At vælge den bedste router, kan være et kæmpe omgang for den almene forbruger, men med vores router test artikel her, håber vi at kunne hjælpe dig lidt af vejen til din nye trådløse router.

Før i tiden kendte den almene forbruger ikke rigtigt til udtrykket “router”, ikke andet end at når man bestilte internet så fik man en boks med, som skulle sættes til og så var der internet. Men i dagens moderne verden er der verdens til forskel på routere og det kan være en kæmpe jungle at finde en god router, og endnu værre at finde den bedste router, for det afhænger også af dit behov.

Yderligere så er routere blevet mere og mere populære, fordi mange bredbånd / fiber udbydere ikke giver en router med mere, så hvis man gerne vil have mere end 1 bruger på internettet, så er der behov for en router. I dag er det også helt almindeligt, at de fleste routere understøtter en trådløs forbindelse. Dermed slipper du for besværet med ledninger, og kan bare koble dig op til dit netværk helt trådløst.

Produkter

 • 221,00DKK - Gå til Produkt

  Hvis du søger en lille og kompakt router, så kan du næppe finde noget, der er mere passende end TP-Link TL-WR802N. Der burde virkelig medfølge en advarsel om kvælningsfare, for dette er noget nær den mindste router vi nogensinde har set.

  Men trods den kompakte størrelse, så tilbyder TL-WR802N en masse forskellige trådløse funktioner, som man ellers savner i en almindelig størrelse router. Den kan benyttes bade som router, som adgangspunkt, som range extender og mere til. Den klarer sig dog bedst som adgangspunkt for de, der ønsker at benytte trådløse enheder på et kabelnetværk, som f.eks. på hoteller og sådan. Kombineret med den ultrakompakte størrelse er det den perfekte router til de, der primært benytter mobile enheder og som rejser meget.

  Det er naturligvis ikke nogen perfekt router og den lave pris afspejler da også dette. Men på den anden side er der ikke nogen større risiko ved en lille router til et par hundrede kroner.

  Ethernet porten på TL-WR802N fungerer som både LAN og WAN-port, hvilket gør den ret alsidig.

  TL-WR802N har mange funktioner som man får adgang til via dens webinterface. Dette kan dog være lidt besværligt for de der ikke har så megen teknisk kunnen. Altså ville det være et noget bedre produkt, hvis den kom med en hardware-switch, der gjorde det muligt at ændre dens funktion med et enkelt tryk. Men det er desværre ikke en mulighed, hvilket er den største ulempe ved TP-Link TL-WR802N. Det er dog til at komme over.

  Vil du blot benytte den som et hurtigt adgangspunkt, så er det nemt og hurtigt for enhver.

  Skal jeg købe TL-WR802N?

  • Kan du finde ud af at benytte dens webinterface og skal du ikke benytte for mange apparater ad gangen?
  • Rejser du meget og vil du gerne have mulighed for at benytte trådløst net på hoteller uden Wi-Fi?

  Så skal du købe TP-Link TL-WR802N

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  221,00 221,00
  Gå til forhandler
 • Linksys EA8500

  1.376,00DKK
  1.376,00DKK - Gå til Produkt

  Som den første router på markedet med MU-MIMO-teknologi er Linksys EA8500 en tung spiller, som man ikke skal rynke på næsen af. Med en pris der ligger et godt stykke over de 1000 kroner, forventer man en router, der kan levere varen og det må man da sige at Linksys EA8500 når i mål med.

  Baseret på Qualcomms platform sørger routeren for at justere sit signal for at give bedre output. Dette gør det muligt for et større antal brugere at få en god forbindelse til gaming, videostreaming og andre opgaver, der kræver en stærk forbindelse. Det er nødvendigt i det 21- århundredes hjem, med mobiler, tablets computere og andre smartenheder.

