Der var engang hvor VR (Virtual Reality) kun var en ting, som man snakkede om der en dag ville komme i fremtiden. Fremtiden er ankommet.

Her er alt hvad du har behov for at vide om VR muligheder.

Så hvad er det der Virtual Reality?

Den bedste måde som man kan forklare VR, er en form for en alternativ virkelighed, som bliver præsenteret i et computer miljø. Den måde VR i dag fungere, er ved at du har nogle Virtuel Reality briller som du sætter på hovedet, som har 2 skærme som dermed giver dig en fuld oplevelse. Så du kan dermed ikke se andet, end hvad disse 2 skærme præsentere dig.

Yderligere er der sensorer i brillerne, som gør at dine bevægelser går igen inde i computer miljøet, så du kan ”kigge” rundt, som var du til stede i det virtuelle miljø.

Ved hjælp af VR kan du komme tæt på kampene i dine spil og du kan få de største chok i gyserspil. Du kan også se videoer, som er optimeret til VR, hvor det er som om at du er en del af videoen.

Der er ingen tvivl om at Virtuelt Reality er fremtiden og den fremtid er her i dag og vi kommer kun til at se flere og flere VR produkter.

Her får i oversigt over udbuddet af VR produkter, som er tilgængelig i dag:

Bemærk, denne artikel er under udarbejdelse. 

Produkter

 • Htc Vive

  5.199,00DKK
  5.199,00DKK - Gå til Produkt

  HTC Vive var noget af en overraskelse da den kom frem. Mange troede slet ikke på at HTC var i stand til at lave sådan en form for Gadget, men HTC Vive overraskede utrolig meget.

  HTC Vive kom ud med controllere, som det første VR Headset og derfra kom også den enorme popularitet.

  Vive’en minder meget om Oculus Rift og generelt andre VR headset, men der hvor HTC vive har vundet mange stjerner er at når du køber en HTC Vive, så er sættet klar med det samme.

  Med Oculus skal man helst have en ekstra Basestation (Sensor), før at det fungerer optimalt, men med Vive er de 2 base enheder som følger med, mere end nok.

  Det er selvsagt at Htc Vive selvfølgelig kun fungerer til computer og det kræver en lidt stærk computer, du vil kunne afspille VR på en mindre maskine, men oplevelsen vil slet ikke være det samme.

  2 Controllere

  Som standard får du med HTC Vive 2 controllere med, man kan vel godt kalde dem hænder. Fordi når du er i din helt egen VR verden, så er dine controllere dine hænder.

  Controllerne er helt sikkert med til at gøre hele VR oplevelsen meget mere realistisk og gøre en del flere spil muligt. Og spil er der masse af!

  2 Lighthouse base stationer

  Med til Vive får du 2 base stationer, som du skal placere centralt i det rum hvor du opsætter din HTC vive.

  Minimum systemkrav for at køre HTC Vive

  Stationær PC

  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 eller bedre
  • CPU: Intel Core i5- 4590 tilsvarende eller bedre
  • Hukommelse/RAM: 8GB+ RAM
  • Video Output: 1x HDMI 1.3
  • Porte: 3x USB 3.0
  • OS: Windows 7 SP1 (64bit) eller nyere
  • Drivere: Oculus – 361.91 og nyere. HTC – 361.75 og nyere.

  Bærbar PC

  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 980*
  • CPU: Intel Core i7- 6700HQ eller bedre
  • Hukommelse/RAM: 8GB+ RAM
  • Video Output: 1x HDMI 1.3
  • Porte: 3x USB 3.0
  • OS: Windows 7 SP1 (64bit) eller nyere
  • Driver: Oculus – 361.91 og nyere. HTC – 361.75 og nyere.

  *GeForce GTX 970M og 980M opfylder ikke mindstekravene.

   

   

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  Elgiganten (IKKE PARTNER) 5.199,00 5.199,00
  Gå til forhandler
 • Playstation VR

  4.178,00DKK
  4.178,00DKK - Gå til Produkt

  I 2016 udkom Playstation Pro, men der var en helt særlig årsag til at Playstation kom ud I en opgraderet version, og det er nemlig Playstation VR.

  Playstation VR er svaret på Virtual Reality som er til konsol.

  Kort og simpelt tilslutter du Playstation VR til din Playstation 4 og så kan leve dig helt særligt ind i spillet. Det virker både på Playstation 4 og Pro versionen, men fungere en del bedre på Playstation 4 pro, så hvis du vil have den fulde oplevelse rent grafisk, skal du have en Playstation 4 pro sammen med dine VR briller.

