Vidste du at roning er en af de bedste træningsformer du kan udøve, hvis du gerne vil styrke hele din krop? Ikke alene er træning i en romaskine en fantastisk måde at styrke din krops kredsløb på, men den stiller også en del krav til dine muskler.

I modsætning til andre cardiomaskiner, såsom løbebånd, motionscykler og dets lige, så træner en romaskine både den øverste og den nederste del af din krop på samme tid. Når du laver ro bevægelsen, som man naturligvis gør på en romaskine, så er bevægelsen bestående af 65-75% benarbejde og 25-35% overkropsarbejde. Det oplever man ikke med mange andre cardiomaskiner, hvilket betyder at en romaskine er den perfekte maskine til all-around træning af både under og overkrop.

Man får altså en fuldkrops træning med en enkelt maskine, der desuden skåner dig for de stød og belastninger, som man ofte oplever ved andre aktiviteter. Når du løber, enten udendørs eller på løbebånd, så er der en belastning på dine krop hver eneste gang du tager et skridt. Dette undgår du med en ro maskine.

Men hvilken romaskine skal man så vælge? For der findes hundreder af forskellige modeller, som alle har sine fordele og ulemper. Det kommer i høj grad an på, hvad det er som man leder efter i en romaskine og naturligvis personlige præferencer. Men hvis man leder efter det bedste som penge kan købe, så vil vi anbefale, at man vælger en Fluid Rower Viking Pro. Det er en af de meget populære romaskiner med vandmodstand, der giver en unik følelse og lyd, som leder tankerne hen på en rigtig robåd og derfor er med til at give en endnu bedre oplevelse. Du kan læse mere om Fluid Rower Viking Pro herunder, hvor vi har forsøgt at samle de bedste romaskiner, der passer til dine behov og din pengepung.

Produkter

 • Men vi har jo allerede annonceret den bedste maskine, i hvert fald ifølge os. Fluid Rower Viking PRO. Det er en luksusmaskine, der fejer alle konkurrenterne af banen med sit flotte og funktionelle design, den fantastiske vandbaserede modstand og hvordan der er kælet for hver eneste detalje.

  Det vandbaserede modstandssystem giver den mest autentiske fornemmelse og lyd, for den der gå op i den slags. Det er ikke noget der kan simuleres, så derfor er ægte vand bare det bedste man kan få for penge. Fluid Rower Viking PRO er fremstillet i flot træ, der giver den et æstetisk behageligt udseende og derfor er det ikke en maskine, som man gemmer væk. Tværtimod, så kan den ligefrem benyttes som en slags møbel, hvis det er hvad man ønsker.

  Det kan måske virke lidt intimiderende, at skulle fylde vand i tanken, men der er en markeringsstreg, så det kan ikke gøres forkert. Computeren kan kobles til en laptop, således at man kan gemme og registrere sine resultater og desuden har den række smarte funktioner, der gør Fluid Rower Viking Pro til den bedste romaskine på markedet, for dem der ikke går på kompromis med noget og som ikke er bange for at betale, det som kvalitet koster.

  Få trænet hele din krop på den bedst mulige måde, med en romaskine, der ikke står tilbage for nogen med en Fluid Rower Viking PRO.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  12.495,00 12.544,00
  Gå til forhandler
 • Har få man en maskine i absolut verdensklasse. Concept 2 Romaskine Model E er en af de maskiner, som man går og drømmer om, da den har alt, hvad man kunne ønske af en magnetmodstands romaskine. Maskinen er designet med præstation og komfort for øje, så dens høje indstigning gør at man nemt kommer af og på maskinen, selv hvis man døjer med ryggen.

  Uanset hvad ens niveau er, så vil man kunne få meget stor glæde af denne romaskine, der har alt hvad hjertet kan begære. Den magnetiske modstand i maskinen giver et glidende og blød træk, der simulerer den følelse, man ville opleve på vandet. Med den enestående PM5 monitor får man nem adgang til alle maskinens fremragende funktioner, såsom workoutprogrammer, tidligere resultater, diagrammer, spil og pulsmåling.

  Der er ingen smalle steder med en Concept 2 Romaskine Model E, og den vil gøre sig glimrende i ethvert seriøst fitnesscenter, såvel som hjemme hos private. Men det er dog også noget, som man kommer til at betale for. Den ligger klart i den dyrere ende, men der er heller ikke et sekunds tvivl om, at man får det man betaler for.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  10.550,00 10.550,00
  Gå til forhandler
 • Med denne romaskine, skal man ikke regne med en masse tilbehør og smarte funktioner. Det er en romaskine af den allermest basale salgs. For mange roere vil den nok også være for enkel og skrabet, men for den der aldrig i sit liv har prøvet en romaskine kan det være et glimrende startsted. Titan Rower SR475 er meget billig, så det kan være en god måde, at prøve kræfter med romaskiner og se om det er noget, man kan lide.