  Det geniale ved Linksys EA8500 er den specielle MU-MIMO-teknologi, der gør det muligt at håndtere mange forskellige apparater på én gang ude at en person i huset sidder på al båndbredden.

  Hvad MU-MIMO direkte gør er at sende et testsignal ud til hver eneste klient for at vurdere dennes afstand og databehov. På den måde kan den nemmere fordele den tilgængelige båndbredde og sørge for at alle får det so de har behov for. Dette kaldes SDMA og gør at alle brugere kan få maksimal ydelse uden at skabe forsinkelser eller lag hos hinanden.

  Linksys EA8500 er en virkelig stærk spiller på banen med en 1.4GHz dual-core processor med 51MB ram. Derudover lagres dens firmware på en 128MB flashdisk. Den kan arbejde med fire individuelle datakanaler og har en indbygget Qualcomm QCA9980 MU/EFX MU-MIMO-chip.

  Softwaren er den velkendte og populære Smart Wi-Fi-software som Linksys benytter til deres andre produkter. Det er nemt at overskue og giver adgang til at hvad man kunne få brug for.

  Skal jeg købe EA8500?

  • Hvis du har behov en router der kan levere højhastighed til flere apparater på én gang?
  • Vil du være blandt de første der prøver MU-MIMO-teknologien?

  Så skal du købe Linksys EA8500.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  1.376,00 1.376,00
  Gå til forhandler
 • Den prisvenlige Trådløse Router er TP-Link Archer C7 AC1750.

  På trods af en pris til knap 700 kroner, vil vi stadigvæk kårer denne her til den prisvenlige Router. Fordi selvom at man kan få Routere til langt lavere pris, vil vi alligevel advarer mod at købe for billigt.

  På trods af den noget billigere pris end vores andre routere her på siden, får du stadigvæk en samlet trådløs hastighed på 1,75 Gbps, altså 1750 Mbps. Du får dermed 2 netværk, et på 5Ghz på 1300 Mbps cirka +/- og de resterende på 2,4 Ghz, Så selvom at vi snakker en low class router, får du stadigvæk fuld valuta for pengene.

  Denne router er mere end fint til den almindelige familie og du vil uden tvivl kunne håndtere både dine HD film og at du vil kunne spille uforstyrret i dine online spil.

  Hvornår skal du købe TP-link Aracher C7? 

  • Når du gerne vil have noget lidt prisvenligt.
  • Hvis du ikke interesserer dig så meget, for avanceret routing, men bare vil have noget som virker ud af kassen.

  Hvis du gerne lige vil et enkelt eller 2 skridt op, så kig gerne videre på vores næste modeller her på siden.

   

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  582,00 582,00
  Gå til forhandler

Generelt Information

Hvad gør en router?

En router i følge wikipedia er:

En router er en enhed på et computernetværk som forbinder et antal logiske eller fysiske netværk ved at videresende pakker fra et netværk til deres destination på et andet netværk i en process kaldet routing. Routeren arbejder på OSI-modellens lag 3 (netværkslaget), i internetprotokollen kaldes dette lag IP-laget.

Fx kan en router bruges til at forbinde hjemmenetværket med internettet gennem et modem.

Lad os prøve at tage det lidt skridt for skridt.

Når du bestiller internet, får du en dynamisk ekstern IP adresse (Du kan også få en fast IP). Det er denne IP’adresse som får dig på internettet. Men du har kun denne ene IP adresse. Hvilket vil sige, hvis du bare smider en enhed på internettet direkte, så har du kun 1 IP adresse at fordele ud og kan dermed kun få 1 enhed på internettet.

 • En Router tager fat i den eksterne IP adresse og til knytter denne IP’adresse til din Router.
 • Derefter laver din Router et internt internet, som eksempelvis kan hedde: 192.168.0.1 – 192.168.0.255. Dette betyder at du har internt på din router Ip adresser fra 192.168.0.1 og op til 192.168.0.255, dette betyder rent praksis at du kan have 255 enheder på dit netværk. (Kræver selvfølgelig en noget kraftigere router hvis du skal have så mange enheder på, men rent princip orienteret kan du faktisk).
 • Så når du eksempelvis sætter din computer på din router, så får du eksempelvis ip adressen: 192.168.0.15.

