Robomow, Worx, Gardena og Bosch.

Produkter

 • 8.999,00DKK - Gå til Produkt

  Bosch er et kendt mærke i de fleste danske hjem og bliver ofte forbundet med kvalitetsprodukter, hvilket også gør sig gældende, når det handler om robotplæneklippere.

  Robotplæneklippere fra Bosch adskiller sig især ved deres intelligente programmering, som giver en meget systematisk græsslåning i modsætning til andre robotter, som blot klipper på må og få.

  Bosch er kendt for sit velkendte, grønne design, som også går igen på deres robotplæneklippere. Denne farve passer særdeles godt ind i haven og gør robotten til en fornøjelse at kigge på, når den arbejder.

  Om Bosch Indego 350

  Bosch Indego 350 er en god robotplæneklipper, som hjælper dig med at holde styr på plænen igennem hele sæsonen. Den er udstyret med LogiCut, som registrerer plænens form, hvorefter den mest effektive klipperute bliver beregnet. Det betyder også, at robotplæneklipperen kan huske, hvor den tidligere har kørt, så plænen bliver flot vedligeholdt.

  Bosch Indego 350 er en intelligent robot, som ikke har den højeste kapacitet, men dog stadig giver en fantastisk klipning af plænen. Dette skyldes især de smarte funktioner, som robotten er udstyret med.

  Bosch Indego 350 kan ikke styres via en app. Hvis du ønsker denne funktion, skal du vælge Bosch Indego 350 Connect i stedet.

  Produktspecifikationer

  • Lydniveau (dB): ukendt
  • Vægt: 14 kg.
  • Højdejustering: 30-50 mm
  • Køretid: 30 min.
  • Opladningstid: ukendt
  • Maks plænehældning: ukendt
  • Arbejdsareal: Op til 350 m2
  • Anbefalet arbejdsareal: 200 m2
  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  8.999,00 8.999,00
  Warning: file_get_contents(https://api.trustpilot.com/v1/business-units/0?apikey=DWeRGSGopANMU5ZF08EF7VQAWn8ykAKd) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/gamerguru.dk/lavpristjek.dk/wp-content/plugins/trustpilot_api/trustpilot_api.php on line 83

  Warning: file_get_contents(https://api.trustpilot.com/v1/business-units/0/reviews?apikey=DWeRGSGopANMU5ZF08EF7VQAWn8ykAKd) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/gamerguru.dk/lavpristjek.dk/wp-content/plugins/trustpilot_api/trustpilot_api.php on line 92

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/gamerguru.dk/lavpristjek.dk/wp-content/plugins/trustpilot_api/trustpilot_api.php on line 95
  Gå til forhandler
 • 19.199,95DKK - Gå til Produkt

  Gardena har mere end 20 års erfaring, når det kommer til robotplæneklippere. Derfor ved du også, at du får et gennemtests produkt, hvis du køber en robot fra denne producent. Gardena har en ekstremt høj kundetilfredshed, som især skyldes at deres plæneklippere giver en meget skånsom og jævn klipning.

  Vælger du en robotplæneklipper fra Gardena, så vælger du også en løsning, som er skånsom for miljøet. Alle robotplæneklippere er fremstillet på en miljøvenlig måde og er også miljøvenlige, når de er i drift.

  Om Gardena Smart Sileno +1600

  Gardena har to serier af robotplæneklippere, hvoraf Sileno-modellerne er speciallavet til den kvalitetsbevidste køber, som vil have en førsteklasses plæne.

  Gardena Smart Sileno +1600 er én af markedets absolut bedste robotplæneklippere. Den er udstyret på SensorCut systemet, der registrer plænens vækst. På den måde undgår du en plæne, hvor der er striber.

  Vælger du Gardena Smart Sileno +1600, så får du samtidig en yderst kraftfuld robot. Den kan klare op til 1.600 m2 og har et kraftfuld baghjulstræk, som gør den i stand til at klare kraftige hældninger. Robotten er desuden udstyret med en app, som både kan fås til Android og iOS, så du nemt kan styre den fra stuen.

  Hvis du også ejer andre robotter fra Gardena, er det værd at bemærke, at de alle kan styres fra samme app.

