I de senere år har der været en tendens til, at flere og flere mennesker benytter ankelvægte under træningen. Det er en simpel og effektiv måde, at tilføre træningen en smule ekstra effekt på, og der er rigeligt med forskning, der viser at det virker.

Du har måske selv set dem når du er i fitnesscenteret. Disse mennesker, der har ankelvægte spændt om benene. Du har måske også undret dig over, hvad det skulle gøre godt for. I så fald er du ikke alene, da der er mange, der ikke helt kan se logikken bag ankelvægte. Men det vil vi i forsøge, at hjælpe med at finde svar på.

 

Produkter

 • Hvis man er på udkig efter en meget slidstærk og holdbar ankelvægt, så behøver man ikke at lede længere. Ankelvægten fra Kettler er fremstillet med brede spænder og remme, hvilket giver den et meget robust udseende. Men det er ikke bare for syns skyld, for man kan simpelthen ikke slide dem op.

  Prismæssigt ligger Kettler ankelvægtene i et mellemleje, hvilket gør dem velegnede til alle, uanset om man er professionel eller amatør.  Den kan også benyttes til hænderne, hvis man ønsker, så på den måde er det er meget alsidigt produkt, der har mange anvendelsesmuligheder.

  Kettler ankelvægtene er generelt et rigtigt lækkert produkt, der i den grad brillerer på sit robuste design. Det er dog også det, der er det største plus ved dem. Køb dem primært, hvis du skal bruge noget, der ikke kan slides op.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  199,00 49,00 248,00 Gå til butikken
 • Dette er også et rigtigt godt sæt ankelvægte, der giver en masse muligheder for variation. Det der gør cPro 9 til et rigtigt godt valg, er at man har mulighed for at justere dem, så man kan gå fra 200g og helt op til ankelvægt 3 kg. Dette gør cPro 9 til et meget alsidigt valg, for den der gerne vil kunne nøjes med ét enkelt sæt ankelvægte.

  Som man hurtigt vil opdage, så sidder cPro 9 godt fast på ens ankler uanset, hvilken stilling man indtager, så det kan benyttes til en lang række formål. Naturligvis er det ikke det billigste sæt ankelvægte, men den store alsidighed gør, at man kan nøjes med det ene sæt, i stedet for at skulle købe nye, hver gang man bliver stærkere.

  Alt i alt er cPro 9 justerbare ankelvægte et af de bedste produkter på markedet, da man kan nøjes med det ene. Kvaliteten er god og man kan mærke, at det er godt kram man har mellem hænderne. En favorit til nybegyndere, såvel som trænede.

  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  499,00 0,00 499,00 Gå til butikken

Formålet med ankelvægte

Ankelvægtene spændes, som navnet antyder, fast på ankelleddet og tilføjer ekstra vægt til alle bevægelser. Pointen med dette er, at man forøger styrken i sine baller, lår og lægge. Man forøger sin fedtforbrænding og opbygger stærkere benmuskler fordi den ekstra vægt giver yderligere belastning.

Ankelvægte giver mest udbytte ved styrketræning, der benytter vægte til at isolere forskellige muskelgrupper. F.eks. så kan almindelige benløft øvelser intensiveres ved den ekstra belastning. Når man ligger på ryggen med samlede ben og skal løfte dem fra jorden, så stiller det højere krav og giver en yderst effektiv core træning.

Såkaldte sumo-squats, hvor man på skift løfter benene for at styrke ben og hofter, bliver også hårdere, hvis man tilføjer yderligere vægt til anklerne. En ting er at løfte sin kropsvægt, men med ekstra vægt bliver træningen mere effektiv.

Så der er ingen tvivl om, at ankelvægte er en effektiv måde, at tilføje lidt ekstra til sin træning, men det er dog ikke helt uden risici.

Det er ikke helt ufarligt at benytte ankelvægte

Selvom det har en beviselig effekt at benytte ankelvægte, så er det ikke noget som man bør gøre helt uhæmmet, for det kan være skadeligt, hvis man ikke er forsigtig. Derfor bør man sætte sig grundigt ind i de forskellige fordele og risici, der er forbundet ved træning med ankelvægte.

Det bedste resultat får man, hvis man kun benytter ankelvægte i specifikke øvelser, der har til formål at styrke benene. Den akavede placering af den ekstra vægt, kan give forstrækninger, forstuvninger og andre småskader, når man går eller løber.

Er man overvægtig eller hvis man generelt er skrøbelig, så bør man måske overveje at lade ankelvægtene ligge. I hvert fald bør man konsultere med sin læge eller personlige træner inden man går i gang, for de er professionelle og kan fortælle alt, hvad man ønsker at vide.

De bedste ankelvægte på markedet

Nu har du fået lidt information om, hvorfor danskerne benytter ankelvægte og om de fordele der er ved disse. Vi har også nævnt de eventuelle risici. Måske har du selv lyst til at prøve kræfter med ankelvægte, så du kan få mere ud af din træning. Men hvor begynder man? Man begynder simpelthen med at anskaffe sig et sæt ankelvægte.

For at give dig de bedste forudsætninger for at komme i gang med ankelvægte, så har vi samlet en række af de bedste på markedet. De er i forskellige prisklasser, så der er noget for enhver smag, uanset om man er nybegynder eller rutineret.

Det skal siges, at det er vores personlige vurdering og at det kan variere fra person til person, hvad der er bedst. Men hvis du følger vores anbefalinger, så kan det ikke gå helt galt.

Det er et spørgsmål om personlig præference

Når det kommer til ankelvægte, så er det virkelig svært at sige, hvad der er bedste, fro det er forskellige fra person til person. Nogen skal kun bruge nogle få hundrede gram, men andre skal bruge en ankelvægt 5 kg eller deromkring.

Dette gør, at vi ikke rigtigt kan sige at én er bedre end de andre, men det skal dog siges at cPro 9 er en af de absolut bedste alene på grund af den store alsidighed, der er ved justerbarheden. Det er noget flere kunne lære af, da man ikke altid ønsker, at skulle købe så mange sæt.

Så hvis du kun ønsker at skulle købe et sæt ankelvægte, så er cPro9 nok det bedste valg, men de andre er bestemt også gode produkter, som man vil kunne få megen glæde af.

Kig slev efter og træf dit valg, og hvis du er i tvivl, så tag ned i den lokale sportsudstyrsbutik og prøv lidt forskellige ankelvægte. Det kan give dig en god ide om, hvad du foretrækker. Så kan du altid købe dem online og spare en masse penge. God fornøjelse og god træning.