Det lyder meget teknisk, men er faktisk ret simpelt. Dette information har du ikke behov for at koncentrere dig om som almindelig forbruger. Men er alligevel ret spændende at vide hvordan teknikken fungere.

Trådløs Router

Før i tiden var det meget sjældent at Routere var trådløse (WIFI). Så derfor var det meget normalt at man havde en almindelige router og en trådløs router ved siden af.

Nu til dags er det dog meget mere normalt at man har trådløse routere. Vil vove den påstand at 80% af alle forbrugers routere har indbygget trådløst netværk.

Tit og ofte reklamere butikkerne ret kraftigt med det, når en Router understøtter WIFI, men kan dog være nødvendigt nogen gange at dobbelt tjekke om en Router understøtter trådløs internet eller ikke.

Du kan på langt de fleste webshops, gå ind under Specifikationer / mere information om produktet og så led efter “Wi-fi”. Så finder du oftest en lignende tekst: “Dual band Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac understøttelse”.

3/4G router – Almindelige Router – Hvad er forskellen?

Forbrugere mikser tit og ofte ovenstående udtryk. Skal jeg bruge en almindelig router eller en 3/4 GB router?

4G Router, er kun beregnet til mobilt bredbånd. Hvilket vil sige, hvis du eksempelvis har købt mobilt bredbånd fra en teleudbyder. De store fordele ved en 4G Router er at du bare skal smide strøm på og så går routeren automatisk ind og finder et mobilt signal og kobler sig på og så er du online.  De store minusser ved en 4G router, er at tit og ofte er der begrænsning på antal GB som du må bruge om måneden. Selvom at du tit og ofte kan få 100GB om måneden, så er dette rigtig hurtigt brugt bare på at se Netflix, hvis du ser lidt hvert aften. Mobilt Bredbånd kan være en rigtig god idé, men hvis du er storforbruger af streaming og lignende, så pas på med mobilt bredbånd, da du meget hurtigt op bruger dine GB hvert måned.

En almindelig router skal enten kobles på Bredbånd eller en fiber forbindelse før at den virker. Dette giver en langt mere stabil forbindelse og ingen begrænsninger om måneden. Men den skal dog også blive derhjemme hvor dit bredbånd / fiber forbindelse er.

Hvis du er meget på farten og ikke har de store internet behov om måneden, kan en 4G router klart være at foretrække.

En sidste notits, er dog at du skal huske at for at få et godt signal til en 4G router, gælder de samme betingelser som for mobil signal, så hvis du bor ude på landet, hvor du i forvejen ikke har det store signal på din mobil telefon, så er chancen for at mobilt bredbånd kan fungere optimalt ikke så stor. Men alle udbydere har i dag et dæknings kort på deres hjemmeside, så sørg for at tjekke din placering med deres dæknings kort først.

Powerline – Wifi & Internet igennem strømmen

Powerline er primært kendt som internet / wifi igennem strømmen. Det er efterhånden et ældre begreb, men er blevet langt mere populært de seneste par år fordi at det kører mere og mere stabilt.

Det fungere på følgende måde:

 • Du har minimum 2 enheder.
 • Enhed 1 tilslutter du til et strømudtag (Gerne direkte i en stikkontakt for det bedste signal), yderligere tilslutter du også dit LAN kabel fra din router i denne enhed. (Hvis du har købt en af de dyrere Powerline med indbygget router, kan du også tilslutte netværket direkte til din Powerline og lade den reagere Router.
 • Enhed 2 tilslutter du det sted i dit hus, hvor du gerne vil have internet. Dette kunne eksempelvis være ude i stuen, for at få et direkte internet stik til din Playstation. I det at du tilslutter enhed 2, går den automatisk ind og leder efter Enhed 1 og forsøger at koble på den. Der dog et par undtagelser som du skal være opmærksom på, men kommer jeg ind på lidt om lidt.
 • Når Enhed 1 & 2 har fundet hinanden, fungere Enhed 2 enten som en selvstændig Enhed eller en direkte repeater af dit nuværende internet.