  Produktspecifikationer

  • Lydniveau (dB): 60 dB
  • Vægt: 9,8 kg.
  • Højdejustering: 20-60 mm
  • Køretid: 65 min.
  • Opladningstid: 60 minutter
  • Maks plænehældning: 35 %
  • Arbejdsareal: Op til 1.600 m2
  • Anbefalet arbejdsareal: 1.280 m2
  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  19.199,95 19.199,95
  Gå til forhandler
 • 5.999,00DKK - Gå til Produkt

  Worx er ét af de nyere brands på markedet indenfor robotplæneklippere og udmærker sig især ved at være innovative. Med de nyere plæneklippere fra Worx er det blandt andet muligt at foretage software-opdateringer på plæneklipperen, så den ikke forældes.

  Worx er blandt de billigste plæneklippere på markedet, men kan nemt måle sig med konkurrenterne på de fleste andre parametre. Med andre ord er Worx det oplagte mærke for dig, som gerne vil have en billig og god robotplæneklipper.

  Om Worx Landroid M 800

  Worx Landroid M 800 er en lille og kompakt plæneklipper, som kun måler 37 cm i bredden. Det gør den til et oplagt valg, hvis man har en have, hvor der er trange hjørner af græsplænen. Worx Landroid M 800 kan komme ind de fleste steder.

  Robotten er fremstillet i kvalitetsmaterialer, som sikrer en lang holdbarhed. Når dette sammenholdes med prisen på plæneklipperen, så er det tydeligt, at man får meget for pengene.

  Worx Landroid M 800 har ingen app, men til gengæld er der en enkel brugerflade på maskinen. Det gør den så den at betjene, at alle kan finde ud af det. Robotplæneklipperen kan programmeres så snart den pakkes ud, og det er enkelt at indstille den, så plænen bliver klippet præcist som man ønsker det. Når den begynder at løbe tør for batteri, vil den selv vende tilbage til opladeren. Dermed kan man blot overlade den til sig selv.

  Produktspecifikationer

  • Lydniveau (dB): 63 dB
  • Vægt: 8,9 kg.
  • Højdejustering: 20-60 mm
  • Køretid: 60 min.
  • Opladningstid: 90 minutter
  • Maks plænehældning: 35 %
  • Arbejdsareal: Op til 800 m2
  • Anbefalet arbejdsareal: 400 m2
  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  5.960,00 5.960,00
  Gå til forhandler
 • Robomow er én af eksperterne, når det kommer til robotplæneklippere. Samtidig er de også én af de ældste producenter, og det giver dem mange års værdifulde erfaringer på området. Med en Robomow robotplæneklipper får du blandt andet en plæneklipper, som har en stærk motor og stor driftssikkerhed.

  Om Robomow RX12U

  Robomow RX12U er en lille, men kraftfuld robotplæneklipper, som især egner sig godt til mindre græsplæner. Den anbefales til plæner på 150 m2, men kan også klare plæner op til 250 m2. Som andre robotplæneklippere fra Robomow er RX12U især kendetegnet ved sin kraftfulde motor og strømlinede design, som gør den til en fornøjelse at se på.

  I modsætning til Robomow RC304U kan Robomow RX12U ikke styres via en app. Det kan være en fordel, hvis man ikke er teknisk stærk. Robomow RX12U er særdeles nem at betjene og tændes, når man trykker på knappen GO. Herefter slår den græsset og vender automatisk tilbage til sin opladningsstation, når den er færdig.

  Kort sagt er Robomow RX12U det perfekte valg, hvis du har en mindre plæne, hvor du gerne vil slippe for at slå græs. Robomow RX12U klarer det til perfektion, og du kan selv indstille den ønskede længde på plænen.

  Produktspecifikationer

  • Lydniveau (dB): 69 dB
  • Vægt: 7,5 kg.
  • Højdejustering: 15-45 mm
  • Køretid: 90-120 min.
  • Opladningstid: 16-20 timer
  • Maks plænehældning: 15 %
  • Arbejdsareal: Op til 250 m2
  • Anbefalet arbejdsareal: 150 m2
  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  4.999,00 4.999,00
  Gå til forhandler
 • 6.999,00DKK - Gå til Produkt

  Robomow er en ekspert, når det kommer til robotplæneklippere og én af de få producenter, som udelukkende fremstiller robotplæneklippere. Det adskiller dem markant fra andre producenter, der også fremstiller et bredt udvalg af andre haveredskaber. Robomows ekspertise indenfor robotplæneklippere har gennem tiden indtjent dem mange priser, hvilket har placeret dem solidt som en ekspert på området.

  Om Robomow RC304U

  Robomow RC304U er en unik robotplæneklipper med et lækkert og stilrent design, som gør den til en fornøjelse at se på. Robomow RC304U er en stærk og hurtig robotplæneklipper, der kan klare de fleste opgaver, som den bliver stillet overfor.