  Den har elastisk modstand, der kan give et noget ujævnt træk og som måske ikke er anbefalelsesværdigt for den professionelle, men det fungerer udmærket for en nybegynder, der ikke har så meget at sammenligne med. Maskinen har en computer, der viser hastighed, tid og kalorier, så man får det mest basale. Vil du gerne prøve kræfter med romaskiner, men vil ikke bruge mange penge på det, så kunne en Titan Rower SR475 være stedet at starte.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  299,00 338,00
  Gå til forhandler
 • Her får du en romaskine, der med sin lave pris vil passe rigtigt godt til mange danskeres behov. Det er en yderst funktionel maskine, der ikke har en masse prangende funktioner, der kan virke overflødige eller forvirrende. Den gør det den skal og den gør det rigtigt godt.

  Magnetisk modstand er det mest brugte, da det giver en lydsvag og glidende fornemmelse, men det er en smagssag om man foretrækker det, eller vil have noget der føles mere autentisk. Titan Rower SR 560 har 5 forskellige belastningsniveauer, så man kan benytte den uanset om man er totalt novice eller om man er elitesportsudøver. Saddlen og den pulverlakerede glideskinner giver et godt glid, der gør, at man som bruger får en meget jævn og behagelig træning.

  Et rigtigt god valg til den, der har et mindre budget, men som alligevel ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Desuden er maskinens lave vægt på 26,6 kg med til at gøre det nemmere, at flytte rundt på og opbevare sin Titan Rower SR560.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  299,00 338,00
  Gå til forhandler

Hvad er forskellen på de mange modstands typer?

Når man begynder at kigge på romaskiner, så opdager man hurtigt, at der er en masse forskellige typer baseret på modstanden. Det kan virke en smule forvirrende, så derfor har vi forsøgt, at samle de mest brugte modstandstyper, så du nemmere kan få et overblik.

Hydraulisk modstand

En romaskine med hydraulisk modstand er det bedste valg, hvis man ikke har megen plads, eller hvis ens budget er lille. Det er den billigste måde at få en enkel romaskine på. En hydraulisk romaskine får sin modstand fra den luft eller væske, der bliver komprimeret via en cylinder eller et stempel. Det kan justeres på de fleste maskiner.

Selvom hydrauliske romaskiner er billige, hvilket kan virke fristende, så er det ikke noget, som er anbefales værdigt, da ro teknikken ikke gør det muligt at trække i en lige linje. Hoveddelen af hydrauliske romaskiner kræver, at man bliver placeret i en stilling, der ikke gør det muligt at lave den naturlige ro bevægelse, og derfor kan man ikke synkronisere bevægelserne mellem arme og ben ordentligt.

Dette gør at hydrauliske maskiner ikke er noget, der bliver brugt ret meget og vi vil heller ikke anbefale dem.

Luftbaseret modstand

En romaskine med luftbaseret modstand giver en oplevelse, der kan minde om ægte roning. Luftbaseret maskiner får modstanden ved at man trækker i håndtaget, der sætter et svinghjul i bevægelse. Dette bremses af luftmodstanden og den vind som man selv skaber med svinghjulet. Ønsker man mere modstand på din luftbaserede romaskine, så skal man blot trække hårdere, således at vinde intensiveres.

Sammenlignet med en hydraulisk baseret romaskine giver luftbaseret modstand en mere naturlig og autentisk oplevelse. Nogle af de bedste romaskiner i verden er luftbaserede som f.eks. Concept 2, som vi nævne ovenfor.

Magnetisk modstand

De romaskiner, der er udstyret med magnetisk modstand er kendte for, at være noget nær lydløse og de giver en yderst blød ro bevægelse. I modsætning til den luftbaserede, der benytter vindmodstand, så fungerer en magnetisk romaskine ved et magnetisk bremsesystem.

Noget af det første man opdager, når man benytter en romaskine med magnetisk modstand, er at den er praktisk talt lydløs. Der er ingen friktion eller den slags, da den magnetiske bremse gør alt arbejdet, i modsætning til den andre maskiner. Det er muligt at købe maskiner, der er 100% magnetisk baserede, men de kan også kombineres med vindmodstand, som f.eks. Masterfit TP 320R.

Vandbaseret modstand

For de der nyder at ro rigtigt og gerne vil have den mest autentisk oplevelse, så er der dog ikke noget, der er bedre en vandbaseret modstand. Vandbaserede romaskiner er designet for at simulere den dynamik der er ved en båd, der bevæger sig gennem vandet og man må sige at resultater er overbevisende. Modstanden kommer ved at et svinghjul møder modstand, ligesom med det luftbaserede. Men her er det ikke luft men ægte vand, der er modstanden, hvilket giver en fornemmelse, der er så tæt på den ægte, at det næsten er som at være der selv.

En vandbaseret maskine er desuden yderst lydløs, da man kun hører den behagelige susende lyd af svinghjulet i vandet. Vandbaserede romaskiner er oftest fremstillet i træ, der giver dem et æstetisk behageligt udseende og desuden dæmper træer de vibrationer, som man ellers oplever med romaskiner i metal.

Den bedste maskine på vores liste, Fluid Rower Viking Pro, hører under kategorien vandbaseret romaskine og det er ikke uden grund at det er favoritten. Vandbaseret modstand er den mest autentiske og unikke måde at ro på, bortset fra den ægte vare.