Jeg har eksempelvis min Fiber boks i den ene ende af huset og mit kontor i den anden ende. Jeg har tilsluttet en Powerline, hvor jeg har indbygget WIFI i enhed 2, som gør at jeg har en WIFI i hver sin ende af huset og har en optimal forbindelse til mit kontor.

Powerline findes i et utal af modeller, du kan få med og uden WIFI, du kan få hvor det fungere som en repeater. Du kan få en enhed, hvor du også har strømudtag i, som så gør at du ikke mister et strøm stik for at tilslutte den og så videre.

Fordelen ved Powerline er helt sikkert at du har mulighed for at fører internet igennem dit hus, på en nem og overskuelig måde, som ikke efterlader en hulens masse kabler til at ligge og rode.

Hvis du vælger at købe for billigt, kommer du til at mærke det i din Powerline. Lad vær med at gå ned på kvaliteten. Hellere gi 500+ end at lade dig nøjes med en til 200-300 kroner. Det kommer til at kunne mærkes.

Bredbånd forbindelse – Kan min router gøre en forskel?

Der var engang, hvor det ikke havde den store forskel om man havde en dyr eller billig router, da forbindelsen var så elendig alligevel. I dag lever vi i en tid, hvor det er mere normalt end unormalt at have en forbindelse som hedder 100/100Mbit. Hvorimod før i tiden kunne en 2/0,5Mbit være meget normalt (Download/Upload).

Dette stiller nogle helt andre krav til vores routere end før i tiden. Yderligere har vi også et helt andet forbrug og behov i dag i forhold til online gaming og streaming, så hvis net forbindelsen ryger i bare 2 minutter og du sidder midt i et League of legends spil, så er du altså på røven. Ikke bare fordi du med garanti før i League of legends, men ens irritation stiger også lige med 500% på et split sekundt. Så afhængig er vi af vores net forbindelse i dag.

90% af alle routere siger selv at de understøtter op til flere 100Mbit  og derfor skulle man formode at det ikke skulle være et problem at kører op i de hastigheder, men realiteten er desværre anderledes.  Du kan læse mere omkring dette i det næste afsnit (Bedste router til dine behov).

Bedste router til dine behov

Når du kigger efter router, skal du først og fremmest kigge på dit behov:

 • Hvor mange enheder satser du på at have på?
 • Vil du gerne kunne styrer ting, såsom blokering af hjemmesider?
 • Vil du gerne kunne prioritere enheder? Eksempelvis kan du skrue ned for internet hastigheden på en enhed og skrue op på en anden.
 • Sikkerhed – Alle Routere har en indbygget firewall, men giver sig selv at jo mere du betaler, jo bedre er den.

Sørg for at kigge på disse ting inden, at du går ud og køber en ny router.

Wifi forstærker

Hvis du har en WIFI router og har lavt signal kan du vælge at gøre et par muligheder for at forstærke signalet.

 1. Tilkøb en WIFI repeater, som fungere ved at den står kun lige i radius af dit nuværende WIFI og replikarre simpelthen signalet for din nuværende Router. Dette skulle være en god løsning, men har desværre aldrig personligt selv lykkes mig at få en repeater optimalt op og kører.
 2. Køb en Powerline (Beskrivelse beskrevet længere oppe).
 3. De større routere tilbyder nogen gange at du kan tilkøbe andre slags antenner til og dermed få bedre signal på den måde. Er dog primært til business brug.