  Robomow RC304U er udstyret med en unik funktion til kantklip, som er med til at give en perfekt slået græsplæne. Kantklipfunktionen er især effektiv til at ordne de små detaljer, som gør en stor forskel i sidste ende.

  Vælger du denne robotplæneklipper får du en model, som er kraftig og dermed kan klare græsslåningen på et par timer. Plæneklipperen kan styres fra Robomows App, som også gør det muligt for dig at overvåge plæneklipperen, mens den arbejder. Dermed er det muligt for dig at få ordnet græsplænen, uden at du behøver løfte en finger.  Med appen er det muligt at sammensætte personlige præferencer for plæneklipningen, og du har også mulighed for at afbryde en programlagt klipning. Endeligt har robotten også sensorer, der betyder, at den ikke kører ud i regnvejr, så den bliver ødelagt.

  Produktspecifikationer

  • Lydniveau (dB): 69 dB
  • Vægt: 11,1 kg.
  • Højdejustering: 15-60 mm
  • Køretid: 45-50 min.
  • Opladningstid: 50-70 min.
  • Maks plænehældning: 36 %
  • Arbejdsareal: Op til 1000 m2
  • Anbefalet arbejdsareal: 500 m2
  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  6.999,00 6.999,00
  Gå til forhandler

Gode råd til valg af plæneklipper

Der er mange muligheder, når man skal vælge sin plæneklipper, og det kan gøre det svært at vælge. Der er faktorer, som man bør være opmærksom på, og dem kan du læse mere om her. Ved at følge nedenstående råd øger du dine chancer for at få den optimale robotplæneklipper til din græsplæne.

Korrekt kapacitet

De ovenstående modeller af robotplæneklippere har alle et anbefalet arbejdsareal, og det er en god idé at have denne værdi i tankerne, når man vælger din plæneklipper.

Der er valgt et anbefalet arbejdsareal, som er lavere end plæneklipperens kapacitet, og dette er gjort for at undgå overkapacitet. Hvis du eksempelvis vælger en plæneklipper, som har din plænes størrelse som makskapacitet, så vil du få en plæneklipper, som kører konstant. Dette kaldes overkapacitet og er ikke optimalt, hvis du eksempelvis gerne vil have, at plæneklipperen holder pause, når du selv opholder dig i haven.

Med andre ord er det vigtigt at huske på, at plæneklipperen hellere må have for stor kapacitet end for lille – ellers risikerer du, at du selv skal ud i haven og slå plænen efter med græsslåmaskinen, og så forsvinder meget af idéen med en robotplæneklipper.

App eller ej?

Nogle robotplæneklippere har deres egen app, mens andre ikke har. Hvis du er glad for teknologi og gadgets, så vil du sikkert sætte pris på at have en robot med en app, så du selv kan administrere robotten ned til mindste detalje.

Er du omvendt ikke så glad for teknologi, så er det mere oplagt at vælge en mere ”gammeldags” robotplæneklipper, som ganske enkelt tændes ved at trykke på en knap.

Det er vigtigt at nævne, at du kan indstille længden på græsset ved begge typer af robotter. Med andre ord er den eneste forskel, om du ønsker en app eller ej, så du kan styre den inde fra huset.

Din haves terræn

Terrænet i din have er en vigtig faktor, når du køber en robotplæneklipper, og her er det vigtigt at bemærke, at de forskellige brands har deres egne spidskompetencer.

Gardena er eksempelvis det oplagt mærke, hvis du har en ujævn græsplæne, der betyder at en robotplæneklipper kan blive udfordret med hensyn til terrænet. Det er desuden også vigtigt at holde øje med den maksimale plænehældning på de enkelte modeller, hvis man har en bakket have.

Har man en jævn plæne, som ikke stiller de store krav til plæneklipperen, så er der mere frit valg, når det kommer til plæneklipperen. Man skal bare stadig holde øje med, at den har den rigtige kapacitet i forhold til havens areal.

Andre gode råd

Robotplæneklippere er en fantastisk opfindelse, som gør det nemmere at holde styr på haven. Uheldigvis kan en robotplæneklipper også være til fare for havens dyr. Det anbefales derfor, at du ikke lader robotten køre om natten, hvor blandt andet pindsvin er ude. På den måde mindsker du risikoen for, at plæneklipperen skader et mindre dyr alvorligt.

2017-07-25T15:33:25+00:00Bolig|