  Playstation VR er stadig relativt nyt, men der er overraskende mange spil og oplevelser at tilgå i Playstation Store som understøtter VR allerede nu. Sony har helt sikkert lært noget her. Så du får altså noget for pengene og du er sikret indhold. Et godt eksempel er at et spil som Battlefield 1, som er et af de nyeste Action spil lige for tiden, er fuldt understøttet til PlayStation VR. Så du har dermed mulighed for at komme direkte ind i kampen på tæt hold. Skal hilse og sige: Hold da op for en oplevelse!

  Med PlayStation VR, får du en mellemting indenfor VR, Oculus og HTC vive er bedre grafisk, det er de, men de koster så også langt mere og kræver at du dertil har en computer som kan trække dem.

  Ekstra tilbehør til PlayStation VR (kameraet skal bruges).

  Skal dog siges at Playstation 4 controlleren, sagtens kan bruges til samtlige spil på normalt vis, men at tilbehøret bare er med til at gøre oplevelsen lidt federe og mere unik.

  PlayStation kamera – Skal bruges!

  Det er lidt tricky med PlayStation VR og faktisk lidt misvisende. Men du SKAL faktisk have et Playstation Kamera for at Playstation VR brillerne fungere. Dermed skal du beregne en ekstra udgift på små 1.000 kroner, hvis du ikke har et PlayStation Kamera i forvejen, og noget siger mig at langt de fleste ikke har sådan et.

  Grundlaget er at kameraet faktisk går ind og sporer placering af headsættet og på samme tid følger lysstriben på din PS4 controller. Ligeledes følger den også bevægelserne fra PlayStation move (Hvis du har den).

  Dette gør at du er sikret den korrekte placering, i den VR verden som du nu engang befinder dig i, men sætter også nogen krav til at kameraet skal kunne se dig hele tiden.

  Playstation Move

  Den klassiske PlayStation Move, som vi har set før til PlayStation som faktisk bare er en lille ”stav” med en kugle på. Kan give lidt mere oplevelse frihed end controlleren kan, men den tracker på samme måde som PS controlleren kan, så det skal mere være for oplevelsen, hvis man vælger at købe dem.

  PS VR-Sigtecontroller

  Dette er helt sikkert den fedeste Gadget til PS VR. Du får dit eget lille mini våben, som du kan bruge til PS VR. Som gør at du kan leve dig fuldstændig ind i dine spil. Det er altså lidt for sejt!

  De ekstra ting:

  Spejlingstilstand

  Når du spiller i spejlingsnings tilstand så kan andre se, hvad du ser på tv skærmen og andre kan dermed se hvad du ser og kan følge med. Kan være ret sjovt at følge med på side linjen.

  Separat tilstand

  I nogle spil kan du vælge et spil standard, som gør at en person kan spille på tv skærmen, i mens ham som spiller med VR brillerne, spiller på sin ”egen” skærm. Dermed kan man faktisk spille 2 personer på samme tid, i samme tid.

  360- Graders medieafspiller

  Mulighed for at afspille 360 videoer direkte på din PlayStation VR. Dette giver også mulighed for at smide dine egne optaget 360 videoer ned på et USB stik og putte dem ind i PlayStationen og dermed afspille dem direkte.

  Film tilstand

  Med PS VR får du din helt egen biograf, så du kan ligge på sofaen og sidde som var du i biografen.

  Hurtige facts omkring PS VR:

  • 5,7” OLED-skærm
  • 360-graders visning
  • 120 billeder pr. Sekund
  • 3D-lyd
  • Indbygget mikrofon

  PlayStation VR – Er de pengene værd?

  Hvis du er konsol gamer og har lyst til at opleve VR er PlayStation VR helt sikkert pengene værd. Det er lykkes Sony er ramme midt i mellem, som jeg også har været inde på. Du får ikke toppen af poppen, men du får helt sikkert et par VR briller som er i den højere klasse på markedet og som faktisk langt hen af vejen kan følge med top konkurrenterne.

  Dengang Sony udkom med PlayStation kamera & Move, så var udvalget slet ikke bredt nok og det gjorde at interessen døde ret hurtigt.

  Men med PS VR er det lykkes Sony at få et meget bredt udvalg allerede. Som gør at der allerede er knap 100 emner på PlayStation Store som understøtter VR. Og der kommer løbende nyt indhold ud.

  Men PlayStation VR er klart at anbefale.

  Forhandler Pris Totalpris Trustpilot Læs mere
  4.178,00 4.178,00
  Gå til forhandler

Generelt Information